- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми не ми дава пари
Айде тая пак започна със семейната си среда...
Каквито ще да са родителите му, той не може да използва думи като "дължиш ми" срещу тях!
Има ли смисъл да обясняваме, че баща му е отрепка, след като той няма да прочете това и да си вземе поука?
Хайде, моля ти се, та той цоца от техните за излизане всяка събота и неделя, ако беше толкова загрижен за "колоните на бъдещето си", щеше тези пари да си ги държи за през седмицата и да не му се налага да работи.
Карал съм с 10лв на седмица до средата на 12-ти клас/тогава взех колата/... Не, че нямаше да ми дадат нашите, но не съм виждал смисъл да ги тормозя за още, при положение, че и това ми е стигало за храна в училище. 2/3 дни, ако си взимам храна от вкъщи и ето ми за едно кафе с приятели парите...
Не те знам в каква семейна среда са те гледали теб, но в моята децата сме длъжници на родителите си и вероятно ще е така цял живот.![]()
Чети малко.
Това, че ти си карал с Х пари, не означава, че имаш право да натрапваш това на другите и да обвиняваш всеки, който не може. При положение, че баща му е казал, че ще му ги дава тия пари, за какво говорим?
Извинявай, ама всичко, което прави един родител, е да ми даде покрив над главата и да ме храни чат-пат, каква длъжница съм? Че са ме родили и са си изпълнили дълга към тоя свят? Аз за кучето си се грижа по-добре.
Родителите ми са положили изключително много грижи за мен, задоволявайки далеч не само първото ниво от пирамидата на Маслоу, за което съм безумно благодарна и не знам дали ще мога да им се отплатя някога.
И да, семейната среда е важна и може да го отрече само някой, която не я имал. Щото тоя баща отказва да му даде 3 лв и седи и пуши като комин по цял ден, как мислиш - дали се опитва да развие сина си като личност, да го научи на това-онова, да му обясни някой урок по физика? Надали. Наблюденията ми показват, че нещата са много тясно свързани.
И когато един човек е обладан от мисълта за пари, как да изкара повече и т.н., някои по-важни неща остават на заден план. Тоооолкова примери за това имам в обкръжението, че не е истина.