- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Изсветляване на косата с канела
Наскоро четох една статия, в която бяха дали следната "рецепта":
"Смесете 4 супени лъжици канела на прах, 4 супени лъжици мед, 2 супени лъжици зехтин, сока от половин лимон и около 50 грама балсам за коса (какъвто използвате обикновено). Получената смес приложете на прясно измита влажна коса, увийте главата си с фолио и топла кърпа. Престойте с маската най-малко 2 часа (ако имате възможност - 4 часа), за да има по-забележими резултати. След това я измийте отново."
Та понеже искам да изсветля косата си с няколко тона, някой пробвал ли е подобно нещо? Има ли ефект? Да се занимавам ли въобще с тази "рецепта"? Моля за мнения.
Живот съм: болка, вяра, вик и топла рима, и вина. Нотирам този кратък миг, преди да стана тишина.
Само такава глупост не бях чувала. Не съм пробвала, но според мен не си губи времето.
Аз съм чувала да си правиш маска за коса с канела, защото е подхранваща, но изсветляваща?!
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Аз съм си я правила, наистина има ефект, но не кой знае какъв. Просто боята пада от канелата, за естествена коса, не мисля, че ще има изсветляващ ефект.![]()
Значи трябва да пробвам, защото искам да си махна кичурите възможно най-бързо![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Бяха ми казали мед, канела и зехтин за 15тина минути за подхранване. Добре беше, направи ми косата мека и хубава. За изсветляване се седи повече, обаче, отколкото аз киснах. Една аверка така седя четири часа и уж ѝ изсветля косата леко, но за по-видими резултати трябва да го правиш по-често.