.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Hybrid View

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City

Информатика във Великотърновския университет

Здравейте.
    Искам да попитам дали някой има преки впечатления или е чувал нещо за специалностите Информатика и Компютърни науки във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"? На какво ниво е обучението, дали след това имаш добри изгледи за реализация....
    Благодаря предварително
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона
    Аз се записах днес за тези две специалности именно във Търново но незнам,надявам се всичко да е ОК,само знам че влизането в "компютърните науки" е по трудно.. гледах статистика на баловете и тези на информатика с всяка година от 2008 насам падат а пък тези на компютърните науки се вдигат ...

Град
    Sin City
    Защо те притеснява това?
    Максималният бал е 24, а миналогодишният минимален е 13 за Информатика и 16 за КН.
    Виждам, че имаш интересн към материала. Можеш ли да ми кажеш разликата между двете специалности? Аз сега в последния момент се замислих дали да не се пробвам и там. Гледам, че изпитът не е много труден, а и при тези балове и с тройка влизам
    Сигурно с ракия.

Град
    Барселона
    Аз се записах чрез матурата по математика имам 3,95 и бала ми става 15,95 най-вероятно ще вляза в информатиката обаче аз неискам информатика а КН защото мисля че в информатика има доста математика а аз математика не я знам.. че защо да е макс бала 24 като искат оценката от матурата и удвоена по избор това са 3 оценки??? 18 максимален бал

Мега фен Аватара на Chacho
    Кви програмисти ще ставате без математика бе хора!?!?

И в КН, и в информатика има доста математика. Не знам във ВТУ как е, тук в СУ има 1 различен предмет за двете специалности (май е висша алгебра). КН според мен е по-добрия избор, защото поне малко филтрират кандидат-студентите и ще е малко по-свестно нивото. Ако си решен да учиш, надали има значение коя специалност ще запишеш - всичко си зависи от човека след това. Има лекции, има упражнения, но не седнеш ли сам да го научиш, няма как да станат нещата и общо взето всичко опира до желанието и волята.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Sin City
    Petrow, виж справочника на Великотърновския. Оценката от изпита/ матурата се удвоява, както и от дипломата
    Математиката ми по диплома е 5 и 50, така че, ако не се вдигнат кой знае колко баловете, и тройка ме устроива на теста по ИТ
    Chacho, пределно ясно ми е, че се учи множко математика Просто в момента съм "разкъсан" дали да уча икономика с език в УНСС или Информатика или КН във ВТУ. Понеже конкретно за тези специалности не съм чувал никакви отзиви там(ВТУ ), а пък и нямам познати, които да го учат там.
    Сигурно с ракия.

Информатика и икономика не са много близки дисциплини. Ти какво искаш да работиш? Аз съм категоричен, че искам на всяка цена да стана програмист и единствено благодарение на това не съм се пречупил още. Не съм гений по математика, но имам някакво прилично ниво и въпреки това ми е доста тежко в момента.

От ВТУ и аз не съм чувал мнение, даже не знаех, че там има такива специалности. На мнение съм обаче, че ако имаш сериозно отношение към ученето, няма голямо значение къде ще влезеш.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Sin City
    Прав си, че нямат нищо общо. Използвах сравнението просто да покажа, че и при двете се учи яко математика.
    А иначе на въпроса ти - като че ли повече ми се иска да стана програмист. И предполагам, че вероятно си прав - ако ти се учи, където и да учиш, ще успееш. Но все пак това е България и не знам дали стоят точно така нещата. За икономиката например УНСС си е най-добрият университет. И прсто се колебая и то много сериозно дали да рискувам за ВТУ.

Впрочем, каква е разликата между информатика и КН? И при двете ли може да работиш като програмист?
    Сигурно с ракия.

Град
    Барселона
    Божееее.... и аз си мисля че съм си сметнал бала правилно ;xxx ужас...да намерих го..

Цитирай Първоначално написано от slavito007
    Прав си, че нямат нищо общо. Използвах сравнението просто да покажа, че и при двете се учи яко математика.
    А иначе на въпроса ти - като че ли повече ми се иска да стана програмист. И предполагам, че вероятно си прав - ако ти се учи, където и да учиш, ще успееш. Но все пак това е България и не знам дали стоят точно така нещата. За икономиката например УНСС си е най-добрият университет. И прсто се колебая и то много сериозно дали да рискувам за ВТУ.

Впрочем, каква е разликата между информатика и КН? И при двете ли може да работиш като програмист?
    Едни и същи са според мен, просто в едната се влиза с по-висок бал, откъдето ти държат и по-високо ниво на обучение. И двете специалности вадят програмисти.

Икономистите учат математика, има много математика в икономиката, но в сравнение с информатиката просто си чешат оная работа. А в УНСС математиката е под всякаква критика, там и магаре да вържеш, ще я научи. Не е лош ВУЗ, дори последните години му се подобрява имиджа. В СУ икономиката също е добра, но според мен двете заведения те подготвят по различен начин. От УНСС ще излезеш по-добър предприемач, докато в СУ ще ти дадат по-силен сметачен арсенал.

А не си ли обмислял СУ като вариант за информатика/КН или пък ТУ - КСТ?

Имам познат в Информатика във ВТУ. Посредствен ученик, взима изпитите без особено да се напряга, не изискват много много от него. НО това разбира се не означава, че специалността не е добра - ученика ако има желание, може да научи нещата и без да го натискат яко.
    Добре де ами защо не се пробвате в ПУ? Не знам кое е по-доброто уни ако става дума за комп. специалности - ПУ или ВТУ, но в ПУ приемат сега завършилите от ПМГ само с оценките от редовните часове по мат.
    Chacho, а ти къде си? И каква специалност?

Информатика в СУ съм.

Град
    Барселона
    Навсякъде е трудно но мисля че в ВТУ е доста по лесно отколкото напримерно в СУ.. както казва пич-а по горе навсякъде се учи математика но предполагам че от СУ трябва да излезеш по добър програмист от ВТУ а от друга страна найстина ако имаш желание и си учиш ще стане...

Лаф от ФМИ в ПУ:

Професорът пише един интеграл на дъската.
    -Колеги, това е интеграл. В Софийския даже го решават.

Град
    Sin City
    Разбира се, че съм обмислял варианта СУ, но той ми е висока летва. Хвърлил съм око на ВТУ, понеже тези специалности изискват само изпит по информатика, който все си мисля, че мога да го взема.
    И до 2 дни трябва да съм решил, а все още се колебая
    Сигурно с ракия.

Повече от фен
    Аз съм приет КН в СУ и смятам, че правя правилния избор, първо като град и после като университет. Ето можеш да погледнеш това: цък като то разбира се е неофициално.

@slavito007 - по-добре се пробвай някъде (примерно ВТУ, защото е свързано с компютри), поучи там 1 година, подготви се малко и по елементарната математика и дръж изпита за СУ. (Между другото, провери баловете от миналата година, ще се изумиш колко лесно се влизаше в СУ. Задачите не бяха трудни, а 16 от 30 бал беше смешно. Даже КН падна до към 19)

Може да погледнете презентацията, към която Ge7OverHere е дал линк. Наков си има опит, не е кой да е, мнението му е по-компетентно от почти всеки, който ще влезе да пише тук.

Град
    Sin City
    Тъй. Писах компютърни науки първо желание, второ - информатика, пък ще видим нататък.

За общежитията някой нещо знае ли? В какво състояние са? Какъв трябва да ти е успехът, че да се класираш за общежитие?
    Сигурно с ракия.

Град
    Sin City
    Излязоха резултатите от вчерашния изпит. Балът ми излиза на 19.88 от 24. За миналата година за Информатика е бил 13, а за КН - 16. Аз писах КН първо, така че при всички случаи влизам първо желание.

Но.

Все още не съм сигурен дали да заложа на тази специалност във ВТ
    Сигурно с ракия.

Град
    Sin City
    Не ми достигат 0.44, за компютърни науки Иначе съм приет по второ - информатика. Да подавам ли документи за второ класиране за КН?
    А тези балове ме изумиха качили са се с над 5 единици:

2010:
    КН: 16,00
    ИТ: 13,00

2011:
    КН: 21.32
    ИТ: 20,56

Сигурно с ракия.

Град
    Барселона
    И мен ме няма на 1во класиране КН ще видим 2ро и 3то

thepacho
    Guest
    На който му се отдава математиката и на който му се учи повече виша математика - линейна алгебра, математически анализ и др. отколкото компютърни науки да заповядя компютърни науки във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си