- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Знам че темата се повтаря,но... Първа кола.
Мойта първа беше една антика - Мерцедес 123... Нито беше малка, нито икономична... Обаче след експириънса с нея смея да твърдя, че нямам никакъв проблем с габаритите на каквато и да е друга кола - станала съм много добра в паркирането на тясни разстояния, благодарение на неяКакто и да е, темата не е за това...
Аз също обмислях варианта да си взема една Астра, но се отказах...
Последно, какъв е бюджета? На мен ми препоръчваха, като "женски" коли: Фиат пунто, Фолксваген Поло, Голф, Нисан Микра, Някакви малки Ситроени...
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Тва е абсолютна глупост, никога не може да се вярва на тея характеристики.
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18118
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2393
Значи искат да кажат че митсубишито дава по малък разход от опела в града... Тва митсубиши гори 15 на 100 в града.
Аз бих ти препоръчал опел Астра Г, не е малка не е и голяма
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Аз вярвам на себе си, защото и двете коли ги имам и знам горе-долу как горят. То и по рекламите дето дават колите горяли 3 на 100 е как да стане тва бе майна, трябва да има 70 километра само спускане
Факторите определящи разход в града и извън, са изключително много. Производителите посочват тези данни с чисто нов двигател и качествени горива.
Ние имаме лоши горива, двг-то е на 300 000+ километра… Във всеки град трафикът е различен, зависи също на какви разстояния се придвижваме. Дали сме само в пиковите часове, размер на гуми и налягането в тях. Зависи и най-вече от задкормилното у-во.
Абсолютно!
Разходът, даден от производителите е просто база за сравнение, защото е при едни и същи условия за /почти/ всички автомобили. От там нататък, при износен двигател и/или неправилна настройка, разходът скача, при повреда на дебитомер или ламбда сонда/примерно/, по-старите коли пак си вървят, но разходът е повишен, дори при насрещен вятър на извънградско, разходът се повишава осезаемо... Факторите са адски много и заради това не можеш "да се довериш на себе си".
Щото аз съм правил разход под дадения по книга, ама съм правил и разход пъти над дадения по книга...
Точно за тва казвам, че от книгите не може да се вярва за разхода.
Едно си баба знае, едно си баба бае...
Не може да се вярва, че ще ти е точно такъв разхода, но може да се вярва, когато става въпрос за сравнение на две технически изправни коли. Тестовете се провеждат при еднакви условия, така че това е единственият смислен начин за сравнение.
Да не говорим, че си има чисто физични причини на дълъг път голямата кола с голям двигател да харчи колкото малката, че дори в някои случаи и по-малко... Сметни колко гориво минава през един двигател 1.2 при 4 000об/мин и колко гориво минава през двигател 2.8 при 2000об/мин. Почти същото... С тая разлика, че малолитражката, като я пънеш на високи обороти дълго време и започва да си похапва и масълце, и да се износва, и т.н...