.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 34 от общо 34
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Аз виждам последно 4, ти виждаш 10, кой прав....
    Не става също въпрос за надеждност, но ти явно не схвана идеята.
    Да каже авторката кой е прав, щото май и тя не знае...
    "Не ме жали, ще те надживея" как може да се тълкува, ако не, че двигателят е надежден?

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Мойта първа беше една антика - Мерцедес 123... Нито беше малка, нито икономична... Обаче след експириънса с нея смея да твърдя, че нямам никакъв проблем с габаритите на каквато и да е друга кола - станала съм много добра в паркирането на тясни разстояния, благодарение на нея Както и да е, темата не е за това...
    Аз също обмислях варианта да си взема една Астра, но се отказах...
    Последно, какъв е бюджета? На мен ми препоръчваха, като "женски" коли: Фиат пунто, Фолксваген Поло, Голф, Нисан Микра, Някакви малки Ситроени...
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    А3 1.6, 101к.с.
    Разход извън града - 5.3(6.2) на 100км
    Тегло - 1090кг
    Дължина - 4152 мм
    Широчина - 1735 мм
    Височина - 1427 мм
    http://audi.testdrive.bg/modificatio...1.6i101Hp.html
    Mercedes E 200 kompressor 1.8 163к.с
    Разход - извънградско 6.1 (6.4) л/100км
    Тегло - 1570кг
    Дължина 4818 мм
    Широчина 1822 мм
    Височина 1452 мм
    http://mercedes.testdrive.bg/modific...ssor163Hp.html
    Забелязваш ли разхода в скобките?
    В крайна сметка караш кола с половин тон по-тежка, а би трябвало да си наясно каква роля играе това за комфорта на пътуване, по-широка с 9см, по-дълга с 67см и по-мощна с 62 коня, а за екстрите и удобствата, няма да сравняваме... Всичко това, за да може ЕВЕНТУАЛНО да спестиш по-малко от 1л/100км...
    Тва е абсолютна глупост, никога не може да се вярва на тея характеристики.
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18118
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2393
    Значи искат да кажат че митсубишито дава по малък разход от опела в града... Тва митсубиши гори 15 на 100 в града.
    Аз бих ти препоръчал опел Астра Г, не е малка не е и голяма
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Цитирай Първоначално написано от tuzaro Виж мнението
    Тва е абсолютна глупост, никога не може да се вярва на тея характеристики.
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18118
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2393
    Значи искат да кажат че митсубишито дава по малък разход от опела в града... Тва митсубиши гори 15 на 100 в града.
    Аз бих ти препоръчал опел Астра Г, не е малка не е и голяма
    Хахахх, ама то май вярно в България всеки разбира от коли, политика и жени...
    Ако не можеш да вярваш на производителя, на кого да вярваш? На бай Иван, че му харчела 20/100 след 500хил. км и с педала до пода на всеки светофар?

Град
    hate city plovdiv, майна
    Аз вярвам на себе си, защото и двете коли ги имам и знам горе-долу как горят. То и по рекламите дето дават колите горяли 3 на 100 е как да стане тва бе майна, трябва да има 70 километра само спускане

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Факторите определящи разход в града и извън, са изключително много. Производителите посочват тези данни с чисто нов двигател и качествени горива.
    Ние имаме лоши горива, двг-то е на 300 000+ километра… Във всеки град трафикът е различен, зависи също на какви разстояния се придвижваме. Дали сме само в пиковите часове, размер на гуми и налягането в тях. Зависи и най-вече от задкормилното у-во.

Цитирай Първоначално написано от VinDiesel Виж мнението
    Факторите определящи разход в града и извън, са изключително много. Производителите посочват тези данни с чисто нов двигател и качествени горива.
    Ние имаме лоши горива, двг-то е на 300 000+ километра… Във всеки град трафикът е различен, зависи също на какви разстояния се придвижваме. Дали сме само в пиковите часове, размер на гуми и налягането в тях. Зависи и най-вече от задкормилното у-во.
    Абсолютно!
    Разходът, даден от производителите е просто база за сравнение, защото е при едни и същи условия за /почти/ всички автомобили. От там нататък, при износен двигател и/или неправилна настройка, разходът скача, при повреда на дебитомер или ламбда сонда/примерно/, по-старите коли пак си вървят, но разходът е повишен, дори при насрещен вятър на извънградско, разходът се повишава осезаемо... Факторите са адски много и заради това не можеш "да се довериш на себе си".
    Щото аз съм правил разход под дадения по книга, ама съм правил и разход пъти над дадения по книга...

Град
    hate city plovdiv, майна
    Точно за тва казвам, че от книгите не може да се вярва за разхода.

Едно си баба знае, едно си баба бае...
    Не може да се вярва, че ще ти е точно такъв разхода, но може да се вярва, когато става въпрос за сравнение на две технически изправни коли. Тестовете се провеждат при еднакви условия, така че това е единственият смислен начин за сравнение.
    Да не говорим, че си има чисто физични причини на дълъг път голямата кола с голям двигател да харчи колкото малката, че дори в някои случаи и по-малко... Сметни колко гориво минава през един двигател 1.2 при 4 000об/мин и колко гориво минава през двигател 2.8 при 2000об/мин. Почти същото... С тая разлика, че малолитражката, като я пънеш на високи обороти дълго време и започва да си похапва и масълце, и да се износва, и т.н...

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си