Само аз мога да си преценя къде да уча и какво искам, но искам да чуя и мнения на други хора.
Винаги родителите ми са говорели как след 7-ми клас ще уча в Американския колеж и от няколко години това ми се превърна в нещо като мечта.Миналата година бях 7-ми клас, но не ме приеха в колежа и реших, че е и тази година ще кандидатствам.Сега съм 8-ми клас в Zlatarski International School, учителите са много разбирателни, харесвам класа си, но ми се струва, че тук не държат много на образованието.
Има учители, които се сериозни, но има и такива при, които не разбирам нищо.Тоест разбирам материала само по български и по английски (но никога не съм имала проблем с англ.).По останалите предмети се справям.Сигурно и в Колежа има учители, които не предават добре материала, но в сегашното ми училище попаднха само на един учител, които си преподава добре материала.
Също винаги съм искала да уча в университет от "Бръшляновата лига", а шансът за такъв университет е по-голям за учениците от Американския, докато в Златарски повечето завършили се реализират в университети в Англия.
За разлика от Колежа при нас в Златарски натоварването е по-малко и не знам дали ще се справя с по-голямо натоварване.
От друга страна мисля, че в Американския имам повече възможности да се развия.
В началото на учебната година почти всеки ден плачех защото не бяха ме приели в Колежа и не ми харесваше в училище.Сега вече не знам какво искам и се надявам като чуя мнения и съвети от други хора да преценя.