- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- младежко съвещание.
Битовите примери, които ми даваш, са доста глупави, но хайде от мен да мине, ще ти отговоря. Със съседите ми живеем в една кооперация. Всеки си има свой апартамент, но общите битови разходи (консумативи, ремонти, такси за ел. енергия, чистачка и др.) си ги делим солидарно. През определено време се събираме на събрание на етажната собственост и дискутираме и разрешаваме породилите се проблеми. По подобен начин е и в Европейския съюз.
Държавите, които са различни по бит, нрави, култура, но са обединени от общи християнски (и цивилизационни) ценности си ги има и сега. 28 на брой са и са членки на ЕС. А има и още кандидат-членки, като тези от Западните Балкани. Така че явно европейският проект не е чак такъв провал, какъвто ти и мислещите като теб се опитвате да го представите.
Отговори ми за национализма де, нали си много отворен.
Welcome to the Jungle...
а аз мисля, че се опитва да премахне суверенитета на апартаментите ви и всеки от кооперацията да си влиза у вас и да си излиза когато си иска и да ти ползва гащите, а ако не му ги дадеш не си толерантен.
Аз съм за кооперация с общи правила за общите неща и суверенитет на всеки апартамент. А не апартаментите да стават разграден двор, а комшията с повече пари да може да ти приватизира дивана например.
Последно редактирано от defender : 01-11-2015 на 15:10