.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 212

Hybrid View

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    идеята е за държави различни по бит, нрави, фолклор, но обединени от общи християнски ценности.

Ти като си толкова отворен що тогава с комшията ти не се обедините в една къща да живеете заедно, а, защо всеки от вас си има свой негов си дом, но въпреки това може да сте в мирни отношения с комшията.
    Битовите примери, които ми даваш, са доста глупави, но хайде от мен да мине, ще ти отговоря. Със съседите ми живеем в една кооперация. Всеки си има свой апартамент, но общите битови разходи (консумативи, ремонти, такси за ел. енергия, чистачка и др.) си ги делим солидарно. През определено време се събираме на събрание на етажната собственост и дискутираме и разрешаваме породилите се проблеми. По подобен начин е и в Европейския съюз.

Държавите, които са различни по бит, нрави, култура, но са обединени от общи християнски (и цивилизационни) ценности си ги има и сега. 28 на брой са и са членки на ЕС. А има и още кандидат-членки, като тези от Западните Балкани. Така че явно европейският проект не е чак такъв провал, какъвто ти и мислещите като теб се опитвате да го представите.

Отговори ми за национализма де, нали си много отворен.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    нали си много отворен.
    ами затворих малко, че ми стана ладно, правиш ми вятър като говориш с тоя хъс и ръкомахане.

защо национализма все го свързваш само с хитлеристкия болен национализъм за надмощие и превъзходство.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами затворих малко, че ми стана ладно, правиш ми вятър като говориш с тоя хъс и ръкомахане.

защо национализма все го свързваш само с хитлеристкия болен национализъм за надмощие и превъзходство.
    Можем да го свързваме и с Руския шовинизъм също.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Битовите примери, които ми даваш, са доста глупави, но хайде от мен да мине, ще ти отговоря. Със съседите ми живеем в една кооперация. Всеки си има свой апартамент, но общите битови разходи (консумативи, ремонти, такси за ел. енергия, чистачка и др.) си ги делим солидарно. През определено време се събираме на събрание на етажната собственост и дискутираме и разрешаваме породилите се проблеми. По подобен начин е и в Европейския съюз.
    а аз мисля, че се опитва да премахне суверенитета на апартаментите ви и всеки от кооперацията да си влиза у вас и да си излиза когато си иска и да ти ползва гащите, а ако не му ги дадеш не си толерантен.

Аз съм за кооперация с общи правила за общите неща и суверенитет на всеки апартамент. А не апартаментите да стават разграден двор, а комшията с повече пари да може да ти приватизира дивана например.
    Последно редактирано от defender : 01-11-2015 на 15:10

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си