- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- младежко съвещание.
Климатик, говоря за бакалавърска степен, не за магистратури или докторантури. Абсурд е да наречеш един бакалавър 'специалист')
За строителните лагери - какво ще строят тези хора според теб ?Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
Иначе за военния курс съм съгласен ако визираш боравене с оръжие и запознаване с 'етикета' в армията. Но не и под формата на 3 месеца пропиляни от живота ти.
Ето ти предложение - помниш ли онзи 5-ти учебен ден, който предложих да отпадне в полза на спортни и културни мероприятия ? Веднъж в месеца това ? :
https://www.youtube.com/watch?v=zODIDoD5orc
На държавата ще й излезе не повече от няколко милиона за терен, транспорт и екипировка. Получаваш всичко, което получаваш и в реални учения (армията на САЩ в един период използваше еърсофт оръжия за учения -- мисля още го правят, но не съм сигурен), но без цирковете в казармата от рода на надути с компресор черва и лъскане на кубинки.
Последно редактирано от Auriss : 01-12-2015 на 21:20
Абсурд е сега. Защото първите две години дори не се учи по специалността, ами само общи неща. Учениците учат повече.
Трябва да се създадът истински програми за практически занятия навсякъде. Само така, един завършил бакалавър ще може да бъде искан от работодателя. На Запад е така. Хора ходят по университети да търсят изявени студенти за работа. А тук?