.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Задачи по математика за 11 клас СПЕШНО !!!

Здравейте имам малко проблем с математика, задачите са общо 20 за 3-ка са 6 задачки те са:
    1) Какъв заем е изтеглен при 40 % сложна лихва, ако за 6 години тои трябва да се изплати със сумата 2 000 лв.
    2) При какъв годишен лихвен процент сума, заета за четири години при сложна лихва, трябва да се изплати в троен размер?
    3) Жители на един град са 32 400. След колко години градът ще има 50000 жители, ако средния годишен прираст на населението е 2%?
    4) С какъв годишен процент се е увеличило производството на едно предприятие, ако 20 години от 599 000лв собствеността на продукцията му е нарастнала на 9 000 000 лв при 2,5% гредно годишно увеличение на цените на изделията?
    5) Вложител получил за свойте спестявания след една година 15 лв лихва. Добавяйки 85%, той оставил парите на влог за една година, след което влогът, заедно с лихвите станал 420лв . Каква сума е била вложена първоначално и колко е лихвения процент?
    6) В горски участък има дървена маса 5 200 куб.м., която нараства средно годишно с 2%. колко кубически метра дървена маса ще има в участъка след 10 години, ако след петата година изсекат 800 куб.м.?
    Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете поне мъничкоо

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Всичко се решава с геометрични прогресии, като лихвата ти е ratio-то. Поне, аз така бих се опитала да ги реша.

Или TI 84+ :Д

а някаква формула има ли за тая геометрична прогресия и каква е тя

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Ето ти примерна задача:

http://www.qc.edu.hk/math/Certificat...l/Interest.htm

Ето ти формулата:

http://2.bp.blogspot.com/_fTmELBvhTa...00/formula.png

Не сте ли ги учили?

може и да сме ги учили нямам никаква идея

ии благодаря