Цитирай Първоначално написано от TheDeath Виж мнението
Продължаваш да цитираш неща от някаква измислена книга, а реално никакви доказателства, освен тая измислена книга! Ми и аз мога да цитирам една книга, в нея има еднорози и пегаси и ако ти цитирам как летят над улиците, ще ми повярваш ли, че са там? Ужас, честно...
имаш право и да не вярваш, но има и неща, които не са за препоръчване

не само че Библията изглежда шантава в много отношения, но в нея наистина има немалко шантави и нелепи неща, защото е пълна и с хроники на насилие, бруталност, злодеяния, престъпления, убийства, и пр., които са били документирани по този начин с цел да послужат като поука на следващите поколения за това как не е хубаво да се върши зло/неправда:

"Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда." Римляни 15: 4

от друга страна в Библията има и много неща мъчни за разбиране от страна на хора, които нямат правилната вяра или не са утвърдени в нея, тъй като много от нещата са представени с особени думи и изрази, които разни хора са наричали символични, алегорични, метафорични, както и с др. подобни имена:

"И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение; както любезният ни брат Павел ви е писал, според дадената му мъдрост. както пише и във всичките си послания, когато говори в тях за тия работи; в които послания има някои неща мъчни за разбиране, които неучените и неутвърдените изопачават, както правят и с другите писания, за своята погибел." 2 Петрово 3: 15-16