- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Украйна
желанието е знак, че има нещо. дори и малко, гори искра.
а вие само въртите празни приказки и пропагандни дискусии именно, защото нямате желание, а и да имате пак сте много далеч от просфетата, чада мой. Ше бегате и вие като ауриса, че лошо ви гледали. :Д
фуй, фуй, една идея не си дал. Една идея не се помъчил да реализираш.... идеи ми вика :Д
За доста неща съм писал, говори ли сме си с хората.
На тебе акъла ти стига до желанието някой да ни колонизира, за да те дундурка, понеже в конкурентна среда си неработоспособен.
Да се борим заедно за да изчезнем и да ни колонизират, продажник, и ми се пише патриот.
Колко му трябва на коня, стиска зелена трева....
Дефендито май обмисля офертата за свирката.![]()
Welcome to the Jungle...
като нямат смисъл.. :Д
бъди по-културен
до колкото разбрах от първа ръка нещата са доста различни от това което е
да речем ако са повикани 100 човека само 5 отиват другите отказват но им стъжняват живота
та изведнъж военните картони бум във въздуха документацията я няма
има партизанско движение което прекъсва жп линиите взривява мостове унищожава складове и тн
интересно и да им доставят оръжие с тая логистика...
даже в Одеса има камери с високо качество които са заснели доста активисти и за няколко месеца тихо са прочистени около 1000 човека
слиза си нашия и двама го чакат инцидент по време на работа някой решил да плува в мазут друг гръмнат случайно
а президента им скоро няма да е такъв и ще дойде момент да се оправят сами
пак да ви повторя че е от първа ръка тъй като си знаете вашето
не питайте кой ми го каза няма да разберете
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
haritov, говори се, че американската агентура сериозно се бърка там. Както се говори, че цялата "украинска операция" е добре премислено отмъщение на САЩ за намесата на Русия в Близкия изток и подкрепата за Асад, Иран и т.н. Район, който по принцип е считан за изконно дирижиран от САЩ (в геополитически план). Затова и американците са решили да ударят там, където Русия ще я заболи най-много. Не знам доколко е вярно.
В Украйна както знаеш, освен сериозна бройка проруски настроени граждани има и доста антируски настроени такива. "Десен сектор" например мразят в червата руснаците и сепаратистите. И само чакат повод "да се разправят" с тези, които са на противоположната позиция. И от двете страни се внася оръжие и наемници, и от двете страни тече упорита пропаганда, която заклеймява действията на "врага". И двете страни убиват цивилни.
Европа е между чука и наковалнята, затова Меркел и Оланд тръгнаха с дипломатическите совалки между Киев, Москва и Минск, защото започне ли войната, те първи ще го отнесат и ще им се съсипе и икономика, и инфраструктура, и всичко. И двете нации вече са го яли тоя хуй - французите през ПСВ, германците през ВСВ и не биха го допуснали отново. А американците както обикновено доволно потриват ръце зад океана, нахъсват поляците и част от украинците срещу руснаците, възползвайки се от омразата помежду им и готвят заводите си да бълват нови и нови оръжия, които да пласират в Украйна.
Не знам колко е тези неща са факти и колко догадки, невъзможно е да се докаже. Но истината обикновено е някъде по средата.
Ето едно мнение, което ефендито и корабa едва ли очакват от мен. Добре е от време на време да се изненадва простолюдието. :>
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-12-2015 на 21:46
Welcome to the Jungle...
верно не съм го очаквал от тебе, даже викам ти ударя едно рамо
+1
Това му е хубавото на интелекта, притежателят му винаги има с какво да изненада опонента.
Ето за такъв спор говоря, дефенди - с реални аргументи, мнения на специалисти, дори обосновани и логически навързани догадки, а не с жалките призиви на лоботомизирания Волен и колегите му от смешната им платена партийка, гарнирани с коментари на тесногръди безпросветни дебили "от нета".
Welcome to the Jungle...
Аз може ли да си изкажа моето мнение, съгласен съм че америка има пръст там, но според мен причината е друга, а не отмъщение.
Според мен цялата украинска криза е логичното продължение на полската криза от 2008-ма с желанието на САЩ да дигне противоракетни щитове в Полша.
Предвид, че ядрения арсенал е последния защитник на суверенитета ѝ, (повече от добър при това), Русия няма как да допусне той да бъде компроментиран.
Просто новото поколение ICBM на Русия са твърде добри, няма как бъдат спрени на дуелния принцип (с насрещна ракета) щото са по-бързи от ракетата прихващаш и могат да изпълняват отбранителни маневри, отделно носят примамки.
Единствения шанс такива ракети да бъдат спрени е да бъдат прихванати и унищожени преди да влезнат във втора фаза на полет, защото като като влезнат в суборбитална траектория са неспасяеми. Та според мен това е опит САЩ да извади зъбите на мечката, щото няма как да наложиш световна хегемония, като има държава, която може да избие 85% процента от цивилното ти население за 15 минути.
На мен това глобално противопоставяне между САЩ и Русия ми изглежда все по-опасно и започвам да се чувствам като през Кубинската криза. Двете суперсили се ритат по кокалчетата в очакване на това на коя ще й издържат по-дълго нервите.
Европа се е запазила такава, каквато я познаваме в момента, именно заради кадърната дипломация и умелото балансиране между силните играчи на континента. В модерната история на Европа (т.е. последните 3-4 века) винаги когато е имало национална държава/империя, която да превъзхожда останалите и да представлява заплаха за тях, те са се съюзявали срещу нея и са я смачквали. Тази съдба е сполетяла и Наполеонова Франция, и Австро-Унгария, и Царска Русия, и Османската империя, и Хитлеристка Германия (британците са най-големите педали и интересчии в световната политика, да това го знаем). Именно този принцип е отговорен за запазване на многообразието на континента.
Евентуална война между САЩ и Русия не само би заплашила това многообразие, тя направо би го заличила, разделяйки континента на части и сфери на влияние така, както беше преди '89-та. Подобни разделения са в тотален ущърб на европейците и изобщо не е ясно коя държава/зона на влияние по какъв път ще поеме впоследствие.
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-13-2015 на 11:43
Welcome to the Jungle...
Най-накрая ви дойде малко акъл в главата, евала.
Шшшшшт, не се надувай да не вземеш да се спукаш... пардон, да станеш професор от прочитане на една книга по икономика.
само да не извикам мъжо ти дефенди!