- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- въпрос относно марихуаната
Днес за първи път пуших трева,бяхме двама човека и изпушихме целия джоинт - беше петица. Не ни хвана обаче. Само ни болеше главата и нищо друго. Защо е така?
хах прецакали са ви.Следващият път гледайте какво взимате ,защото си имат навика да го правят.
Не са ви дали хубав материал, щом цяла цигара не ви е хванало пък за пръв път. Помолете другия път някой приятел на който има доверие той да ви намери![]()
Аз съм автора на темата, не мисля,че са ни прецакали защото много приятели взимат само от него и в началото са били много зле и са повръщали. Мисля,че не го изпушихме правилно а и правехме почивки между сериите. Много ми казват че попринцип от първия път не може да те хване, и тея дни пак ще пробваме ама ще се постараем![]()
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Случва се първите пъти да не те 'хване'. По-добре не си взимайте от същата марихуана, щом хората повръщат от нея, по принцип тревата облекчава гадене/повръщане, а не ги предизвиква. Не пийте алкохол преди или след пушенето, възможно е да ви стане лошо.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ставаш немотивиран, ако си го позволиш, всичко си е до човек.
Явно на тревоманчетата им е значително по-лесно да си го позволят, щото всички такива, които познавам просто пропаднаха отвсякъде... Теми като "Къде е постата тая вечер?" и "Ай са нагърмим!" им станаха основни...
Според мен зависи много от идеята на човек и защо пуши. Многократно съм ставала свидетел на ситуации като тази, която описваш, или пък компания приятели, стоящи и нямащи какво да правят/да си кажат, докато не се нагърмят, после малко олигофренски смях и накрая-размазване по диваните/където там са...противна гледка, меко казано. Прав си, че ганджата предразполага към мързелуване до някаква степен, но и тя като всяко нещо си има позитиви и негативи и ние сами си избираме кое да извлечем от нея.
Нищо общо.
Стига да не се пристрастиш и да стане част от ежедневието ти тревата не е нещо лошо пък.Отпускащо е доста и е хубавичко
Но всяко нещо си има едни граници които прехвърлят ли се става доста неприятно.
Човек не може да умре от марихуана , нито може да предозира с нея , дори да се превърне вчаст от ежедневието му. Научно доказано е че марихуаната не те прави по-тъп и че задължително пушиш ли марихуана не означава че ще искаш да опитваш от по-тежки наркотици. Преди да говориш за смърт от най-безвредния наркотик може да прочетеш поне за какво става въпрос.
Опитно доказано е, че от марихуаната ставаш тъп...
Част от тъпотата е да не осъзнаваш, че си тъп...
де съм казал че се умира от марихуана? (ако имаш скрито заболяване може да умреш обаче)
май марихуаната вече си казва думата при теб
и не е задължително да опиташ по-тежки е почти винаги е една от причините да се опитат по-тежки наркотици ако искаш питай някой наркоман с какво е започнал
и повярвай ми знам повече за наркотиците от теб доста често ги използвам и то доста по опасни от тревицата
и не бъркайте приятното с полезното не винаги двете са едно и също нещо
По тази логика повечето хора на твърди наркотици са пили и алкохол преди това. Защо да не са започнали с него? Може да се направи същата аналогия с куп неща.
Позитивите, които аз виждам са, че пушенето ми е помагало при безсъние, липса на апетит и също когато започне да ме боли глава (имам мигрена и никакви лекарства не ми помагат общо взет, а и аз избягвам да пия). Също така ми дава сякаш с други очи да погледна на дадени ситуации, мисля, че и когато рисувам, правя бижута или някакви други подобни занимания, ми помага с креативността сякаш. При медитация също ми действа добре.
Не обичам да пуша с много хора и шумни компании. Преди основно така се случваше, но реших, че такъв тип пушене те превръща наистина в зациклил типец и спрях изобщо за доста дълго време. Сега вече си имам и граници, и идея какво мога да извлека от билките и мога да кажа, че ми влияе позитивно. Всичко си е до нагласа и виждания, разбира се че е деструктивно да се нагърмиш като животно и да си олигофрен в следващите два часа примерно.