- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
Турция ще оспорва Лозанския договор от 1923 г.
"Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността."
ПП: Тръмп би шута на ЕС, а сега Султана ще възстановява Османската империя.
Последно редактирано от defender : 11-22-2016 на 18:48
според мен руснаците няма да го пуснат "султана" да вилнее на наша територия. Ние имаме с тях много общи възгледи както История, религия, ценностна система и прочее, както и сме от стратегическо значение на Балканите, но биха ни оставили за момент, за да ни накажат заради такива тикви като Плевнелив, Митов и останалата "демократична" паплач с партийни книжки в джоба. Еврогейците и Американците не биха се застъпили грам за нас, ако Турция предяви някакви претенции, те просто ще ни изтъргуват и потурчат под предтекст "защита на правата на човека".
Англосаксонското племе е такова, че то не приема други за нему равни особено пък славяни (християни). Също така съществува и една хилядолетна разпра между евреите (приели юдаизъма) и християните (славяни) тъй като ние (Волжка България) и русите сме спомогнали за прогонването им от Хазарския Хаганат (днешна Русия, Украйна, Казахстан) и доста за унищожаването им. Тези всичките мними евреи като Сорос, Блумбърг, Рокафелер, Ротшилд и т.н. са с хазарски корени приели еврейската религия (ашкенази), те не са наследниците на Израил тъй като истинските евреи са черно-мургави племена и са (сефаради, мизрахи, менаши). То е и очевидно тъй като климата на Израел предразполага предимно мургаво население. (справка палестинците). Аз лично кореняк рус-синеок арабин не съм видял, колкото има такъв толкова и такива като Сорос са "евреи"
Нещо много се отплеснах назад във времето, но горе долу там се крият първопричините поради които англосаксонския елит не ни обича нас българите и руснаците даже никак, като се има предвид кой го управлява този елит![]()
Последно редактирано от michaelis : 11-23-2016 на 07:57
Ах тази ваша русофилска ютопия от 10-ти век, твърде сюреалистична и примамлива била бре.
В политиката си приятел и съюзник докато интересите траят, но няма лошо в това да живееш в отрицание с илюзийте си.
Последно редактирано от Zlennox : 11-23-2016 на 09:11
е има някакви неща от "Световната Банка" тя толко световна колкото аз съм Страдивари, но има някой данни
http://data.worldbank.org/country/bulgaria
също има и един индекс на човешкото развитие през 1980г. под съветско робство сме били на 26 място в света, а сега под западно робство сме около 60 място с връх от 69 през 1997г. (тогава сме били във вихъра на демокрацията явно)
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98...82%D0%B8%D0%B5
аз гледам просто числата, също и колко народ са напуснали страната от периода на Демокрацията странно защо и продължават да напускат след като сме в ЕС вече от 9 години ?! Би трябвало за 9 години да сме що годе европейска държава, но Етиопия е преди нас в момента в доста показатели, а те са съвсем в друг континент наречен Африка
Последно редактирано от michaelis : 11-23-2016 на 09:34
Сега ще те залеят, че в ЕС всяка държава била ''независима'' в определянето на икономиката си, а външните държави само подпомагали.. В същото време няма граници и се цели глобално унищожаване на суверенитета на всички нации, за да могат шепа управляващи да контролират целия континент като една държав.. уви, ама се осраха.
глупости, то цялото ЕС е васал на САЩ т.е. на няколко богати фамилии във САЩ с глобалистки визии и тези в ЕС където разправяш с тези бежанци искаха да изтрият не само суверенитета, но и националното мислене на хората което за наше огромно щастие няма да им се отвори парашута благодарение на този елемент - Тръмп.
Мисля, че на хората в България трябва да им е пределно ясно, че ние никога няма да сме независими по простата причина, че не разполагаме с такива оръжия каквито имат САЩ или Русия то и те фактически са двете глобални военни сили, сега Китай навлиза но са още съвсем слабички военно нищо, че са най-голямата икономика в света. С две думи или си при едните или при другите няма средно положение още по малко "независимост"
Естествено.. Но въпреки това има начини в някакви граници да се отстояват нациоаналните интереси сред ''съюзнически'' партньори.. а други регионални държави като Турция имат ресурсите и базата сами да налагат желанието си. Не всичко опира до венни сили.. Китай има ядрен арсенал способен да унищожи голяма територия и никой не иска да влиза във война, с каквато и да е ядрена сила... или въобще такава голяма държава, защото ще последва световна война. Ако се надпреварват за да има трета световна е др. въпрос.
а какви са били тогава арабите ?!? аха аз чак сега разбирам защо всички арабски бежанци се връщат към истинските си шведски корениНе само се бъзикам, аз като гледам просто само климата какъв е в тази част на планетата, в Египед, С.Арабия, Израел, Сирия, Йордания и т.н. не може само за някакви си 2000г. в момента да се раждат само мургави а преди да са се раждали едва ли не руси синеоки араби, евреи и т.н. в тази област. Сега съмнявам се също и полюсите на земята да са се преместили така, че преди да е било студено а сега топло. В тази част на планетата винаги са били мангали дори и египтяните преди да се смесят с арабите са били с цвят на кюмур, просто няма как да са друго яче само за някакви 2000-3000 год.