- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Геополитика и конфликти!
"Във Валдайския форум Путин инсценира погребението на либералния Запад. Буквално.
Това не само подчертава геополитическия упадък на този блок, който вече не е в състояние да наложи своя диктат на международната сцена, но също така подчертава неговия морален упадък. Путин ясно отхвърля отклонението от джендър идеологията и нейната пропаганда, която по много начини е склонна към педофилия. Путин показва друг път и даде ясна заявка за бъдещето и приоритетите на Русия.
Обръщам внимание на следните аспекти. Това е многополярността, но преди всичко по отношение на ценностите е тази на християнската вяра."
Владимир Путин: "Опитите на Запада да води всички по един и същ модел са обречени.
Човешкото достойнство е основата, върху която трябва да градим нашето бъдеще.
Традиционните ценности не са фиксиран набор от постулати, във всеки случай те са уникални за всяка нация, не трябва да се налагат, а да се уважават."
Ги Метан - швейцарски обществено-политически анализатор и журналист:
"Войната се превръща в генерализирана, почти световна, която конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни - западната глобалистка визия, според която Западът трябва да управлява целия свят, и източната визия, която предполага многополюсен свят със съществуването на всички цивилизации до западната, а не под нейната хегемония".
ПП: Всеки сам си преценя на чия страна е!
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.