- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Вярвате ли в Библията,Бог и въобще в религиите ?
Мисля, че в основата е вярата и от там човек припознава същността си по различен начин, подбудите му за това което върши стават различни.
Искаш да кажеш, че моралните ти ценности са такива, каквито са, само и единствено защото вярваш в християнството? Не е ли по-логично да предположим, че си станал християнин, понеже част от ценностите ти предварително са съвпадали с тези на въпросната религия, а после си приел и останалите? Останала съм с впечатлението, че религията е по-скоро въпрос на ценности, а не на божества. Или по-точно ценностите идват преди божествата, а не обратното.
Може ли да ми кажеш на човек защо му е даден разум, щом смисъл на живот му е в материални придобивки и удоволствия, а не в мисленето.
Искаш да кажеш моя разум може да бъде задоволен единствено от материята така ли, ми не мисля.
Нищо подобно не искам да кажа. Като цяло не мога да разбера това, което си написал, какво общо има с нещата, които аз съм изписала дотук.
Иначе хубави разсъждения имаш, но ме мързи да пиша големи постове и отговори, а ти задълбаваш прекалено дълбоко.
Просто ти дадох пример, понеже ме питаше за логиката ми. Ако можех, още по-надълбоко щях да задълбая, все пак на това основавам целия си мироглед.
Каква вяра имаш ти като се уповаваш на логиката и разума си?! Вярваш ли или си си направила изводи само? Да подлагаш на съмнение на другите хора вярванията... Не е ли глупаво? Вярата е нещото, което ти дава енергия въпреки незнанието ти. Да разчиташ на логика и разум, за да разкриеш истинността на една вяра... ХАХАХА
Последно редактирано от espada : 03-15-2015 на 17:51
Мда... Хилядите хора с увреждания са живия пример за справедливостта на Бог. Това, че всеки ден загиват невинни хора по пътищата, да речем, също е справедливо. А, чакай малко! Те тези хора са си го заслужили, нали? Примерно, едно новородено напълно си заслужава подобно наказание, защото... да... Защо, всъщност? Или Дявола е виновен за това? Бог отговаря за птиченцата и цветенцата, а Дяволът - за всичко лошо.
Религиите не са нищо повече от хипотези за произхода на света и моралните ценности, които би трябвало да употребяваме, за да оцелеем във въпросния свят. Използвам логика и разум, за да открия най-вероятната хипотеза.
Ти не се ли съмняваш във вярванията на хората, които споделят религия различна от твоята? Не се ли съмняваш във вярванията на древните гърци или на викингите? Да приемам ли тогава, че ти изповядваш всяка една религия, която някога е съществувала по света? Хората, които изповядват дадена религия, отказват да повярват в 99,99% от религиите по света. Толкова ли е голяма разликата между 99,99% и 100%?
Предпочитам да търся истината, отколкото да се успокоявам с религията. Религията е бягане от проблема, а не неговото решение.
А колкото до моята вяра - вярвам в науката (о, уау, колко неочаквано). Защото тя е склонна да признае, че греши, и защото не се отказва, докато не намери истината. Вярвам и в много други работи, но там става въпрос за морални ценности и идеали и няма смисъл да пиша цял ферман относно личната си ценностна система.
Нищо не изповядвам освен моята вяра. Не се съмнявам в на никого вярата, докато той не се усъмни сам. За какво ми е да мисля за вярата на другите хора въобще? Религията няма значение, вярата е важното. Ти вярваш в развитието на една среда. И какво общо имаш ти и развитието на тази среда? Дава ли ти сила това, че знаеш, че се развива науката? Когато краката ти са размекнати и си на колене, науката ли ще ти дава силата да станеш? Какво значение има как е произлязал света въобще? Как мислиш, че ще ти се отрази на теб ако разбереш истината за това?
да, много от съвременните религии, ако и немалко от тях да са (били) предавани традиционно от векове до сега, се оказаха морално остарели/стари, именно защото просто следваха сляпо една стара традиция без да изпитват нещата обстойно и без да си дават сметка за немалко неща, но просто се доверяваха сляпо на онова, което им се поднася(ше) на тепсия, а и защото си намериха учения според своите похоти, понеже не обикнаха Истината, т.е. която идва от истинския Бог, но предпочитаха да угаждат на греха, и да приемат лъжата за истина, за да могат да се облагодетелствуват и/ли да постигат удовлетворение в своите похоти, например един кришнар(ваишнавист) е готов да предаде цяло човечество на разтление/погибел само и само за да може да си напълни търбуха с идоложертвена манджа, да марширува или праска хора, ръченици и кючеци пред идолския олтар, и да повтаря едни и същи суетни/сатанински папагалщини(мантри и пр.) поне още един ден, не стига че бяха най-върли идолопоклонници, но дори и претендираха за попечителство над целия свят, ала не за да правят добро на хората, а за да ги тъпчат и унищожават по подобие на онези най-върли цигански интриганти от окултна/идолска индия(можеш да се наситиш на лайнарщините им от постовете със статии за тях в тема "Новини, статии и медии !")
това, което казваш тук, е вярно
но във вярата, когато става въпрос за правилното упражняване на вярата, основанието не са хипотези, но всичката истина там е основана на доказуеми/доказани неща, като дори и примерни ситуации, каквито бяха представяни и хипотетично, служат за поучение относно това как при всички случаи не си заслужава да бъдем лоши, а е редно да сме добри, но за човешката религия си права
колкото за убежденията на атеизма спрямо Господ, има такъв и Той не е безскрупулен, но немалко духовни/религиозни човеци изопачиха истината за Него(при все че после и атеисти доливаха масло в онзи огън), като Го представяха/изкарваха пред хората, че е абсолютно всемогъщ, когато в същото време Той преминаваше по неволя през голямо изпитание в продължение на 5-6 хилядолетия досега, защото "седмият ден"(така нареченият) е Неговото изпитание, понеже Той изпадна по неволя в многовековно състояние на полусън от седмия ден нататък, и нямаше достатъчно истински Светии на земята за да го събудят, защото и онези, които уж бяха големите духовни лица на земята, а именно служителите на човешката религия, изопачаваха истината за Него и вярата, и така и не оставиха шанс за появата на повече истински Светии тук
за останалото също имаш право
Последно редактирано от npp : 03-15-2015 на 19:37
а не е ли изверг онзи мним бог на човешката(666) религия, който причинява големи агонии на милиони души в продължение на милиарди години само защото те не са вярващи/религиозни/набожни?!, не е ли безумие такава вяра/религия?!
а ти би ли искала да преминеш през милиони прераждания, всяко от които е пълно със стотици/хиляди мъки/болки/неволи, за да можеш чак тогава да се наречеш "достойно" същество?!, понеже точно това изповядва учението на онзи така наречен бог, богът на човешката(666) духовна/религиозна традиция
тук също разсъждаваш правилно, но все пак, освен целия този свят на човешка(666) религия/духовност, има и истински Господ Бог, Който винаги е живял само за да работи за спасението/осигуряването на човеците, имало е и истински Светии, за които също не е имало никаква награда с изключение на тази всички човеци да бъдат спасени, т.е. осигурени с изобилен и вечен живот, в истинския Господ Бог, понеже Те правят това от любов, а не от принуждение, тъй като намират много по-голям живот в проявата на чиста и нелицемерна любов към всички човешки и въобще одушевени същества на вселената, и то не за да облагодетелстват себе си, както някои обичаха за да могат да изпитват разни съкровени чувства и да се превъзнасят, но за да се осигури истинско спасение за всички, или поне за колкото се може повече, дори и изобилен живот още тук за онези, които все още живеят в този свят, а това че не всеки е могъл да разбере защо Те правят това, е друг въпрос, понеже не всеки е вървял по Техния път за да изпита онова, което Те са изпитвали за да може да разбере какво е да си като (един от) Тях
Последно редактирано от npp : 03-15-2015 на 19:37
Не се съмнявам в на никого вярата, докато той не се усъмни сам.
Поясни, моля, защото не откривам смисъл в това, което казваш.
За какво ми е да мисля за вярата на другите хора въобще?
За да откриеш истината, затова трябва да разгледаш другите вярвания, които съществуват. Най-малкото да знаеш защо ги отхвърляш. А и все пак ти съжителстваш с тези други хора, няма ли въпросното съжителство да е малко по-функционално, ако си запознат и с техните морални ценности? Ако живееш в изолация и нямаш абсолютно никакви контакти с хора - да, няма защо да те интересува вярата на другите.
Не гледай на чуждите вярвания като нещо, което си е лично тяхно и не те засяга, а като на алтернива на твоята собствена вяра, като на нещо, което може само да ти помогне да се развиеш като личност. Това, че си прочел Корана или Талмуд, не означава, че не си християнин (примерно).
Религията няма значение, вярата е важното.
http://www.t-rechnik.info/home/search
Така като гледам май религията е по-важна от вярата. Не е важен твоят бог, а моралните ти ценности, защото те са връзката между Господ и света, в който живеем.
Какво общо имаш ти и развитието на тази среда?
Аз съм част от средата и неин продукт. Развитието на средата е пряко свързано с моето собствено.
Дава ли ти сила това, че знаеш, че се развива науката?
Науката не е сбор от факти, а метод за откриването на истината, метод на познанието. Като се има предвид, че съм превърнала именно откриването на истината (или по-точно нейното търсене, защото пълното ѝ откритие е навъзможно или поне доста далеч от нашите представи) и духовното развитие в лична цел, то естествено отговорът на въпроса ти е - да, дава ми сила.
Когато краката ти са размекнати и си на колене, науката ли ще ти дава силата да станеш?
Не, понеже, както казах, науката е метод. Няма как тя да ми дава сила. Като цяло нищо не ми "дава" сила, тя си е в мен поначало. Това, което ме кара да я упражня, е знанието, че все още има за какво да се боря. Докато има въпроси, на които не съм отговорила, докато има хора, на които бих могла да помогна, никога не бих захвърлила живота си ей така и не бих се предала.
Какво значение има как е произлязЪл светЪТ въобще? Как мислиш, че ще ти се отрази на теб, ако разбереш истината за това?
Както казах в един от по-горните си постове, целта на живота като цяло е еволюцията. Това е и естественият му път. При хората еволюцията се развива на физическо и духовно ниво. Духовната еволюция на човечеството се извършва чрез (р)еволюцията в съзнанието на индивида. Едниственият начин за постигането на това е търсенето на истината. Всичко друго би било регрес.
И още нещо - хората са единствените, които могат да подпомогнат опазването на баланса в природата и еволюцията на другите живи организми. (Друг е въпросът, че към момента сме егоцентрични копелета, които предпочитат да рушат нещо, което поначално нямат право да рушат, защото не им принадлежи.) Но за да го направим възможно най-качествено, трябва да сме напълно наясно с начина, по който работи света около нас.
Та от физическа гледна точка лично на мен никак няма ди се отрази, но откъм духовна... мисля, че вече стана ясно.
Дрън-дрън.
Ще ти напиша обстоен отговор, когато имам време.
Edit: за npp. Президента.
ADD TO REDUCE REDUCE TO DEDUCE.
Последно редактирано от dreamwalker : 03-15-2015 на 20:06
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
да не би да искаш да кажеш, че смисълът на живота е да си мислител и да високоумстваш?!
(и) не е ли мисловната дейност материална, когато зависи от това да имаш мозък изграден от градивната субстанция на съответното тяло, което е преходно?!
на теб разсъжденията ти по принцип са суетни, затова и обикновено пишеш малко, защото да засвидетелствуваш или изповядаш повече, означава да изразиш по-голяма любов към човеците, а не да високоумстваш
npp, моля те, дай ми доказателство за този така всеотдаен и любящ Бог. Но не използвай цитати от някакви Свети писания, вече обясних защо им нямам доверие.
а трябва и да се изпитва, понеже отгде знаеш дали дадена религия ти дава съвършената истина или те води по път на заблуда?!, има ли погрешни убеждения/вярвания в нея, ако има какви са те?!, затова на немалко места в Св. Писание се предупреждава за "жените" на света, сиреч за нечестивите/неправедните вероучения/вероизповедания, ето както например в тези пасажи:
"Да не оскверниш дъщеря си(сиреч, да не оскверниш/опорочиш/поквариш вярата (си)), като й допуснеш да стане блудница(сиреч, като допуснеш да има неправда в нея), да не би земята да изпадне в блудодеяние(сиреч, да не би твоето духовно беззаконие да доведе света до влошаване), и земята да се напълни с беззаконие(сиреч, и светът да се напълва/напълни със зло). Съботите Ми да пазите(сиреч, да Ми бъдете верни във вярата), и светилището Ми да почитате(сиреч, и да пазите светилището Ми чисто от идоли и ереси). Аз съм Господ(сиреч, Аз съм единственият истински Господ Бог). Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете(сиреч, да не търсите мнението/услугите на духовни служители/работници, които взаимодействат със нечисти/зли духове, нито на езотерици/окултисти/мъдреци/магьосници); не ги издиряйте та да(сиреч, не ги следвайте за да не) се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог." Левит 19: 29-31,
"Сине мой, пази думите ми, И запазвай заповедите ми при себе си. Пази заповедите ми и ще живееш - И поуката ми, като зеницата на очите си. Вържи ги за пръстите си, Начертай ги на плочата на сърцето си, Кажи на мъдростта(сиреч, на Божията Правда): Сестра ми си; И наречи разума(сиреч, благоразумието) сродник, За да те пазят от чужда жена(сиреч, от погрешна вяра), От чужда жена, която(сиреч, от неправедно вероучение, което) ласкае с думите си. Понеже, като погледвах през решетките На прозореца на къщата си(сиреч, през неприкосновеността на Духа в ума си), Видях между безумните, Съгледах между младежите(сиреч, между недостатъчно-опитните по отношение на правилната вяра), Един млад(сиреч, един недостатъчно-компетентен по отношение на правилната вяра), безумен човек. Който минаваше по улицата близо до ъгъла й(сиреч, който беше в близост до света на човешката(666) духовност/религия), И отиваше по пътя към къщата й(сиреч, и някак си се беше насочил натам). Беше в дрезгавината, когато се свечери(сиреч, оказа се засегнат от духа на "звяра"), В мрака на нощта и в тъмнината(сиреч, в "мрака" на "залеза" под греха). И посрещна го жена, Облечена като блудница и с хитро сърце(сиреч, и срещна го примамливо вероучение пълно с лукава ерес); (Бъбрица и упорита(сиреч, с дух ораторски и упорит в своето духовно беззаконие), - Нозете й не остават вкъщи Кога по улиците(сиреч, духа и дебне за да улови неправедните във вярата), кога по площадите, Тя причаква при всеки ъгъл); Като го хвана, целуна го И с безсрамно лице му каза: Като бях задължена да принеса примирителни жертви, Днес изпълних обреците си(сиреч, аз съм много праведна и любяща (към човеците)), Затова излязох да те посрещна С желание да видя лицето ти и намерих те(сиреч, затова съм тук - за да работя за спасение(-то) на неспасените и ето че намерих един от тях). Постлала съм легло с красиви покривки, С шарени платове от египетска прежда(сиреч, предлагам комфорт с много привилегии във вярата). Покадила съм леглото си Със смирна, алой и канела(сиреч, също и много свобода, щастие и благоденствие). Ела, нека се наситим с любов до зори(сиреч, ела при мен и ще се наситиш с благодат, като накрая ще наследиш вечен живот). Нека се насладим с милувки(сиреч, ще те науча как да се отдадеш на моя бог/господ). Защото мъжът ми не е у дома(сиреч, понеже той не може да ти помогне ако ти не ме последваш). Замина на дълъг път(сиреч, защото той е (твърде) далеч за хора като теб); Взе кесия с пари в ръката си(сиреч, понеже отиде да се забавлява/наслаждава - сиреч, да търси своята си полза/изгода), Чак на пълнолуние ще се върне у дома(сиреч, и ще се върне късно). С многото си предумки(също: с своите лъжепророчества) тя го прелъга, Привлече го с ласкателството на устните си(също: с лъжливите си обещания). Изведнъж той тръгна подире й(сиреч, той я последва), Както отива говедо на клане(също: както животно се запътва към скрит/дебнещ звяр), Или както безумен в окови за наказание, Докато стрела прониза дроба му(също: или както безумен, който не внимава за евентуална опасност, докато тя не го настигне/застигне), - Както птица бърза към примката, без да знае, че това е против живота й. Сега, прочее, чада, послушайте ме. И внимавайте в думите на устата ми. Да се не уклонява сърцето ти в пътищата й(сиреч, в делата на човешка(-та)(666) духовност/религия), Да се не заблудиш в пътеките й(сиреч, в нейните ереси); Защото мнозина е направила да паднат ранени(сиреч, да отпаднат от благодатта и да бъдат неблагоприятно засегнати); И силни са всичките убити от нея(сиреч, и здрави са били всички(-те) съсипани от нея). Домът(също: богатството) й е път към ада, И води надолу в клетките на смъртта(сиреч, в траповете на "смъртта")." Притчи 7: 1-27,
"Покривате олтара на Господа със сълзи С плач и с въздишки(също: причинявате другиму мъки, скръб и безпокойства пред истинския Господ Бог (във вярата)), Поради което(също: обаче) Той не поглежда вече приноса, Нито го приема с благоволение от ръката ви. И пак казвате: Защо? Защото Господ стана свидетел Между тебе и жената на младостта ти(сиреч, и правилната вяра) Към която си постъпил невярно(сиреч, на която си изменил с неправда), При все че ти е съпруга и заветната жена(сиреч, при все че именно тя е правилната вяра на Божия Завет), Защото не направи ли Той двамата един човек(сиреч, не направи ли Той вярата (като) част от човека), Ако и да имаше още от духа? И защо един? За да очаква набожно потомство(сиреч, и защо праведен?, за да направи праведно потомство). Затова внимавайте в духа си, И никой да не постъпва невярно към жената на младостта си(сиреч, затова внимавайте никой да не върши неправда във вярата). Защото, казва Господ, Израилевия Бог: Аз мразя напускане, - И онзи, който покрива дрехите си с насилие(сиреч, Аз мразя духовното беззаконие, и не одобрявам онзи, който го върши), Казва Господ на Силите. Затова внимавайте в духа си, Да не би да постъпвате невярно(сиреч, затова внимавайте да не вършите неправда във вярата). Дотегнахте Господу с думите си; Но пак казвате: С какво Му дотегнахме? С това, дето думате: Всеки, който върши зло, Добър е пред Господа, и Той благоволява в тях; Иначе(също: а в друг случай), къде е Богът на правосъдието?" Малахия 2: 13-17,
"Господното слово пак дойде към мене и рече: Сине човешки, имаше две жени, дъщери на една майка(сиреч, две основни течения на човешката вяра). Те блудствуваха в младостта си(сиреч, те вършиха духовно беззаконие); там бяха налягани гърдите им(сиреч, те се превърнаха в обиталища на бесовски духове и духовни беззаконници), и там бяха стискани девствените им съсци(сиреч, и станаха средища на неправедни духовни/религиозни дейности). Имената им бяха Оола на по-голямата, и Оолива на сестра й; и те бяха Мои и родиха синове и дъщери(сиреч, и "родиха" множество поклонници/последователи). А колкото за имената им, Оола е Самария(сиреч, човешката верческа дейност от низше/средно ниво), а Оолива Ерусалим(сиреч, човешката верческа дейност от средно/високо ниво). Но когато беше Моя Оола блудствува(сиреч, върши духовно беззаконие), и залудя за любовниците си(сиреч, увлече се по (вероученията на) бележите представители на човешката(666) религия/духовност), съседите си асирийците, синьо облечени управители и началници(сиреч, славни духовници и духовни служители), всички привлекателни младежи(сиреч, всички те възвишени и превъзходни), конници възсядали на коне(сиреч, със силен дух и власт). И тя извърши блудствата си с тях(сиреч, и тя върши неправди във вярата с тях), с всичките най-отбрани между асирийците(сиреч, между "асирийските" духовници и духовни служители); и за които да било(сиреч, и за които и да било от този род, дето срещна) залудяваше, с всички техни идоли тя се оскверни(сиреч, и последва техните идоли/ереси). И тя не остави блудството си научено от Египет(сиреч, и не престана да върши духовното си беззаконие научено от света на окултизма и идолопоклонството); защото лежеха с нея в младостта й(сиреч, защото стана обиталище на бесовски духове и духовни беззаконници), изстискаха девствените й съсци(сиреч, понеже се превърна в средище на неправедни духовни/религиозни дейности) и изливаха върху нея блудството си(сиреч, и я (на-)пълниха с духовно(-то си) беззаконие). Затова предадох я в ръцете на любовниците й, в ръцете на асирийците, за които залудяваше. Те откриваха голотата й(сиреч, те я оскверняваха/опозоряваха); откараха синовете й и дъщерите й, а нея убиха с меч(сиреч, а нея съсипаха с духовната си дейност); и тя стана за посмешище между жените(сиреч, измежду духовните/религиозните традиции), защото извършиха съдби над нея(сиреч, защото човеци, които се бъркат (неправомерно) в Божиите Работи извършиха съдби над нея). А когато сестра й Оолива видя това(сиреч, чрезмерната духовна/религиозна дейност), в полудата си(сиреч, в увлечението си по човешките(666) вероучения) разврати се повече от нея, и в блудствата си(сиреч, и по отношение на неправдите си във вярата) надмина блудствата на сестра си. Залудя за съседите си асирийците, светло облечени управители и началници(сиреч, славни духовници и духовни служители на човешката(666) религия/духовност), конници възсядали на коне, всички привлекателни младежи. И видях, че тя се оскверни; и двете тръгнаха в един път. Тя даже притури на блудствата си(сиреч, на духовните си беззакония), защото щом видя мъже изрисувани на стената, изрисувани с киновар образи на халдейци(сиреч, понеже след като видя изящните "богатства" на човешката(666) религия/духовност, произхождащи от ума(-овете) и дейността(-ите) на нейните най-възвишени/славни и мъдри/учени духовници/духовни служители), опасани с пояси около кръста си(сиреч, отречени от половия живот и останалите физически потребления/консумации, и предадени на благородни дейности), носещи шарени гъжви на главите си(сиреч, изобилстващи от мъдрост), и всички с княжески изглед(сиреч, и всички с (най-)изтънчена славна осанка), прилични на вавилоняните от Халдейската земя(сиреч, на най-славните/мъдрите духовници/духовни служители на човешката(666) духовност/религия), родината им(сиреч, от която те също произлизат), - щом ги видя тя залудя за тях(сиреч, тя се увлече по тях(техните вероучения)), и изпрати посланици(сиреч, и нейни последователи/поклонници отидоха) при тях в Халдея. И вавилоняните(сиреч, и духовниците/духовните служители на човешката(666) духовност/религия) дойдоха при нея в любовното легло(сиреч, в нейното лоно) и я оскверниха с блудството си(сиреч, с нечистата/неправедната си религия/духовност); тя се оскверни с тях; и душата й се отврати от тях(сиреч, и поради тях се отврати от Божиите творения/Божието създание). Така тя още откриваше блудствата си(сиреч, така тя прогресираше в своето духовно беззаконие), откриваше и голотата си(сиреч, (а така прогресираше) и в своето безчестие); тогава душата Ми се отврати от нея, както беше се отвратила душата Ми от сестра й. При все това, тя блудствуваше(сиреч, тя върши духовно беззаконие) още повече, като си спомняше за дните на младостта си, когато блудствуваше в Египетската земя(сиреч, в света на окултизма и идолопоклонството). И залудя за любовниците си(сиреч, за (вероученията на) бележитите духовници/духовни служители) измежду тях, чиято плът е като плът на осли(сиреч, чиято човешка слава е много "твърда"), и семеизливането им като семеизливане на коне(сиреч, а силата/властта им могъща). Така ти си ламтяла за невъздържаността на младостта си, когато гърдите ти се налягаха от египтяните заради младите ти съсци(сиреч, така тя ламтя за тях поради невъздържанието на своята малолетна дивост, когато те я заинтригуваха и завладяха със своите окултни/идолски работи поради нейното безумно непълнолетие). Затова, Ооливо, така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще подигна любовниците ти против тебе, от които се е отвратила душата ти, и ще ги докарам против тебе от всякъде; вавилоняните(сиреч, големците на системата на човешката(666) духовност/религия) и всичките халдейци(сиреч, както и всичките и най-мъдри), Фекод(сиреч, най-властните), и Сое(сиреч, най-славните), и Кое(сиреч, и най-отречените), и с тях всичките асирийци(сиреч, а с тях и всички останали нейни представители), - всички привлекателни младежи, управители и началници, пълководци и именити, всички възсядали на коне(сиреч, всичките и (най-)силни). Те ще дойдат против тебе с оръжия(сиреч, добре въоръжени с всякакъв духовен арсенал) и с колесници(сиреч, и добре устроени), с коли(сиреч, със сила) и с много племена(сиреч, и с много хора), и ще се опълчат против тебе от всяка страна с щитове(сиреч, с хитрости), щитчета(сиреч, добре защитени) и шлемове(сиреч, и неуязвими); и Аз ще им поверя съдба(сиреч, Моята Правда), и те ще те съдят според своите съдби(сиреч, според тази Божия Истина). И като насоча против тебе ревнивостта(сиреч, гнева) Си, те ще постъпят с тебе яростно, ще отрежат носа(сиреч, (те) ще стъпчат силата/властта/гнева) ти и ушите(сиреч, и мъдростта) ти; и останалите от тебе ще паднат от нож(сиреч, от Божието Слово); те ще хванат синовете ти и дъщерите ти; и останалите от тях между тебе ще бъдат поядени от огън(сиреч, от Божия Дух). Ще съблекат и дрехите ти(сиреч, твоята слава), и ще отнемат лъскавите ти накити(сиреч, славните ти неща), Така ще направя да престане твоят разврат(също: твоето безумие), и блудството ти(сиреч, и твоето духовно беззаконие), научено от Египетската земя; ти няма вече да подигнеш очи към тях, нито ще си наумиш вече за Египет. Защото така казва Господ Иеова: Ето, ще те предам в ръката на ония, които мразиш, в ръката на ония, от които се е отвратила душата ти. Те ще постъпят с омраза към тебе, и като отнемат всичките ти трудове(сиреч, всичките ти неправедни неща/работи), ще те оставят гола и непокрита; и голотата на блудствата ти(сиреч, и мерзостта/оскверненията на твоите неправди във вярата) ще се открие, както разврата ти тъй и блудствата ти(сиреч, както неправдата ти така и нанесените от теб щети). Това ще ти се направи понеже си блудствувала всред езичниците(сиреч, понеже си вършила духовно беззаконие по друговерци(-те)), и понеже си се осквернила с идолите им(сиреч, и понеже си последвала техните идоли/ереси). Така си ходила в пътя на сестра си; затова ще дам в ръката ти нейната чаша(сиреч, затова съдбата ти ще бъде като нейната). Така казва Господ Иеова: Ще изпиеш дълбоката и широка чаша на сестра си; ще бъдеш за присмех и поругание повече отколкото можеш да понесеш. Ще се изпълниш с пиянство и скръб, с чашата на смайването и на запустението, с чашата на сестра си Самария. Ще я изпиеш и изцедиш(сиреч, ще я понесеш и изтърпиш докрай), ще гризеш черепките й(сиреч, и не ще намериш удовлетворение), и ще разкъсаш гърдите си(сиреч, и ще отвърнеш хубостите/прелестите си); защото Аз го изрекох, казва Господ Иеова; Затова, така казва Господ Иеова: Понеже си Ме забравила, и си Ме отхвърлила зад гърба си; затова понеси и ти възмездието на разврата си и блудствата си. При това Господ ми рече: Сине човешки, ще се застъпиш ли за Оола и Оолива? Тогава изяви им мерзостите им, - че прелюбодействуваха, че има кръв в ръцете им(сиреч, че има причиняване на зло в делата им), да! че прелюбодействуваха с идолите си(сиреч, че Ми изневеряваха с други богове - сиреч, с фалшиви/лъжливи), и че, за да бъдат изядени от тях, превеждаха през огън чадата, които Ми родиха(сиреч, и че за да им се отдадат, въвеждаха/водиха своите последователи/поклонници, които уж Ми родиха, по пътя на ереси(-те)); още че това Ми сториха, - в същия ден оскверниха светилището Ми и омърсиха съботите Ми(сиреч, служенията, които им дадох); защото когато бяха заклали чадата си на идолите си(сиреч, защото когато предаваха своите поклонници/последователи на идолите/ересите си),
тогава в същия ден влизаха в светилището Ми та го омърсиха; и, ето, така струваха всред дома Ми. И още пратихте за мъже(сиреч, духовни учители/водачи) да дойдат от далеч(сиреч, от света на човешката(666) духовност/религия), до които като се проводи пратеник, ето, дойдоха; и за тях си се окъпала(сиреч, и за тях(техните вероучения) се бе приготвила), вапсала си очите си(сиреч, за тях(техните вероучения) копнееше ума ти) и украсила си се с накити(сиреч, и се "украси/обогати" чрезмерно), седнала си на великолепна постелка(сиреч, "седна" на велико основание), с трапеза приготвена(също: с "ястия" - сиреч, със служение(-я)) пред нея, и на нея си положила Моя темян(сиреч, вярата) и Моето масло(сиреч, и Моята благодат). И чуваха се гласове на едно множество, което живееше безгрижно при нея(също: което постъпваше безотговорно/неправедно с/в нея); и заедно с мъжете(също: людете) от простолюдието(сиреч, от идолопоклонството/от неправедните) се въвеждаха пияници из пустинята(сиреч, мистици/окултисти); и туриха гривни на ръцете им(сиреч, и даде им се да вършат чрезмерни духовни дела), и красиви венци на главите им(сиреч, и (да) мислят/решават/съдят чрезмерно). Тогава рекох за престарялата в прелюбодейства: Сега ли ще блудствуват с нея, дори с нея! И те влизаха при нея както влизат при блудница(сиреч, за да търсят своето си удоволствие - виж Исая 58 ); така влизаха при тия невъздържани жени, при Оола и при Оолива. Затова, справедливи мъже ще ги съдят както съдят прелюбодейците(сиреч, както (в съда) съдиите отнемат съответните права на изневерилите) и както съдят жени, които проливат кръв(сиреч, които причиняват зло на някой); защото те са прелюбодейци, и има кръв в ръцете им. Защото така казва Господ Иеова: Ще доведа множество против тях, и ще ги предам да бъдат тласкани и разграбени. Множеството ще ги убие с камъни(сиреч, с мъдростта на Моето Слово), и ще ги съсече със сабите си(сиреч, с Праведните Ми думи); ще избият синовете им и дъщерите, и ще изгорят къщите им с огън(сиреч, храмовете им с Божия Дух). Така ще направя да престане развратът от земята(сиреч, духовното беззаконие), за да се научат всичките жени(сиреч, всички вероизповедания/секти) да не вършат разврат(сиреч, грях) като вашия. И ще въздадат върху вас развратните ви дела; и ще понасяте възмездието на греховете извършени с идолите си; и ще познаете, че Аз съм Господ Иеова." Езекиил 23: 1-49
Последно редактирано от dreamwalker : 03-15-2015 на 20:06
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Точно продукт си ти. Биваш повлияна вместо да потърсиш истината в теб и да допринесеш за нещо с нея.
Силата ти на теб е да търсиш правописни грешки и да си плетеш езика. Губи ти се смисъла и чувството от това, което искаш да ни кажеш, като са ти нужни толкова много думи, че да се изразиш.
Последно редактирано от espada : 03-15-2015 на 20:16
Малко е трудно да предаде всичко с две изречения.
ми ти ако си тука щото те пратил някакъв дух да "спасяваш", аз съм тук за удоволствие, те хората баш до мене са опрели, че да вярват в Бог или не. Има си достатъчно книги и материали, който има желание, ще намери.
Ти ако си тука да зарибяваш хората в сектата си, аз съм за кеф, колкото ми се пише постове, толкова, нямам намерение да се самоизнасилвам в грамадни "свидетелски копи-пестове на текстове от Библията като тебе и после между думите на текста да слагам разни чертички (/) и някакви думи в скобички, за допълнение, нали. Страаашно.
Последно редактирано от defender : 03-15-2015 на 20:23
а ти като само роптаеш и с нищо не допринасяш за покаянието на грешните, каква полза от твоето удоволствие тук?!, и аз мога да посещавам сайтове за удоволствие за да си доставям такова, ама за това ли е вярата?!, и какви са онези книги, на които може да се разчита, да не би да имаш предвид онези на твоята секта?!, а това че текстът на Библията е поясняван поне малко, лошо ли е, особено когато истинският Господ Бог дава да се прави това?!