- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Маски за по-бърз растеж на косата
Здравейте!Преди около 4 месеца ме подстригаха много късо,защото косата ми се заплиташе.Мисля,че прическата се наричаше ,,сасон" или нещо подобно..Та въпроса,е че много искам да ми порасне по-бързо,защото не е красиво къса къдрава коса според мен!Е чудех се,ако някой знае лесна маска за бърз растеж на косата...Благодаря предварително!![]()
Здрасти! Има няколко големи теми за коса, в които можеш да намериш отговорите на въпросите си. Едната е "Всичко за косата vol.7", а другата "Косата и всичко за нея", която дори е важна и стои най-горе в раздела. Там има много информация, свързана с проблема ти.
От опит мога да ти кажа, че няма някакво кой знае какво средство, което да ти помогне за по-бърз растеж. Преди време и аз се бях подстригала мнооого, направих си етажи, които стояха зле. Какво ли не си мазах на косата, за да ми помогне. Пробвала съм всякакви масла (евтини, скъпи), тривитаминол, домашни и професионални маски. Като цяло косата расте, когато е здрава. Яж пълноценно, повече протеини и витамини.
Можеш да пробваш да си правиш маски с масла, каза, че имаш къдрава коса, предполагам не ти е мазна. Пробвай масло от макадамия, арган, жожоба, бадеми. Не те съветвам да ползваш продуктите на Икаров, защото не струват.
Прави си маски с жълтък, може да добавиш и зехтин, мед. Слагай и в корените, задължително увивай с кърпа, найлонова шапка/торбичка и стой поне по 4 часа. Можеш да си купиш Герикапс/Геритамин, това са витамини А+Е, евтини са.
Аз в момента пия Фитовал, той е по-добър за мен, но може да се правят два курса на година. Не знам какво да те посъветвам друго, важно е косата ти да е здрава, за да расте.
Ако косата ти се накъсва, трябва да използваш протеинова серия, за да се възстанови. И си купи някакви продукти против заплитане, защото иначе само се скубеш, косата се накъсва, цъфти и изглежда, че не расте, защото краищата се проскубват.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Aз използвам стимулант за коса на Икаров и съм много доволна от него и моята коса беше доста къса и мога да кажа че наистина доста бързо порасна