- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Събудете се!
знаеш ли колко сирийчета щяха да минат ако ги имаше всички тия неща?
това е граница какво очакваш да има автомати за кафе ли?
сега остава да кажеш че преди Българите не сме ходили в чужбина
сега остава да кажеш че мечтата на децата едно време е да идат в чужбина да живеят
ще отречеш ли че желанието да избягат сега е в пъти по-голямо?
Последно редактирано от haritov : 02-17-2015 на 06:00
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Много, ама много се дразня когато видя как лаици се напъват да мислят по въпроси, които са им чужди.
Като ми говориш за сирийчета, си помисли следното - кльона на много места още си стои. Защо не го поправят него, а строят изцяло нова ограда??
Ще ти отговоря, понеже няма да знаеш - мерките са еднопосочни, те цялата система е предназначена основно да пречи на хората да бягат от България, а не да влизат.
Кльона (оградата) на места е на километри от актуалната граница(От метри до 5 километра, зависи от терена), което не помага, ако някой тръгне да влиза. Като при случай на задействане на алармата се пускат войниците и кучетата в 'ничията земя' между оградата и самата граница.
Като войниците получават еднакъв по размер отпуск независимо дали заловят или убият нарушителите на държавната граница.
И да българите НЕ са можели да пътуват свободно по света.
И няма как да знаем дали такава им е била мечетата, щото не е имало изобщо такава възможност.
Да ЛЪЖА е. Не е имало свободно пътуване в чужбина през комунизма. И всеки който твърди обратното е или незапознат, или е мерзавец.
Можело е да се пътува в която и да е съветска държава. За отатак е трябвало да имаш основание - да ти позволява професията.
Днес щото нямаме никаква граница, влизат без проблем всякакви ислямисти, а българите се изселват. Ама не се изселват, за да живеят по-добре, защото са тъпкани и на Запад. И сме 1000 пъти по-зле.
нямае нито дом , нито приют
хора 666 класа
Обяснете ми го това :
Ако през май 1991г. - малко преди да се разпадне бившият СССР - 76% са одобрявали промяната, днес техният дял е намалял до 52%. Така страната отчита най-големият за района спад в одобрението (24 пункта), като единствените по-разочаровани са украинците - срив от 72% на 30%."
И още: "намаляло одобрението на преминаването от планова към пазарна икономика. През 1991г. приемането на капитализма се е харесвало на 73% от българите, днес техният дял е 53%. Подобно двуцифрено намаляване има само в страни със сериозни икономически проблеми като Унгария (-34 пункта до ниво одобрение от 46% през 2009г.) и Литва (-26 пункта до ниво от 50%), както и в Украйна (-16 пункта до 36%)"
Като е бил толкова хубав комунизма що 73% от българите са били против него?
То тъпо ще прозвучи, ама по историите , които съм слушала от пра-баба си и баба си... Не знам защо толкова мечтаете за тоя "комунизъм". Баба ми казва тъй: Вярно е, имаше храна едно време, ама ние от малки си я отглеждахме тая храна, я ми кажи колко от твоите приятели, вместо да седнат пред компютъра биха отишли на драго сърце да изринат кочината на прасетата? Колко от тях, дето нищо не са видели, а твърдят че е било добре, биха изкарали цял ден наведени да чистят бръмбара от картофа? А колко от тях вместо да изтичат до магазина за хляб биха се заели да си го месят - всеки ден? Други бяха времената, други бяха хората. Бяхме свикнали да ядем всеки ден боб и леща, няма ходене по ресторанти, няма ходене по кафенета. Чувството, че сме имали повече пари идва от там, че просто нямаше за какво толкова да ги харчим. Не е било по-леко, никога не е било лесно, никога няма да бъде лесно. Сега хората могат да ходят да видят света, тогава не можеше, всяка "епоха", всеки откъс от историята има добри и лоши страни. Но да се живее в миналото не може, светът се развива, трябва да се развиваме и ние.
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Ако времето е константа за развитие на определена общност, то това означава, че когато сме били завладяни от Османската империя, то ние сме били процъвтяли и развили, не сме изсотавали ама с нищо от модерния свят.
До колкото знам и Алеко Константинов обикалял света преди много време.
Не говорим за един човек , успял да излезе "навън:, говорим за възможността всеки да го направи - факт е, че в днешно време стига да имаш желание можеш да се вдигнеш и да заминеш, без да даваш отчет на "партията". Факт е, че си свободен, можеш да слушаш каквато музика си искаш, да се обличаш както искаш и т.н. Ясно ми е, че нещо не ви кефи демокрацията, но не можете да я заклеймите , като изцяло неуспешна.
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Свободата е относително. Има ли желание човек, винаги е можело да замине. Днес по-голяма част от хората се бъхтят от работа , за да свързват двата края в България. Друга част бяга в чужбина. Ами това ли е свободата - да си по 12 часа на бирото и да обслужваш корпорациите?
У нас цари в момента свободия. Всеки прави каквото си иска. Заради това е цялата деградация - от културни до духовни и образователни ценности. Хората са обездухотворени и освирели.
Изцяло неуспешна е демокрацията. Тя е в полза само за развитите държави. Всичко останало е мизерия.
А цялата структура е безсмислено да се описва. Ама аз бих предпочел 12 часа да си клатя краката в офиса на др.Енчев и да говоря по телефона къде да доставят новите далаци, вместо 12 часа да копая пипер. Кой те кара да работиш за "корпорациите"? Дойдоха от "Кола" и те насилват да товариш стекове ли?
n00bs