.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 123
    Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    На теб поне не ти се налага.

Хората са минавали през минни полета, за да напуснат 'соц лагера' и с най-голям цинизъм ми говориш глупости. Знаеш ли какво е праеила държавата със семействата на избягалите?
    Ебахти безочието, ебахти цинизма.
    знаеш ли колко сирийчета щяха да минат ако ги имаше всички тия неща?
    това е граница какво очакваш да има автомати за кафе ли?

сега остава да кажеш че преди Българите не сме ходили в чужбина
    сега остава да кажеш че мечтата на децата едно време е да идат в чужбина да живеят
    ще отречеш ли че желанието да избягат сега е в пъти по-голямо?
    Последно редактирано от haritov : 02-17-2015 на 06:00
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    Най-богатите и най-привелигированите - иди го кажи тоя виц на югославяните. Като седна на компа ще ти пусна 2-3 цитата да видиш как сами сме се смятали за втора ръка хора.
    кво общо имат Югославяните с нас?

и да не би моя дядо дето е работил в метал и баба ми дето е бачкала в обувен завод да са били с големи привилегии?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    знаеш ли колко сирийчета щяха да минат ако ги имаше всички тия неща?
    това е граница какво очакваш да има автомати за кафе ли?

сега остава да кажеш че преди Българите не сме ходили в чужбина
    сега остава да кажеш че мечтата на децата едно време е да идат в чужбина да живеят
    ще отречеш ли че желанието да избягат сега е в пъти по-голямо?
    Много, ама много се дразня когато видя как лаици се напъват да мислят по въпроси, които са им чужди.
    Като ми говориш за сирийчета, си помисли следното - кльона на много места още си стои. Защо не го поправят него, а строят изцяло нова ограда??

Ще ти отговоря, понеже няма да знаеш - мерките са еднопосочни, те цялата система е предназначена основно да пречи на хората да бягат от България, а не да влизат.
    Кльона (оградата) на места е на километри от актуалната граница(От метри до 5 километра, зависи от терена), което не помага, ако някой тръгне да влиза. Като при случай на задействане на алармата се пускат войниците и кучетата в 'ничията земя' между оградата и самата граница.
    Като войниците получават еднакъв по размер отпуск независимо дали заловят или убият нарушителите на държавната граница.

И да българите НЕ са можели да пътуват свободно по света.
    И няма как да знаем дали такава им е била мечетата, щото не е имало изобщо такава възможност.

Мега фен
    кво общо имат Югославяните с нас?

и да не би моя дядо дето е работил в метал и баба ми дето е бачкала в обувен завод да са били с големи привилегии?
    Югославяните също строят комунизма, нали така?
    За привилегиите ще питаш климата, той си ги мисли.

Град
    системата дегоба
    Много, ама много се дразня когато видя как лаици се напъват да мислят по въпроси, които са им чужди.
    Като ми говориш за сирийчета, си помисли следното - кльона на много места още си стои. Защо не го поправят него, а строят изцяло нова ограда??

Ще ти отговоря, понеже няма да знаеш - мерките са еднопосочни, те цялата система е предназначена основно да пречи на хората да бягат от България, а не да влизат.
    Кльона (оградата) на места е на километри от актуалната граница(От метри до 5 километра, зависи от терена), което не помага, ако някой тръгне да влиза. Като при случай на задействане на алармата се пускат войниците и кучетата в 'ничията земя' между оградата и самата граница.
    Като войниците получават еднакъв по размер отпуск независимо дали заловят или убият нарушителите на държавната граница.

И да българите НЕ са можели да пътуват свободно по света.
    И няма как да знаем дали такава им е била мечетата, щото не е имало изобщо такава възможност.
    без да ти чета глупостите ще те питам защо ми сравняваш сега и преди

това което казах лъжа ли е?

или машинално си сравняваш това с онова

Град
    системата дегоба
    Югославяните също строят комунизма, нали така?
    За привилегиите ще питаш климата, той си ги мисли.
    ти си обсъждай комунизма с някой друг сега никой не говори за него виж в политика щам ще ти обърнат внимание

Мега фен
    Да ЛЪЖА е. Не е имало свободно пътуване в чужбина през комунизма. И всеки който твърди обратното е или незапознат, или е мерзавец.

Мега фен
    ти си обсъждай комунизма с някой друг сега никой не говори за него виж в политика щам ще ти обърнат внимание
    Питаш ме кво е общото, отговарям ти.

Мега фен
    без да ти чета глупостите ще те питам защо ми сравняваш сега и преди

това което казах лъжа ли е?

или машинално си сравняваш това с онова
    И да сравнявам го, щото каза, че сега бягали, а преди не са бягали и ти отговорих, че това е щото не е имало възможност.
    Не е имало свободно пътуване, а по границите се е стреляло на месо.
    Не щото е било някакъв рай тука.

Можело е да се пътува в която и да е съветска държава. За отатак е трябвало да имаш основание - да ти позволява професията.
    Днес щото нямаме никаква граница, влизат без проблем всякакви ислямисти, а българите се изселват. Ама не се изселват, за да живеят по-добре, защото са тъпкани и на Запад. И сме 1000 пъти по-зле.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Можело е да се пътува в която и да е съветска държава. За отатак е трябвало да имаш основание - да ти позволява професията.
    Днес щото нямаме никаква граница, влизат без проблем всякакви ислямисти, а българите се изселват. Ама не се изселват, за да живеят по-добре, защото са тъпкани и на Запад. И сме 1000 пъти по-зле.
    Щом не живеят по-добре що се изселват?

Град
    системата дегоба
    Щом не живеят по-добре що се изселват?
    щото са такива като тебе

Мега фен
    щото са такива като тебе
    Хахахаха

нямае нито дом , нито приют

хора 666 класа

Мега фен
    Обяснете ми го това :

Ако през май 1991г. - малко преди да се разпадне бившият СССР - 76% са одобрявали промяната, днес техният дял е намалял до 52%. Така страната отчита най-големият за района спад в одобрението (24 пункта), като единствените по-разочаровани са украинците - срив от 72% на 30%."

И още: "намаляло одобрението на преминаването от планова към пазарна икономика. През 1991г. приемането на капитализма се е харесвало на 73% от българите, днес техният дял е 53%. Подобно двуцифрено намаляване има само в страни със сериозни икономически проблеми като Унгария (-34 пункта до ниво одобрение от 46% през 2009г.) и Литва (-26 пункта до ниво от 50%), както и в Украйна (-16 пункта до 36%)"

Като е бил толкова хубав комунизма що 73% от българите са били против него?

Град
    системата дегоба
    Обяснете ми го това :

Ако през май 1991г. - малко преди да се разпадне бившият СССР - 76% са одобрявали промяната, днес техният дял е намалял до 52%. Така страната отчита най-големият за района спад в одобрението (24 пункта), като единствените по-разочаровани са украинците - срив от 72% на 30%."

И още: "намаляло одобрението на преминаването от планова към пазарна икономика. През 1991г. приемането на капитализма се е харесвало на 73% от българите, днес техният дял е 53%. Подобно двуцифрено намаляване има само в страни със сериозни икономически проблеми като Унгария (-34 пункта до ниво одобрение от 46% през 2009г.) и Литва (-26 пункта до ниво от 50%), както и в Украйна (-16 пункта до 36%)"

Като е бил толкова хубав комунизма що 73% от българите са били против него?
    ей сега даваха статистика за сегашното правителство

нещата са същите

сега дай анализ като учен човек каква е била икономиката тогава и сега

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    То тъпо ще прозвучи, ама по историите , които съм слушала от пра-баба си и баба си... Не знам защо толкова мечтаете за тоя "комунизъм". Баба ми казва тъй: Вярно е, имаше храна едно време, ама ние от малки си я отглеждахме тая храна, я ми кажи колко от твоите приятели, вместо да седнат пред компютъра биха отишли на драго сърце да изринат кочината на прасетата? Колко от тях, дето нищо не са видели, а твърдят че е било добре, биха изкарали цял ден наведени да чистят бръмбара от картофа? А колко от тях вместо да изтичат до магазина за хляб биха се заели да си го месят - всеки ден? Други бяха времената, други бяха хората. Бяхме свикнали да ядем всеки ден боб и леща, няма ходене по ресторанти, няма ходене по кафенета. Чувството, че сме имали повече пари идва от там, че просто нямаше за какво толкова да ги харчим. Не е било по-леко, никога не е било лесно, никога няма да бъде лесно. Сега хората могат да ходят да видят света, тогава не можеше, всяка "епоха", всеки откъс от историята има добри и лоши страни. Но да се живее в миналото не може, светът се развива, трябва да се развиваме и ние.
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Ако времето е константа за развитие на определена общност, то това означава, че когато сме били завладяни от Османската империя, то ние сме били процъвтяли и развили, не сме изсотавали ама с нищо от модерния свят.

До колкото знам и Алеко Константинов обикалял света преди много време.

Мега фен Аватара на an7raks
    константа за развитие

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Ако времето е константа за развитие на определена общност, то това означава, че когато сме били завладяни от Османската империя, то ние сме били процъвтяли и развили, не сме изсотавали ама с нищо от модерния свят.

До колкото знам и Алеко Константинов обикалял света преди много време.
    Не говорим за един човек , успял да излезе "навън:, говорим за възможността всеки да го направи - факт е, че в днешно време стига да имаш желание можеш да се вдигнеш и да заминеш, без да даваш отчет на "партията". Факт е, че си свободен, можеш да слушаш каквато музика си искаш, да се обличаш както искаш и т.н. Ясно ми е, че нещо не ви кефи демокрацията, но не можете да я заклеймите , като изцяло неуспешна.
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Свободата е относително. Има ли желание човек, винаги е можело да замине. Днес по-голяма част от хората се бъхтят от работа , за да свързват двата края в България. Друга част бяга в чужбина. Ами това ли е свободата - да си по 12 часа на бирото и да обслужваш корпорациите?
    У нас цари в момента свободия. Всеки прави каквото си иска. Заради това е цялата деградация - от културни до духовни и образователни ценности. Хората са обездухотворени и освирели.

Изцяло неуспешна е демокрацията. Тя е в полза само за развитите държави. Всичко останало е мизерия.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ни са смей, момчето се опитва да звучи ентелегентно. (От "леген" идва - за който се чуди.)

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Свободата е относително. Има ли желание човек, винаги е можело да замине. Днес по-голяма част от хората се бъхтят от работа , за да свързват двата края в България. Друга част бяга в чужбина. Ами това ли е свободата - да си по 12 часа на бирото и да обслужваш корпорациите?
    У нас цари в момента свободия. Всеки прави каквото си иска. Заради това е цялата деградация - от културни до духовни и образователни ценности. Хората са обездухотворени и освирели.

Изцяло неуспешна е демокрацията. Тя е в полза само за развитите държави. Всичко останало е мизерия.
    А цялата структура е безсмислено да се описва. Ама аз бих предпочел 12 часа да си клатя краката в офиса на др.Енчев и да говоря по телефона къде да доставят новите далаци, вместо 12 часа да копая пипер. Кой те кара да работиш за "корпорациите"? Дойдоха от "Кола" и те насилват да товариш стекове ли?
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    А цялата структура е безсмислено да се описва. Ама аз бих предпочел 12 часа да си клатя краката в офиса на др.Енчев и да говоря по телефона къде да доставят новите далаци, вместо 12 часа да копая пипер. Кой те кара да работиш за "корпорациите"? Дойдоха от "Кола" и те насилват да товариш стекове ли?
    Те управляват света. Вие ги обслужвате. Връзката става все по тясна. Невъзможността да работят за себе си, кара хора да работят за тях. Не гледа ли видието? Тва го правят и при нас. Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.. тва е реалността

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си