- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Потресена съм.
Двойните стандарти те дразнят? Иронично.
На мен тоя спор ми носи удоволствие и наистина ме е яд, че нямам време.
Още няколко дни ще я карам накратко, после ако още има спор, ще се разливам.
Но аз не съм расист, в миналата ми квартира имах ром за съсед и никога не съм се отнасял с нещо различно от уважение към него. Човека работеше и децата му със сигурност бяха по-добре възпитани от мен.
И да, имам проблем с мангалите, защото те не спазват законодателството в страната, и съм против БХК защото проявява дискриминация, няма случай да е защитил правата на българин до сега, говори ми за двойни стандарти.
И какво е отношението на държавата към ромите? Безплатен ток, безплатна вода, безплатна здравна помощ, огромно обгрижване покрай избори.
Отново - дискриминация?
Може и да се опитваш да ме изкараш и мен расист, щото съм се ебавал с гетата и еблоата, но ако уплашен полицай застреля 12-годишно дете с играчка, няма да съм на страната на полицая. Независимо от расата на единия и другия.
И на теб ще ти задам въпроса, който зададох на русофилите - може ли хуманна цел да се постигне с нехуманни средства?
И по тънка лайсна се опитваш да ме прекараш, другарю.
Искаш да опростиш въпроса за най-великата държава, но няма лесен отговор. Може да поразсъждаваме довечера.
Като не искаш да говорим за правителството на една държава, щото е 'лайняно', за какво да говорим - за обществото ли?
Ми като те кефи общество в което разстела на деца е приемливо при наличието на етнически/расов признак, направо си живей тук, повечето хора и у нас биха го одобрили.
зависи каква е дефиницията ти за човек
ако е разумно същество, то не виждам как избиването на радикални мюсюлмани, които живеят в средновековието, искат да наложат шериата и отказват да приемат европейските ценности, е антихуманизъм
"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш" - тук е време да добавим "... освен ако не застрашава базовите права на някое разумно същество"
двойни стандарти можеш да прилагаш върху сходни по качества събития/субекти
откога разумният атеист либертарианец Ханс може да се сравнява с консервативния мюсюлманин Мехмед по който и да е параграф? животът на единия определено има по-голяма стойност от този на другия
колко си примитивен
уф
ходи да се правиш на хайдутин