- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как тренирах днес /дневник/
Специално за раменната преса ще изкажа мнение. Убедих се, че ако я правя изправен, има повече файда. Ок, вярно рамото така може би ще се натовари с една идея по-малко, но плюса е, че се натоварва и кръста като се стараем да стоим прави. С 1 куршум 2 заека. Why the hell not!
да, така е, но в случая бях в друга зала където си имат това специално "столче"и ми беше мерак + че всичките добри benchpresser-и го правят седнали :Д Разликата е, че тук примерно с 40 кг си правих сериите и тежестта ми беше ок, с дъмбели съм правил и с 30ки, но от бая време не съм разцъквал така, прав най-много съм бутам 70 за 1ца и забелязах, че или използвам много краката, или си чупя гърба назад като ми стане тежко.
А и раменете ми са ми слаби като сила и искам да ги подобря, затова седнал е по-оптимално, imo.
Какво специално столче?
Аз си сгъвам лежанката на 90% и си ги правя на нея. Права не обичам, щото хитрувам и се опитвам да избутвам с цяло тяло. :д
Днес правих гърди втора тренировка, трябваше да е лека, но видях нещо в нета и реших да го пробвам:
Лег (лежанка) с щанга: 1х12; 1х10; 1х8; 1х5-8 (форсирани повторения); 1х15;
Полулег (горна лежанка) с щанга: 1х10; 1х8; 1х5-8 (форсирани повторения); 1х15;
Долен лег (долна лежанка) с щанг: 1х8; 1х5-8 (форсирани повторения); 1х15;
Кросоувър: 3х10;
Флайс: 3х10;
Мисля вече нея да правя като втора.
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
днес много ташак трен
бицепсово сгъване с лост 3х8
бицепсово сгъване надхват 3х10
чукове - 4х10
сгъване на горен скрипец - 3х12 без почивка
раменна преса седнал с лост - 3х10
разтваряне за средно рамо + разтваряне за задно от наклон - 3х10
shrugs - 3x10
мнол умрело :Д
искам да се науча да се набирам, и започнах на машината с противотежест. колко серии по колко повторения да правя? и за широк, и за тесен хват иде реч.
тва от онези машините, които имат едно като платформичка, което те подбутва? ако е такова просто правиш колкото можеш![]()
3-4 серии до откат.
доста варира бройката в зависимост от килограмите противотежест, които сложа ^^
Не съм използвал такава машина. Но според мен направи следното. Първо слагаш противотежест с която ще успееш да направиш 10 повторения. Във втората серия намали тежестта, така, че да направиш с усилие 5-8 повторения. В третата серия намали още тежестта и опитай да направиш между 2 и 5-6 повторения. Записваш си тежестите и ги използваш във всяка следваща тренировка. Във всяка следваща тренировка опитваш да увеличиш броя набирания във втората и третата серия с едно или повече.
Когато във втората серия стигнеш 8-10 набирания, тя занапред ще ти стане като първа серия, тоест в първата серия ще използваш вече новата тежест. В останалите две серии намаляш още тежестта така, че да направиш отново по същия начин във втората 5-7 повторения примерно, а в третата да речем 2-5. Пак опитваш при новите тежести да увеличиш броя повторения. Отново като стигнеш голям брой, намаляш противотежестите. Пак увеличаваш постепенно бройките, отново намаляш противотежестите и така до безкрай. Докато накрая вече можеш да правиш 3 серии по 8-10 повторения само със собствени усилия без никакви противотежести.![]()
Хейди тъкмо вчера постна видео по темата - https://www.youtube.com/watch?v=kejEosjnMLo
И аз се уча да се набирам, ама с ластична лента, че ни махнаха машината от фитнеса :S
Чудя се дали да не вкарам и втора тренировка за гръб...
От днес мисля да започна да тренирам по тренировъчен сплит:
Ден 1: Гръб,Бицепс,Трапец
Ден 2:Гърди,Рамо,Трицепс
Ден 3: Крака,Корем
Ден 4:Почивка
Въпроса ми е за ден 5 дали да не сложа тия неща, които правя в първи и съответно за ден 6 тия от ден втори и така до края? Смисъл то е логично бая, ама да съм сигурен. ;д И другото е по 2 упражнения ли да правя за всяка група, тъй като 2 пъти в седмицата.. Или 3, не знам..
Ммм, гърди и рамо в един ден? Няма ли да стане 100 часа?
не, разбира се. Това е Push/Pull/LegsИдеята е пак да не правиш 60 упражнения за всяка група, а по 2-3 заради честотата, с която ги правиш. Като имаш такъв тип тренировка обикновено единия път правиш 1, следващия път 2ро.
Някои хора го правят 3 последователни тренировъчни, 1 ден почивка, пак 3 трен, 1 почивка и т.н. Тъпото по тоя начин е, че ти се разминават дните и графика ти не е съобразен с дните в седмицата.
Другия вариант е 6 поредни трен, неделя почивка, ама не мисля че ще можеш да се възстановяваш като хората.
Оле не бях забелязал, че се разминават, щото и след втората половина трябва да има почивка :Д Ми ако правя 3 последователни, почивка, пак 3те, пак 3те, почивка, 3те и т.н. по същия начин?
пробвай бе, чиек. Не знам какво ти е храненето и дали ще можеш да се товариш с толкова малка почивка. Съвсем в началото като тръгнах на фитнес бях на гърди/трицепс, гръб/бицепс, рамо, крака сплит :Д Тъй като не ме кефеше исках нещо по-готино и почнах програмата на Арнолд, която е 6 он, 1 офф, и е гърди и гръб, рамо и ръце и крака. След първата седмица се бях контузил от липсата на възстановяване. Пробвай и кажи дали се е получило
тренирайте за голям гръб, за да има къде да ви забиват ножовете тъпацинари
още не съм започнала схемата с набиранията.
сега само тичам (и карам колело като транспорт). по 5км интервално. също се отдавам на разточителни разтягания. в последните седмица-две нямах пауър да правя неща тренировъчно, които са ми по-трудни и неприятни. не знам докога така; важното е да не спирам да се движа
и ъпвам темата!
сутринта бокс, а преди малко корем. не ми стигна времето да направя и крака, че трябваше да затварят залата
ем като е така започни от краката бе пичага, ебати тъпото извинение :Д :Д
аз не съм тренирал вече 2 седмици плътни, няма да тренирам следващата, както и вероятно тази след нея. Изобщо не ми харесва така, но се налага и е по-добре, за да дам шанс на всичко да се възстанови и реално септември да почвам от кота- нула
рамо и трапец
ми като всичките сте дребни тарикати, как да не искаш да им пръснеш зъбките? "Д
Това с 5х5 скрипец помага, последния път успях да направя 4 набирания с лентата, първите 2 суперчисти откъм форма. А само предната седмица едвам успях 3, като третото даже и за chin up не се класираше.
За 3 серии по 4 говорим, де, не за 4 смешни повторения :д
Аз напоследъх следвам Monday is legday, много добре се чувствам, като ми започне седмицата ударно!![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-17-2015 на 11:55