- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Как тренирах днес /дневник/
никога не съм разбирал къв релеф се гони с високи повторения...? Не за друго, но релефа е в резултат на диетата... Тези леки по много са просто едно юслес кардио с тежести. Много по-оферта е да използваш по-голяма тежест за средни повторения (10) защото ще използваш повече мускулни влакна => използваш повече енергия => гориш повече мазнини /гориш мазнини след като си изчерпиш гликогена, ма тва е друг вЕпрос/
големите повторения ги пази за изолиращи и такива със собствено тегло. Смисл 20 повторения на лег преса с 10 кг... Аз оня ден правих 25 със 70, но ги правя защото имам проблем с коленете в момента, който се опитвам да разреша :Д Ако нямаш болежки няма никва логика да си тренираш дроба с леки тежести.
Какви са тия клекове с наклонена машина, че пък и с 10 кила?
За крака тия адски ниски тежести и аз не ги разбирам, ама и не претендирам.
Ракши, аз предимно за ръце правя високи повторения, защото не ща да растат повече - по природа съм с по-яки ръце и сега искам да изкарам релефа - да се вижда в спокойно състояние къде е рамото, къде е бицепсът.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-12-2015 на 02:16
Е диетата е едно на ръка, нали след тва трябва и няква тренировка ;д Тренирам така, защото често ме болят колената мн здраво, както и краката в една област по-надолу (въпреки някои по-дълги загрявки преди това) + че са несъразмерно големи вече, а не искам да ги изоставям напълно спрямо другите групи (както правя с някои други групи като напредват) и съм почнал просто така да ги правя - големи повторения, малки тежести, надявайки се да започне и да се вижда релеф покрай обема. Така или иначе не вярвам да не даде резултат дори това, тъй като са ми силна група. ;д
Последно редактирано от bReAk3R : 07-12-2015 на 05:38
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
http://www.legs-exercises.com/exerci...xercises-8.gif е такива, обаче машината не е баш такава легнала, а под 45градуса наклон.
аа, хоризонтална лег преса :д
На това мн готино можеш да правиш дупе
Няма да те болят коленете, ако качиш малко тежестта и си съблюдаваш техниката. Повярвай ми, с кофти колене съм.
Е, ся, ако клякаш със 100 свободно, сигурно ще те понаболяват; но вярвам, че с 40-50 можеш да си джиткаш готино. Пак се брои за малка тежест и можеш да правиш повечко повторения.
Най-лесно можеш да прецениш така - как си чувстваш краката на следващия ден? Ако са добре, значи никаква не си я свършил :д
Ми на следващия ден не моа да ходя, ако харабията по тва определяш :д Явно я свършвам някаква и с тия тежести , доволно ми е засега. ;д И дупето е добре хаха
По темата: Днес по програмата от ракшито гърди втори ден направих всичко, обаче не по план 3 от 5те упражнения яко влизаха в трицепса, а принципно нямам нуждичка от два пъти в седмицата трицепс толкова, колкото гърди ;д Но все пак я усетих добре и го признавам, евала (y)
Ясно е, че тежестите на машина са относителни и 10 кила в единия фитнес не са равни на 10 кила в другия;
също съм поддръжничка на идеята, че твоята тежест не е от значение за някой друг;
обаче... 10 кила за крака ми звучи все едно да правиш гърди с 20. Когато я правех тая машина, беше с 35.
В смисъл, това с коленете и със силовата група също не е подходяща причина да тренираш с толкова. И още нещо - ако с тези тежести не можеш да ходиш после, значи не са ти силна група краката. "Несъразмерно големи" означава в случая дебели кълки (жени с фигура тип круша - слаби рамене и ръце и изведнъж - бааам, кълка.) "Силна група" означава за мен, че издържат по-голямо натоварване. Ако се чувстват натоварени с тежести от типа на 10-15-18 кила, значи просто не са ти силна група. Двете изказвания не се връзват.
Твоя си работа, разбира се, аз само коментирам.
Да не е спам: Днес ще е гръб - исках нещо по-креативно, ама то от тва пусто гребане и скрипец не може да се отърве човек - и то вече стават 4 упражнения :S бутам едно-две за бицепс; онова за перките накрая (понеже Ракши се ебаваше, случайно му намерих името - Rope Straight Arm Pull Downs, но го правя с по-голям размах сякаш) и то тренировката готова, пфу, вариация - йок.
Ще пробвам нов вид гребане, да видим![]()
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-13-2015 на 08:16
Човек, не си видяла, не си пробвала кво е цялата тренировка с 15 секунди почивка между сериите, съответно няма как да определяш :д На мен тренировката ми за крака скоро няма да се промени и тва е. Виждам прогрес, УСЕЩАМ напрежение, знам си за себе си, че не са кълки отдолу, а отгоре 15 ръка и няква малка гръдна и рамене и тва ми стига. :д
Явно тогава разбирането за силна група ни е различно или просто имах впредвид друго, но не се сетих как да го изкажа ;д
Ето ти пример това момче, което сигурно и ти знаеш, щото и ти си от Пловдив гледам, а него си го знае половината град, както и да е : https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...e4&oe=56112410 Виждаш ли ръцете спрямо другите групи? Това имах впредвид и аз относно краката ми, не е толкова голяма разликата чак де, но е така и затова ги определям като "силна", но явно думата не беше точна. ;д Дано си разбрала за какво става въпрос.
Последно редактирано от bReAk3R : 07-13-2015 на 10:11
Ох, познат ми е, но не знам откъде.
Ама виж, той тия ръце не ги има по принцип (а аз това разбрах, че твърдиш за краката), а ги е правил с тежести, при това няма да са били малки, мисля.
Наистина разбирането за силна група ни е различно :P
Успех тогава, ти си знаеш! Важното е резултати да има.
Мъж ми снощи ме похвали, пък той не хвали лесно, та лекинко се радвам^^
Редбул, това ли било пуловър, Господи!
Аз преди правих онова, дето лягаш и изпъваш ръце нагоре, хващаш един дъмбел вертикално и слизаш с него до зад главата. Обаче не усещах упражнението където трябва и ми казаха, че размахът/обхватът не бил подходящ, та го замених с това. Него си го усещам, харесвам го много![]()
бате дясната му ръка изглежда пипната на копеле, не знам![]()
![]()
а иначе от време на време има такива генетични изроди, които имат космически ръце или гръб или коя да е част на тялото. Едно момче от София на 16 или 17 вече дръпна 250 кг... европейския рекорд за европа е 270 кг... Докато стане на 18 ще го счупи тоя рекорд най-вероятно. За такъв генетичен изрод говорим /верно че може да е на нещо, ама нека не го обвинявам без да знам/. Тъ идеята ми е, че твоята "непропорционално" голяма/силна мускулна група едва ли наистина е такава, каквато си мислиш :Д
Барал се е, гърдите му са обработвани. Косми ли е махал, какво е правил, но е пипано.
Вчера хвърлих няква бутилка много сакато и днес ме боли рамото, явно съм снапнал нещо на rotator cuff-a :/ Не мога да клякам като хората заради коленете, сега няма да мога да правя лежанка адекватно, е*и му майката![]()
деца, лоша идея е да хвърляте бутилки пияни![]()
Да де, и аз съм ги правил с тежести, докато не станат несъразмерни спрямо другите групи, така както на този пич ръцете са му несъразмерни спрямо другите групи и затова сега така. Rakshy, може да не е, но по моя преценка смятам, че поне до края на лятото ще въртя максимум до 20кг нагоре и после ще почвам с тежестите. ;д
Днес рамо и бицепс.
Бицепс - бицепсово сгъване с дъмбели пирамида от 10кг до 18кг с по 30секунди почивка между сериите; чуково бицепсово пак пирамида от 10 до 18кг с 30-40секунди почивка между сериите; едно упражнение с въжетата, на което не знам името, с 2 въжета дърпам с 2те ръце за бицепс, като са вдигнати встрани ръцете, отново пирамида от 24 до 6кг надолу с увеличаване повторенията, 40сек почивка; концентрирано сгъване с дъмбели от седеж 12кг и 10кг редуване 4 серии по 10 повторения; накрая бицепсово с щанга 20кг 7повторения до средата, 7 от средата до горе и 7 от долу до горе без почивка и след т'ва със лоста за лежанка 20кг пак бицепсово сгъване до отказ 4 серии широк и тесен захват. Рамо - Раменни преси на машина 4серии 8 повторения 18кг; повдигане нагоре ръцете в страни на машина 27кг 4серии 10 повторения; повдигане настрани от наклонено положение пак на машина 27кг 4серии 10 повторения; повдигане на ръцете настрани с дъмбел 7кг , 4 серии по 8 повторения и последно повдигане на ръцете напред догоре с лост 10кг до отказ 4повторения.
хораааа, толкова яко тренирах гръб^^
Загрявка: суперсет от лицеви опори и екстензии - 3х10 от всяко
1. v-grip гребане 4х12
2. скрипец зад глава, широк захват 3х12
3. гребане на Т-щанга или квото там му се вика 3х10
4. плачевни опити за набиране 3х3 с ластик - тва ще се упражнява, ще ги направя мадафака
5. бицепс сгъване 3х10
6. гребане с едната страна на щангата - 4 до отказ
(щангата се пада между краката, повдига се единия край)
мисля, че ще ми паднат ръцете, ама заедно с лопатките отзад, лелеееей, толкова яко, умирам.
Аз днес от гърдите и трицепса на Rakshyто, малко си добавих упражнения, щото пак ми бяха малко и се чувствах нетрениран, ама няма лошо (май) ;д Утре ше споделя гърба и трапеца и дано няма забележки.
Не правиш нещо като хората, щом са ти малко... Ако имаш сили за още дигаш интензивността, т.е. по-малки почивки. Ако още са както казваш 30 сек между серии значи ти трябват повече кг. Или пък работните ти серии изобщо не са ти работни :Д Днес загрях на 5 серии с лоста само, след това една там рутинка за загрявка, която правя, след това 3 серии на 40, 2-3 на 60 и чак тогава почнах с работните ми серии... Едвам си довърших последното упражнение. Смисл не виждам как с макс 60 можеш да направиш общо 20 повторения на 50-55 и след това sub-maximal на останалите и да имаш сили за още. Ако пък тези наистина са ти толкова малко почвай на Jay Cutler програмата Living Large от bodybuilding.com. Ако и тя ти е лека, значи наистина се лъжеш с кг или почивките.
А защо изключваш възможността просто да съм свикнал да тренирам повече последните месеци и ся толкова упражнения да не ми стигат? ;д Не споря де, просто аз си мисля, че е тва, щот май всичко праа както трябва. Кви 20 повторения :О на 60кг правя 6 повторения макс, щото скоро ги почнах 60те. Нз, мисля да намаля почивките другата седмица да видим как ще върви. Ама според мен просто яко се надъхвам преди тренировка и затва имам за още ;д
Днес гърбеца и трапец, дано няма кво да се поправя ;д
гръб (тежка тренировка) - вертикален скрипец 4 серии 8-10 повторения (редувам) ; хоризонтален 4 серии 8 повторения ; гребане с дъмбел 4 серии 8 повторения; мечка 4 серии 8 повторения ; гребане на машина ( нз просто как се нарича ама си го представяте ) 4 серии 8-10 повторения; още едно крайно неизвестно упражнение за гръб 4х8 и хиперекстензии с незначителни килограми 4х10. Всичките упражнения освен хиперекстензиите ги правих с бая килограми.
Трапец - повдигане на раменете с 2 20ки 4 серии 15 повторения и тва беше.
бях ти написал 3-4 серии по 5-6 повторения, затова го приех като 4 серии по 5 повторения на 90% (55 кг), което прави 20 повторения на 90%, което не е малко.. ама хубаво, все едно
Ааа да , така сметнато е друго, не се усетих, сори мотори ;д Вече е на 60кг и пак си слагам още упражнения![]()
http://www.recordholders.org/en/list/chinups.html
https://www.youtube.com/watch?v=8KsEFcvUZqw
Как се получава тоя номер и кое е вярно?
Колко е рекордът за набирания тип Pull Up - с длани навън, с широк захват; за мъже?
Днес гърди/трицепс, дадох им жега с програмката от тая тема, няма смисъл да я пиша ;д.
И от доста време се чудя за едно нещо (което няма общо с темата), леко тъпичък ще да е въпросът, но ГРАМ не разбирам от тези неща, дори за това, което ще напиша не съм сигурен, все пак ще задам въпроса. Нали след силова тренировка калориите продължават да се горят в продължение на някакво определено време, и този процес се спира, когато се приемат бързи въглехидрати (нещо сладко например). Как да си пия протеина след тренировка и едновременно с това да не спирам процеса на горене на калории? Смисъл в дозата ми има 15гр захар, което мисля, че спира (доколкото съм информиран). Малко тъпичко разсъждение, но в крайна сметка нищо не разбирам от тия неща и нда :д