.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 71 от общо 71
    Цитирай Първоначално написано от pe6oskeiborda Виж мнението
    добре ве добре стига да си доволен
    аре бегай да учиш да не ти играя един вектор няколко нютона в главата
    кво ми висиш само тука
    Не ми харесва тона ти и този разговор няма да продължи ако не си го оправиш.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    и на мен първоначалната ми реакция беше второто. намерих книгата. ще й хвърля поглед при първа удобна възможност.

Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    сигурно не си емоционален и за теб любовта е чисто физическата й похотлива страна ;/
    имам си емоции, може би не ги показвам много но това може да е защото не получавам възможност

разбирам романтичната любов и вярвам в нея, но за момента не ми е интерес и даже е нещо което избягвам, тъй като засега целите ми са леко по-други, не искам да ми се пречкат натрапливи влюбени емоции (които глупавия мозък напрапва независимо от това дали искаш), надявам се в бъдеще да се науча да овладявам това повече, за мен е неприемливо да базирам на рандом емоции важни решения и инвестирано много време

иначе тая книга е много добра, пиши ми след като почнеш да я четеш, интересно ми е как би ти повлияла ^^

приложение на теорията която описах по-рано:

в момента си проверявам личните съобщения тъй като не знам след колко време ще получа отговор и като видя че няма нови знам, че горе-долу трябва да изчакам още толкова време докато получа ^^

по-сложни методи постигат само малко по-добри резултати

започнах да чета. интересно и увлекателно е, но поне засега не е нещо, което и сама не бих се досетила; иновативно. но ми харесва, мдаа. започнах да развивам свои неразбираемости, които предпочитам да не споделям ;д
    мислиш ли статистически? налага ли ти се да си го..наложиш ;д

о <З не очаквах да се заемеш

Да, когато мога мисля статистически, но само след като придобих опит почна да действа автоматично. Доволен съм от резултатите.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    щото хората плащат добри пари за ефективен анализ. Много по-добри отколкото биха ти платили за да им нацепиш дървата.
    Но всичко, което ти платят за десет години анализи, ще успея да ти го взема за 10 минути.
    Анализатор е същото като политик - нужно е да говориш, а кво говориш никой не ти разбира, може би и ти самият.

Добре пешо

Бях се отказал от тоя диалог защото страната на пешо заемаше прекалено елементарна и банална позиция.

Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    о <З не очаквах да се заемеш

Да, когато мога мисля статистически, но само след като придобих опит почна да действа автоматично. Доволен съм от резултатите.
    нали обещах -.-
    а смяташ ли, че статистическото мислене може да стане интуитивно?

Някои неща стават интуитивни, особено след като ти стане навик и вътрешно очакване, че ще проработи; като цяло, доста корекции работят добре. Автора казва, че след всичките години (той е на 80-90 и се занимава от много десетилетия с това), някои неща още не са му интуитивни. Но си струва усилието, ако е за важни неща. По-нататък се разправя и за това как хората правят лоши инвестиции защото си мислят че ще им провърви, без да имат никакво основание зад това - става въпрос за важни решение от типа на това да започнеш домашен бизнес, да се захванеш с голям проект с идеята че ще ти отнеме още 2 години и няма шанс да се провали (докато имаш информацията да видиш истината - че средно отнема 8 години и 40% шанс да се провали напълно). Или пък ако си шеф на голяма фирма, да закупиш друга голяма фирма само защото си мислиш че си по-добър шеф на фирми от другите и ще й увеличиш стойността (повечето хора си мислят че са доста по-добри от останалите).

Трудно е, но си струва да се ползва за важни неща. А понякога не е трудно даже, и винаги е добре да се знае.

стигнах до въведението в система 1 и система 2. спомена се нещо подобно как някой си инвестирал голяма сума в акции на 'Форд' без да е сигурен, че вложението ще си струва. въпросът 'трябва ли да инвестирам във 'форд?' се заменя с 'харесвам ли 'форд'? или нещо такова. мисълта ми е, че ако имаме по-голям набор от знания и умения ще можем да превърнем статистическото мислене до интуитивно и кпд-то ни ще е по-продуктивно.

Да, няма да правим толкова глупави грешки от които губим.

Помня като аз четох тази история - направи ми впечатление, че инстинктивно очаквах автора да каже как след това инвестицията се е провалила - за да видят читателите че е била лоша инвестиция. Но той каза просто това, че е инвестирал много пари на базата на впечатление а не на базата на нещо което определя дали парите му ще се върнат. Което наистина си е достатъчно за да определиш действието като провал.

По-нататък се обсъжда как са подвеждащи такива истории и случки в които някой е направил нещо и накрая не му се е получило - outcome bias. Хората си правят грешните изводи и придобиват грешен опит ако съдят само по резултатите а не по това колко е било разумно решението. Така издигат хора които поемат глупави рискове но са изкарали късмет, докато всеки който се е осъмнил (малкото разумни хора) е виждан като сух и непредприемчив.

сега ми хрумва отговор тип 'пешоскейборда', защото не съм запозната с книгата изцяло и ми се налага да смуча от пръстите си нещо, което да не бъде отблъскващо ;д
    при финансови казуси, опирането до статистиката е най-рационалното решение. е, при непредвидени ситуации, шансът за възвръщаемост лесно може да се сведе до 0, както и при не толкова обезпечените - до 100%. което в някаква степен обезсмисля осланянето единствено на статистики /и пренебрегването на ВЪТРЕШНИЯ глас/ /а и намалява процентът на първоначалната статистика/, освен ако не си напълно сигурен, че нещата ще вървят планирано и методично. ии аз го говоря празни приказки ;д
    Последно редактирано от Ivaaaaa : 04-10-2015 на 18:48

Мега фен Аватара на pe6oskeiborda
    по-нататък има и интересни неща за финансите и грешки които масово се правят от професионалисти които се занимават с икономика, особено обмяна на стоки :д
    ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР

опа обърках акаунта
    как мога да променя съобщението така че да е от другия ми профил?

липсваше ми, пеше <3

обичам те ивке

не експлоатирай този прекрасен израз

нищо до което съм се докопал не остава прекрасно за дълго време ;]

пешо, влошаваш ми астигматизма с този аватар.

що ве кво пречи да съм си малко дебел
    макдоналдче тва-онова всеки ден

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си