- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Хари Потър
Чели ли сте поредицата и какво мислите
Да. Няколко пъти съм я препрочитала, когато бях по-млада.
Хубава е.
Последно редактирано от dreamwalker : 04-06-2015 на 16:59
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Не съм чела цялата поредица (няколко книги ми остават), но смятам лятото да го направя.
Но съм гледала всички филми по няколко пъти. Страхотни са. Любимите ми са първият "Хари Потър и философският камък", "Хари Потър и Нечистокръвният принц" и "Хари Потър и Орденът на феникса". Тези съм ги гледала най-много пъти.
Но, разбира се, филмите не може да се сравняват с книгите.![]()
Последно редактирано от didi222 : 04-06-2015 на 16:51
"Орденът на феникса" и "Нечистокръвния принц" са най-въздействащите книги от поредицата.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Интересно ми е, ако бяхте ученици в Хогуортс, от кой дом бихте искали да сте: Грифиндор, Слидерин, Рейвънклоу или Хафълпаф?
Тук има един интересен тест на Разпределителната шапка: http://www.proprofs.com/quiz-school/...?title=_380213.
![]()
Последно редактирано от didi222 : 04-06-2015 на 16:52
Определено РЕЙВЪНКЛОУ!
Честито!
Разпределителната шапка те изпрати в Рейвънклоу - домът на умните и мъдрите!
Основателката на твоя дом е Роуина Рейвънклоу
Цветовете - син и сребърен.
Символът - гарван/орел.
Интересно.
Тема за Хари, тъкмо навреме. Последните дни в автобусите препрочитах спомените свързани с Том(от шестата книга). Даже искрено разсмях и обърках няколко колеги с въпроси за Хари.
Та, ако ме бяхте питали преди години, щях да кажа, че искам да съм от Слидерин. Сега не съм напълно сигурен. Бих си намерил скъпи приятели в Грифиндор, което вече ми се струва съвсем важно. Но определено предпочитам поколението на Джеймс, Лили, Снейп и компания.
Харесвам историята, но далеч не мисля, че написването е някакъв шедьовър. Иначе да - фенка съм, определено.
Поколението на Рем, Лун, Лап, Рог и Опаш е легендарно, спор няма.
Като цяло няма да е зле Роулинг да напише една поредица за Първата магьосническа война.
Ами мисля, че бях на 12-3-4 години, но точен спомен нямам.
Вероятно има предвид изказа/езика/стила (не знам какъв термин е коректно да използвам ;д).
Като цяло не съм фен на четенето - предпочитам филмите - но ако трябва да гадая, става въпрос за разликата в изказа между Пътеводителя и ... знам ли, Тютюн. Естествено говорим за коренно различен жанр, но има автори, които пишат по такъв начин, че ...
Оф абе като в синематографията е - добро осветление и композиция > добра история за някои хора.
Примерно : http://tapastic.com/episode/2139
//сори за спама
Нда, „написаното“ трябваше да е, съжалявам за грешката. Цялостния продукт.
всички в книгите са посредствени
не че нещо ама имаше няква книга отделно от хари потър серията
пак от хари потър вселената де ама не моа са сета
Има, но до колкото си спомням тя си е съвсем различна от поредицата, сборник с магьоснически приказки.
Единственото общо май е, че историята за даровете на смъртта е включена там. Отдавна съм я прелиствала обаче и не съм на 100% сигурна в думите си ;д
Роулинг е писала и една книга за приказките на барда Бийдъл.
Мисля, че я имам някъде в библиотеката си.