- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- днешните атеисти
Последно редактирано от dreamwalker : 04-15-2015 на 20:14
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Последно редактирано от dreamwalker : 04-15-2015 на 20:35
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Едно време, защото точно сега ти, например, не се чудиш бог кво би ти направил, ако откраднеш един шоколад от Кауфланд. Реално в момента наистина вярващи има адски малко (другото е по-скоро двуличие по Великден и Коледа), съответно и мислим повече за охраната, камерите, не-чекнатите баркодове и други технически глупости, които да те разобличат, че си свил една Милка с лешници.
отиваме към трета световна щото любимеца ти путлер поощрява хомофобията, затри 50 милиарда в Сочи, прати армия в Украйна, обяснява наляво-надясно колко хубав бил съветския съюз, реабилитира Гулаг-а, цензурира медиите, цензурира блогърите, а наскоро реши да цензурира и обикновените интернет потребители.
С удоволствие ще умра в третата световна ако това означава един огромен кратер в северна Азия
ту ту рууу
Не, не, не. Моралния компас е нещо, което не всеки има. Едно време, когато моите баба и дядо са били мънички, техните родители са ги учили да вярват, да се страхуват, поставяли са граници на морала им, учили са ги кое е правилно и кое - не баш. Заради това бабите сега не перат на задушници и се карат когато ти го правиш, щото господ бил виждал и пишел.
Ако си достатъчно трезво-мислещ няма да откраднеш, но не щото те е страх от бог, а щото знаеш, че не е правилно. Ако обаче не си или нещо ти липсва в ценностите/криви са ти, то страха от нещо ти бива пътеводител. Ако не е господ, то поне страха от батките в магазина го има. Знаеш, че е наказуемо и трябва да си платиш глобата в магазина, не че ще те порази светкавица.
всеки вярва в нещо , аз вярвам, че има нещо повече от нас
Писа ми че щял да ти намери адреса щото така нямало да стане
ама мислих да ти спестя тая крипи информация :д
като 'атеист' - не празнувам и не познавам 'атеисти', които да празнуват - било то Коледа, Великден, Гергьовден или тем подобни глупости
Съгласен съм и с мнението на доктора - на рождени дни купуваме по бира на околните единствено за да не изглеждаме като дебили. Същото и с на религиозните празниците.
Дрийм още не съм сигурен трол ли е или крайно тъп и самозабравил се индивид -.- Не че има разлика, де.