.
Затворена тема
Страница 4 от 186 ПървиПърви 123456781454104 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 4649
    Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    имам нужда от масаж! боли ме вратлето
    С-П-Е-Ш-Н-О

Супер фен Аватара на hheh
    Град
    Плевен
    отивам да се къпя и излизам да пия кафе, че после ме чака университет и пътуване след това :д

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Центърът ни е спечелил една страхотна сделка, за която бяхме на разни срещи преди 2 месеца, и ще стане супер яко :д
    Пък сега слушам една жена, набира хора с чужди езици - в началото ги пита - удобно ли е да говорим, те явно казват да.
    Другите езици си знаят, но веднага щом ги пита да си говорят на английски, всички казват, че не е удобно в момента да говорят :д

И бтв страшно много хора отрязаха заради ниско ниво на английски, не разбирам как все още има хора, които не го говорят свободно ( при наличието на филми, музика, интернет )
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

anonymous708973
    Guest
    По-забавното/притеснителното е, че има хора, които смятат, че го говорят свободно, защото знаят малко повече думи и гледат филми без субтитри - омг, омг, представяш ли си, а като си отворят устата, разполагат с граматика от второ ниво или произношението в повечето случаи е такава трагедия, че седиш и се чудиш... тия хора никога ли не са се чували и защо не се упражняват.
    Майка пък се забавляваше на автобиографии, на които пише "отлично"/"перфектно" (без сертификат или впечатляващ хорариум, ама някак e преценил човекът, че му е като втори майчин), а хората идват и едвам връзват две приказки на български.

Вчера пък как се вбесих на един китаец... Не може на английски или на немски да ми каже номер на апартамент или нещо от сорта на "ще ти покажа, ела", "не съм сигурен" (DHL са педераси и са оставили пратка при някаква съседка, която никъде не я пише да съществува, а тоя китаец вече си е получил пратката от нея). Ама грам нищо, пълна трагедия! Млад човек на 18-24, какво прави в Германия, учи ли, бачка ли, как си пазарува... просто... максимално се вбесих, бе, дявол го взел, на китайски ли да му говоря, че да ме разбере!

Заминавам на изложение... отново. Обнадеждена съм, доста хубави разговори се водиха вчера, индиректно ми изчеткаха егото, хехе. После продължавам да уча, да се свършва вече и да си наваксам по другите предмети, аман.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 04-23-2015 на 09:16

Супер фен
    Кофтито е, че език се забравя - само с филми и музика не става. Ако си завършил училище, в работата ти изобщо не се налага използването му, нямаш контакт с чужденци, нямаш приятели чужденци и не общуваш с никого на този език - интересно ми е вие дали щяхте да се чудите как така хората лесно забравят наученето...
    :/

Едит: по отношение произношението - дори да се справяш отлично с четенето, като си сам и няма кой да ти каже правилно ли изговаряш думите...

Едит2: определено щеше да бъде по-лесно, ако книгите и всичко, което човек може да прочете на чужд език, бе написано чрез транскрипция. (:
    Последно редактирано от M**** : 04-23-2015 на 09:32

Хеее, какво изложение ? ^

Иначе, и от нашите китайци ( 4-ма на брой, живеят си в Китай), 3ма са изключително неадекватни, а шефът им, имаме чувството, че не ни разбира, като говорим, и като цяло и като култура са малко неадекватни - чакат нещо да им кажеш, да им наредиш, сами нищо не правят и като не ги потърсиш известно време, вдигат някаква параноична паника, все едно някой е тръгнал да ги уволнява :д

Единият поне е европеизиран, има гадже французойка и говори нормално :д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    Кофтито е, че език се забравя - само с филми и музика не става. Ако си завършил училище, в работата ти изобщо не се налага използването му, нямаш контакт с чужденци, нямаш приятели чужденци и не общуваш с никого на този език - интересно ми е вие дали щяхте да се чудите как така хората лесно забравят наученето...
    :/
    Търсиш контакт с чужденци.
    Като бях по-малка, имаше сайтове, в които си приказваш с други учащи.
    Чуждестранни форуми и сайтове за запознанства и с подобни цели - бол.

А като не работех, си спомнях, че си говорех сама - изнасях си лекции на английски, говорех си на всякакви теми, защото трябваше да се готвя за изпит ( сама ) + после за друг изпит, където ми беше първото презентиране на английски.
    Като искам да използвам някоя по-завъртяна дума, намирах си я и си я вкарвах в речника.

Та, било ми трудно, но съм се упражнявала, заради това не съм съгласна на извиненията.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Търсиш контакт с чужденци.
    Като бях по-малка, имаше сайтове, в които си приказваш с други учащи.
    Чуждестранни форуми и сайтове за запознанства и с подобни цели - бол.

А като не работех, си спомнях, че си говорех сама - изнасях си лекции на английски, говорех си на всякакви теми, защото трябваше да се готвя за изпит ( сама ) + после за друг изпит, където ми беше първото презентиране на английски.
    Като искам да използвам някоя по-завъртяна дума, намирах си я и си я вкарвах в речника.

Та, било ми трудно, но съм се упражнявала, заради това не съм съгласна на извиненията.
    Като разполагаш със свободно време - примерно си ученик/студент и не работиш - съгласен съм. Но като се връщаш изцеден от работа, едва намираш сили да седнеш да вечеряш и след това лягаш да спиш, че на следващия ден пак работа те чака - определено последното нещо, за което човек ще намери сили е... изнасянето на лекции/реферати и т.н. пред самия себе си...
    Пак казвам - докато си в училище/университета - има време. Има време и ако в работата имаш контакт с чужденци, пращат те/ходиш в командировки в чужбина, на обучения и т.н. Но определено срещаш затруднения в работа, където изобщо не ти се налага да упражняваш дадения език... :/

Хора, та по тв-то показват наши сънародници и техните деца, живеещи в чужбина. И докато майката и бащата си знаят българския, то децата - въпреки, че имат биологични баща и майка българи, говорещи свободен български език, та децата изобщо не вдяват от нашия език. Това ясно показва, че ако не се упражнява нещо - то се забравя или изобщо не се научава, ако е нещо ново (последното е напълно логично, де).

Едит: някой разполага ли със статистика колко от англичаните/американците (тези, които са си потомствени от дълги години, а не скорошни имигранти от други страни) владеят втори чужд език?
    Последно редактирано от M**** : 04-23-2015 на 09:45

Има ли желание, има и начин.
    Обедната почивка, когато имам такава, си я ползвам за четене, у нас - четене.
    Както се оправят студентите с учене и работа, така и нормалните работещи хора могат да се оправят с учене и работа.
    Просто вместо филми и телевизия .. И уикенда вместо почивка вкъщи.

Мога да ти кажа, че неща, които не съм ги работила от 1г. ( някои от 2г. ) ми стоят пресни, защото не ги оставям да заминат в небитието.
    Трудно е, ама ако човек иска да оцелее в джунглата, трябва да се напъва от време на време.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    NomNomNom, не се сещам какво да пиша повече. Мисля, че трябва да призная, че и двамата сме прави. (:
    Има хора всякакви - това прави Светът пъстър и интересен. (:

btw: ако не е лично - ти каква зодия си и с какъв асцендент си?
    Питам, защото преди няколко дни открих един сайт, в който написаното (за рак, с асцендент рак), до много голяма степен описва моето поведение. (:

Мега фен Аватара на 102
    зодия ужасна

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Дали ги е яд жените, че не могат да кажат 'дреме ми на кура'
    Жените казват „Дреме ми на бонбониерата!“

anonymous708973
    Guest
    Наистина не ми се почва спор, ама като прочета "в университета има време", съпоставено със "сууууперзаетия работен ден" и умирам. Познавам една камара хора, всеки от вас познава, които си клатят краката на работа (и на въпроса "какво правиш" отговарят с "амиии, нищо, работя") и/ли се прибират раничко (в което няма лошо). Имам колеги, които правиха лятна практика и работиха 2 месеца по 7 дни в седмицата по 15-17 часа на ден. Да се прибереш в 12 било супер, но се случвало да се остане до 3 сутринта. Не просто нощна смяна, а плътно 15-17 часа работа на ден, и то такава, в която ако объркаш нещо, фирмата ти се разделя с много голяма сума пари.
    Много по-склонна съм да се съглася с твърдението, че на човек, уморен от лекции, не му се подхваща, защото дейността е същата. Но когато си работил, вечерта можеш да разнообразиш с учене на английски, това е почивка за мозъка. Вместо да се гледа някое изтъпяващо реалити, може да се чете статийка - непозната дума, хоп, речник, готово. Докато се оправя пране/миялна или се готви, пускаш си английски канал по телевизията или ютюб видео на интересна за теб тематика.
    Не, просто за английски конкретно няма извинение. Варианти - бол. Има си вечерни курсове за работещи, съботно-неделни, самоучители, сайтове, в които да си упражняваш лексиката и граматиката, не, не. А за млади хора не просто няма извинение, а е вбесяващо.

Еве, тридневно бизнес изложение правят, всеки от трите дни е с различна тематика. На първия не бях, вчера бяха финансови съветници, риск мениджмънт, разни, които правят инвестиционното портфолио на частни клиенти, застрахователни дружества и т.н., днес бяха предимно предприятия със силно диверсифицирана (?) дейност, барабар с разни като Кока Кола, Лореал, Байерсдорф (тия, дето правят Нивея, Юсерин етц), Сименс, Самсунг, Бош. Харесах си няколко, ще видим, дано да се получи за лятото... седнали да ми търсят практиканти за по 4-6 месеца, къде видяха да имаме толкова време, нз.
    Идеята е да си поговорим с тях, да видим какво търсят и какво не. В повечето случаи обаче е малко обща информация от HR отдела, но пак е полезно да се поочупи човек малко. И се заредих с химикали за следващата година :д

Мега фен Аватара на 102
    пинкпан7хер има рядката способност само с един дълъг пост без дори да съм го чел да ме задавя от смях

Егати прошляка смотан .. бива ли да си такъв неосъзнат мухльо на тая възраст бе.. Кой идиот ще го направи тва? До кога само някакви 13 годишни мажоретки ще ми се гъбаркат с нервите. Прееба ми чакрите копелето. Пълен игнор и нямам търпение да се сети да ме потърси да му тегля една, че да спя спокойно. Бива да си тъп, ама тва не е библейско.

Мега фен Аватара на Dagichka
    Мерси, Пав (гуш)
    нямам и лаптоп вече, че се прецака :д и съм на втори антибиотик за по-малко от месец, страх ме е да го почна, имам чувството, че тотално ще ме разбъзика.. и трябва да пия още 9 хапчета на ден плюс 12 смучащи се и да си мажа посинялото крачище с гелче 3 пъти дневно и дам, повтарям си, че и това ще мине.. имам ги такива лоши дни/седмици, когато твърде много ми се струпва на главата, последното беше 2013та като ме обраха, счупих си ръката, пак бях болна и на новогодишната нощ баща ми бутна чашата ми без да иска върху мен и се порязах, но дам все пак отдавна беше :д сега щи си дам принудително 4 дни почивка и дано се позакрепя ^^

Супер фен Аватара на sl1nceetoo
    Останаха още малко шапки и сме готови. С това. Трябва да започнем тия свитъчета и знамето.
    Много ме дразнят ония тъпачки. През цялото време нищо не правят и накрая искат те да са водещи и сценарият да е техен. Само да дойде моментът на гласуването. 100 про никой няма да ги избере. А. и М. са най- подходящи за това и ще си ги предлагам докато не им светне на другите :д Просто не може 3 години да си държиш оная работа и после да искаш да се самоизтъкваш. Соре.
    Утре сигурно няма да ида. Ама зависи кога им почва състезанието, де.
    И преди малко прочетох нещото, което ме описва и д е а л н о. Баси, съвсем точно е.
    Сега ще почета малко.

Супер фен Аватара на paradosou
    Цитирай Първоначално написано от KristaY Виж мнението
    Прееба ми чакрите копелето. Бива да си тъп, ама тва не е библейско.
    Харесваш ми .

Иначее да, минавам само да се похваля, че групата ми е мн. приятна. И днес не отразих предложението, шматка съм, обаче ще се реванширам.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    И аз бях на изложение и съм разочарована малко от общите приказки, които говорят, твърде малко по същество. Но то не беше баш специализирано, та ще видим другите неща как ще минат.

Само да вметна за езиците нещо. Преди да си чул как борави човекът на съответния език, не може да се смееш на липсата му на сертификат или пък да се радваш, че има. Аз лично познавам няколко човека, който слагат в малкия си джоб всичките онези със сертификати, които познавам. Просто на двама от тях никога не им се е занимавало със сертификати. Някои от тях може да не са имали пари точно за сертификат, да са ги вложили в друго.
    А за другата групичка- да не говорим. Има толкова много хора с advanced (немалка част от тях с А на него) и пак не бих казала, че боравят свободно и то на ежедневни теми или в заведение, където половин час не могат да си поръчат нещо... Позеленях от яд (?), но пък се неутрализира с почервеняването ми от срам, че седя на една маса с идиоти.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    но пък се неутрализира с почервеняването ми от срам, че седя на една маса с идиоти.
    С мене ще говориш като с Бог, беше казал някакъв политик.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Имам среща с Ewok след малко ^^^
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на galaxy29
    ;О гушни я от мен, ако обичаш ;//

Ще, ще ^^
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Поканете ме, на народния примерно :Д И от мен да я гушнеш, ама здраво, мечешко!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Позеленях от яд (?), но пък се неутрализира с почервеняването ми от срам, че седя на една маса с идиоти.

Иначе съм съгласна с вметката на 100%.

Еве, поздрави на сладурката!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си