- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- ПОМОЩ!!! Кандида Крузей и раничка на маточната шийка
Здравейте!
Извинявам се ако има такава тема или ако не е на правилното място!
На 16 години съм и от месец усещам тежест ниско в корема, имам обилно течение с неприятна миризма приличащо на пресечено мляко . Преди месец и половина ходих на гинеколог, който като цяло не ми обърна внимание и ме претупа набързо. След това имах цистит, доста болезнен при това с бактерията Ешерихия Коли 10^5 . Лекарката ми ме натъпка с лекарства, но и като цяло това беше единствения вариант, но се съобрази и ми предписа Макмирор за орална употреба и Кандизол. След излекуването ми от цистита се появи това ужасно течение с въпросната тежест. Усещах че нещо не е наред и отидох на друг гинеколог който ми откри Кандида Крузей и раничка на маточната шийка. Нямам идея какво да мисля, не знам как ще се процедира от сега нататък, не знам какво ще е лечението и за двете . Искат и да ми се направи цитонамазка . Не съм ли прекалено малка за ранички и цитонамазка? Водя полов живот от почти година но НИКОГА без презерватив!
Моля ви за мнение.. много съм притеснена, не мога да спя само за това мисля ..
Моля ви кажете нещо по темата..
Последно редактирано от FuTbOlIsTkAtA : 04-25-2015 на 07:23
Щом водиш полов живот, не си малка за цитонамазка. За раничката има важна тема по-горе. Общо взето си е нормална находка- заради добрите нива естрогени и това, че имаш овулация, излизат навън клетки, които нормално са вътре в канала. Дори да изгориш раничката, в следващ(и) цикъл/цикли пак ще се появи. Прави си цитонамазки и колпоскопии (нека те следи онкогинеколог) и си живей живота.
Кръвна захар пускали ли са ти? Пресъхване на устата/загуба на тегло/често уриниране имаш ли?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Да имам често уриниране и пресъхване на устата . Също съм отслабнала напоследък .. 172 съм а тежа 48 кг.
Кръвна захар на гладно си пусни задължително като за начало.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Защо? Извинявам се ако въпросът е глупав но нищо не разбирам...
Щото може да има връзка между гъбичките и кръвната захар например.