Предоставям ти информацията, пък ти както искаш я тълкувай.

Отново - това е глаголицата: https://upload.wikimedia.org/wikiped.../Glagolica.png

Съвсем настрана, че изобщо не е била предназначена за България, а за днешни Чехия, Словакия и Полша с дел да се контрира влиянието на Католическата църква по тези земи. Впоследствие учениците им пристигат тук със скрипта, от който българите за извлекли единствено фонетичния подбор (т.е. каталога от звуци, на които отговарят символите) и са си направили сами азбука.
Това е реалността. Пък защо аджеба се честват имената на Кирил и Методи е пълна мистерия и за мен самия. Нямам отговор.
Единственото, което ми хрумва, е политика. Кирил и Методи не са българи. Странно би било за Русия да нарича денят на славянската писменост и култура - Ден на Българската писменост и култура. Фактите обаче са, че е именно това. Та вероятно е именно политика.

Жалко, че не е работа на САЩ и Англия това, че и това на тях да припишеш. И жалко, че е на Русия работа, та промитият ти мозък да откаже да асимилира реалността.

Образованите хора на Запад поне са наясно с този факт и го признават моментално, за разлика от 'братята'.

А иначе явно не съм разбрал в какво отношение използваш думата 'варварин'. В такъв случай и германците, и англичаните, и скандинавците са били варвари.
Окей съм с 'варварското' българско начало тогава :}}