- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- 500 лв минимална заплата
Който не може да осигори 500 лв чисто не заслужава работници.
Всичко под 500 лв е престъпление.
Иначе за вас каква е нормалната заплата, която покрива вашите желани нужди?
Пак ще се повторя... Ако работата е такава, че работникът не добива или произвежда стоки на стойност 500лв, то няма кой да му ги даде и от къде да ги вземе.
За мен заплата, осигуряваща елементарните нужди + някакви развлечения е от порядъка на 600лв, ако човек е сам и към 800, ако е семеен/двама родители с по 800лв и едно дете/.
Аз за себе си след време искам да изкарвам от порядъка на 1200лв, за да мога да си позволя да се занимавам с нещата, които обичам през свободното си време. Да отбележа, че това си е от чиста лигавщина, а не че не бих могъл да живея и с 600.
хммм антракс, май много не си преснмятал разходи.. хмм 1200 за един човек са ок, но не и за семейство.
Така. Пак ще повторя. Ако работата не позволява работникът да взима 500 лв, то се прекратява работата, ако така ще бъде.
Ми, не пресмятам разходи за наем, ако това питаш. За семейство в собствено жилище, по 1200лв на родител си е прилично при две деца и доста добре при едно.
Аз говоря на база това, което виждам около себе си.
И как ще я прекратиш? Нали знаеш, че ако затворят мините примерно, тези хора ще останат и без малкото, което имат?
Ами не всички получаваме населдство къщи. Един апартамент е от порядъка на 100 хил лв. Една шина на детето, която струва 2000 лв колко време ще събираш?
Аз говоря на база, че институцийте когато в държавата не работят, ти трябват повече пари.
Иначе ще я прекратя и ще се прави революция, тя така или иначе е на хот. Може, може, както на Запад взмимат за същото производство повече.
На запад произвеждат Мерцедес, Ауди и БМВ, а тук "произвеждаме" Велики стени. Усещаш ли разликата?
Нещата са навързани... Ако тук има голямо производство на коли, заводите ще се нуждаят от желязо, а за желязо трябва руда. Тъй като няма да има сметка да внасят такава от чужбина, стойността на тукашната ще се повиши.
Това го казвам съвсем наизуст. Не съм наясно дали изобщо имаме големи залежи на желязна руда, просто пример.
ние сме най-бедната държава на полезни изкопаеми
има необходими решения, които могат да се вземат, но трябва изчистване на някои политици и рево.
И пак стигаме до извода, че няма от къде да се извадят тея пари, при положение че произведеното не струва толкова.
има начини както казах !
знае се, при това начина не е един.
Би ли го споделил или ще си плямпаш несвързани глупости, както обикновено?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не ни трябват изкопаеми, нито ни трябва да правим индустриализация. България може да се развива само в две насоки - високи техонологии и туризъм.
5000лв ако може да бачкаме по 6 часа с 3 дни почивка
да не говорим за 14 15 заплата
айде слезте на земята
на никой не му пука как живеете и с колко
просто ако не ви харесва заплата от 500лв си търсете друга работа ако намерите щото 95% дават 300лв
иначе не знам колко бих дал на някакво изкопаемо на 19г дето се учи да работи
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Проблема е, че няма хора с визия в тая държава. От училищата всяка година излизат деца с отличия от олимпиади, отличници и т.н. Но вместо да се отделят някакви пари и да им се създадът условия за учене и развитие тук, те се оставят да заминат на запад.
Не е въпроса всички да бачкат в туризма и компютрите, но за да може да се разпределят пари из една система, то първо трябва да има пари в нея. Като имаш няколко отрасла които работят, те ще издърпат и останаите.
По- принцип и това е вярно че тр да има първо пари че да се разпределят. Другото е да се елиминира корупцията което е невъзможно според мен.
Трябва да се стимулира бизнеса което тука по никой начин не се прави.
Ето Китай пак стимулира бизнесът си за пореден път като намали задължителния минимален резерв на банките, т.е. вече (от скоро) банките им разполагат с повече пари за раздаване. Ест това с Китай е между другото, те там са мн хора.
Та тука няма никви стимулации + корупция и само държавни поръчки които са разпределени. Т.е. пълна мизерия.
Относно заплатата корабе тя не тр да е няква цифра а да е съобразена с икономическата обстановка а не да ти я направят 500 а другата година хляба да стане 2лв а млякото 4.
Заплатата тр да е такава че да можеш да живееш нормално, ткт вече сме в Европейския съюз нормално значи че,
да си позволяваш нормална храна и количества,
да може да си плащаш сметките без проблем като ток, вода, телефон, нет
транспортът да не е проблем /в частност и колата-бензина/
дрехите да не са проблем
разходи за ежеседмични излизания/соц. живот
и разходи за мин. 2 почивки в годината- лято-зима
Ти знаеш ли колко пари са това?
В другите Европейски страни тези неща не са проблем, да не говорим дрехи, храна и транспорт. А тука с тези твои 500кинта ако искаш да си купиш маратонки от 100лв с останалите кво ще правиш?