Здравейте.
Как бихте реагирали ако добър приятел ви сподели че предната вечер е пробвал бяло?

Е, на мен ми се случи, и да си кажа откровенно ме хвана много неподготвен. Като цяло, постоянно се случва да сме по партита пълни с наркотици (както ходим заедно така се случва и да ходим по отделно) и до сега не се е случвало да се изкушава, обаче снощи явно не е било така. Тревата не я смятам, щом е легална на места значи не е вредна ако се употребява в рамките на нормалното. Днес той подхвана темата в доста добре замислен момент, понеже тъкмо идваха други хора и просто ми го изтърси на бързо, всякаш искаше да каже на някого но не и да получи отговор? Не можах да отреагирам въобще. По принцип го изглеждам на криво кат не ми е забавен но този път просто спекох! Все още неможе да ми го побере акъла, а съм сигурен че темата рано или късно ще се отвори отново но аз все още незнам как бих му отговорил. Част от мен иска да му набие жестоко канчето! Друга част иска просто да седнем по мъжка на по бира и да му налея малко акъл, и да тва е възможно. Аз съм "малко" по напред с годинките от него и често се случва да се вслушва в тва което му казвам и го взима на сериозно когато види че съм сериозен на темата. Та... незнам. Мисля, мисля и още немога да го измисля. Ако е за пробването веднъж, хайде, голямата работа. В живота трябва да се пробва от всичко, но алтернативата е това което ме плаши.

Как бихте постъпили вие? Случвало ли ви си е да сте в такава ситуация с приятел/познат и как сте постъпвали?