- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Свързано с чужди езици
Здравейте, много моля за помощ някого, който има добро ниво по даден чужд език, да сподели дали може да се достигне добро ниво ако се ходи на летни интензивни курсове 2-3 години + училищно време 2 пъти в седмицата, ако има някаква добра основа по езика? И какви други начини освен филми, книги, статии може да се използват???
Учил съм английски и немски (немския не го научих много добре, защото не ми беше интересен). И двата съм ги учил с учител в училище. От около 2 месеца уча латински самостоятелно, защото ми е интересен. Вече знам много думи и донякъде граматика, но латинската граматика е много обширна, така че сравнено с английския все едно вече знам почти цялата английска граматика. И така, според мен най- важното е езикът да ти е интересен и да имаш мотивация да го учиш. Аз всеки ден уча по 20 думи, граматика и правя упражнения, но мисля, че 20 думи са много. Четох някъде, че е нормално да учиш по около 5-10 думи на ден.А освен книги, музика, филми, радио и т.н. може да намериш човек, на когото му е роден и да говориш или да си пишеш с него.Тва е от мен.![]()
Последно редактирано от inewton : 05-19-2015 на 17:40
Еми трябва да си намериш собствен метод, ако ходиш на курсове, задължително прави домашните и бъди в течение със случващото се, филми помагат, музиката също. Трябва да бъдеш заобиколен от езикa или поне често да се заобграждаш от него, било то радио, телевизия, песен. Бъди последователен и учи редовно, защото както казах по-горе, за да го проговориш , за да "усетиш" езика, трябва да го чуваш и използваш редовно, както е и с майчиния. Иначе за граматика, не знам, всеки я усвоява различно, думите се запаметяват с интервално повтаряне, не е нужно да ги пишеш по 100 пъти на един път, може 10 пъти, но да е през ден примерно, за да създадеш трайна връзка в мозъка е и много ефективно да ги асоциираш, измисли си история за по-сложните. В обобщение ще кажа, че ако ти се учи, ще го научиш, насила, ако е, няма да е лесно. Успех!![]()
Зависи от твоята сериозност и мотивация. Ако ще и най-добрият учител да имаш и да ходиш всеки ден на уроци, ти ако не се стараеш, нищо няма да постигнеш. Ако ти е интересно и наистина искаш да го научиш, е напълно възможно да постигнеш добри резултати с плана, който си описала.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз лично твърдя, че владея английски на доста добро ниво и ще ти кажа как е според мен. С интензивния и всякакви други курсове за 2 3 месеца можеш да изградиш основа, да усетиш езика и да натрупаш някакви думи и фрази. Обаче ако искаш да овладееш даден език на добро ниво, трябва да го практикуваш. Виж имаше една тема бяха направили за разговори на английски, книги е хубаво да се четат, филми без субтитри гледай, търси свободни чатове в интернет, в които се говори на дадения език.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."