- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Униформа в училище - за или против?
За
Против
Е, с него тръгнах да споря, просто защото твърдеше, че помни абсолютно всичко и не е било безсмислено. А и е приятелят ми, та с него си спорим за глупости :д
Другите хора ги подминавам обикновено.
//ненужниоправдания
За съм. Защото:
1.Всички изглеждат равни. Няма бедни, няма богати.
2.Чувстваш се като важна част от едно цяло (училището), като влияе на самочувствието (не става въпрос, колкото да станеш самовлюбен ;д)
3.Униформите са красиви, ставаш едно цяло с училището - това има важно значение, когато трябва да предстваите училището без значение на кой празник.
Единствената причина, поради която съм за униформите е, че аз съм далеч от мнението, че облеклото и външния вид е това, с което младите хора трябва да показват индивидуалност, характер и "различие от масата". Тези неща са в душевността на човек, а не в това какъв парцал ще си метнеш днес и накъде ще ти е сресан перчема. То по тая логика, училищата ни са пълни с готини и яки хора, ако съдим по облеклото им. Ако всички наистина визуално бъдат унифицирани, постепенно ще си проличи кой колко струва. Ама според мен масово ценностите са толкова изкривени, хората толкова са обезумели и изтрещели, че униформите не са нещо, от което би имало някаква полза в момента.
http://www.blitz.bg/news/article/341118 защото е голямо постижение да учиш там
Частта с насилието навсякъде я има, проблемът е, че в по- "елитните" по- лесно се разминават и по- голямо е желанието да се потулят подобни случаи
1- даскалите са по- големи връзкари и са се сраснали с позицията си, почти нулева вероятност да си заминат, ако ще да бъркат в гащите на ученичките
2- ръководството се е вманиачило по 'престижа си' и не желае да засенчва образа си
При нас имаше един, дето 15 години тормози хората, чак миналата година успяха с много зор, подписки, жалби да го изтикат
Те пускат запис какво е говорил, тия от ръководството се правят на ударени и викат, че си го интерпретирали грешно. Той курви ги наричаше в тоя запис.
Не.
Натъжавам се дълбоко и ми става усилно. Нали не искаш да страдам?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ааа.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.