- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Киндъл или друг буук рийдър.
Искам да си взема нещо до 200лв, от технополис ( защото ми е наблизо ), от тези :
http://www.technopolis.bg/bg//%D0%9A...sort=price-asc
Мисля да си взема киндъла, ама от останалите на същата цена има някое, което да е по-добро?
Извинявам се за дебилните въпроси, преди 1-2 дни реших, че ще си купя, не съм имала време да проучвам и като цяло единствено искам да:
- е хубав дисплей, подходящ за четене
- да кара батерията адекватно време
- да мога лесно да си прехвърлям книги
- да имам ctrl+f :д
Благодаря предварително за съветите
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аз подарявах такова наскоро и след проучвания избрах Pocketbook. И то не заради цената, щото взех от по-скъпите. Просто поддържат адекватните за нашите географски ширини формати, по-конкретно форматите на chitanka.info. Kindle са насочени малко повече към Amazon и доколкото знам изкарват реклами, освен ако не е някой по-скъп модел.
Но най-добре виж от къде ще се снабдяваш с книги и в какъв формат ще са, пък после ще решиш каква джаджа да си вземеш. После ще ти трябва и един калъф, така че може предварително и тях да разгледаш. Има разни видеа из Youtube дето показват как се работи с тях. За батерия с никое такова няма да имаш ядове.
Ако имаш таблет просто си инсталирай приложение. Ако нямаш си купи таблет, защото като ги гледам тези не всички поддържат всички формати, а ако искаш книга и я няма в поддържаните от e-book - a ти формати ще се изнервиш. Пък и с таблета може да правиш и други неща така, че ...Решаваш ти!
Да, и ако търсиш таблет, то по-добре виж за някоя оферта с очила и аналгин. Аналгина е за главоболието на първо време, а очилата са за после като станеш недоскив![]()
Да ти ако си мислиш, че e-book - а е много безвреден се лъжеш много!
Е, за мен всички книги са вредни. Едно време като ядох учебника по Химия за първия семестър в университета така се бях изцъклил... Самото взиране в една точка е кофти, щото после работих в един офис на AutoCad и още повече се изцъклих. Последно се цъклих на последния ми лаптоп, щото е fullHD на 14 инча => ситен текст, взиране и фокусиране на близко разстояние, взех да не мога да фокусирам на далече. Та направо бих препоръчал един телевизор за четене на книги, нещо над 50 инча и завъртяно на 90 градуса.
Тейнкю хорааа
Купих си киндъла, книгите са ми пдф-ки, изглеждат ок на него.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Честито! Ама си го пази най-добре ходи разгледай някъде за някой калъф а-у. За много модели имат в Дигитален Център. Публикувай снимка на киндъла как работи , че ми е много интересно
NomNomNom, честитутка!С кеф да си го ползваш!
(Ма що не каза да ти го поръчам от чужбинско и да ти го домъкна?)
С калъфче се сдобих от алиекспрес- за 6 дни пристигна до адрес в Бг с бонус протектор и тъч писалка.
http://www.aliexpress.com/item/New-s...033490617.html
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!