- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или Руски
Здравейте ! Тази година завършвам 8 клас и догодина ще трябва да избера кой предмет искам да уча Немски или Руски!
Проблемът е там че не знам кой точно да избера понеже аз уча програмиране и не съм запознат кой ще ми е по нужен за вбъдеще.
Немски, това е езика на Хитлер и на ЕС
Немския със сигурност е по-търсен от руския. Но пък и е доста по-труден. Лично аз бих ти казал немски , няма какво да му мислиш![]()
Предвид че ти е втори език и така или иначе нищо няма да научиш в даскало - руски. Него по-лесно ще го усъвършенстваш самрслед необходимата основа, за немския ще ти трябват курсове.
От друга страна, и с двата езика ще се сблъскаш с кофти граматика. Немският презентира падежите доста по-приятно, но останалата част си е таковало таковата. В руския именно падежите са това, което масово се бърка, иначе не са много трудните неща.
Май те обърках още повече.
Не е много трудна немската граматика, а и почти няма изключения от правилата. Падежите се научават лесно. По- трудно е научаването на съществителните тъй като трябва да се учат заедно с рода, и словореда в някои случаи.
Последно редактирано от inewton : 06-10-2015 на 18:12
Немски.
Немски- руски 3:3
Оспорвана битка.![]()
Принципно немски. По-голяма перспектива дава в Европа.
От друга страна ти е втори език - който и да избереш, няма да научиш кой знае колко ако не се занимаваш и извън училище.
Ти си избери, ти ще го учиш.
Ти си като майка ми, тя смята, че най-трудното в шофирането е да научиш пътните знаци.
Сериозно ти е по-трудно да запомниш, че се казва der Wille, отколкото как да спрегнеш четирите глагола в пасивна конструкция с модален глагол в перфектно време? Освен това няма съществително, което да задължава към определен словоред, затова са съюзите - obwohl, weil, denn и т.н.
^кажи им, мастър!
тоя въпрос е много банален бтв, и даже банални са и отговорите, и доводите.
истината е, че и с двата езика има доста възможности и много зависи накъде ще те отвее живота, и къде и какво ще работиш.
ето аз знам примерно от сигурни източници, че в италия много се търсят хора, знаещи руски. говоря за северна италия. там си е нормално да знаеш и немски, и италиански. ама славянските езици много трудно ги оправят. и ако станеш един преводач там.. ехее..
не казвам, че ще вървиш в италия или където и да е, но ако си предприемчив и умен човек, който и език да избереш, все ще ти е от полза. важното е да си в правилните среди.
иначе е пълно с хора по курортите, които ползват прекрасния си руски (или немски), за да сервират бира на туристи по курортите.. нали.
друго си е обаче да работиш с инвеститори, или бизнесмени, или като лекар в някоя държава и т.н., и т.н.;
не бих гласувала повече за единия или за другия език.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Независимо от това какво си имал предвид, няма съществително, което да изисква определена конструкция. (освен рекция, така да се каже, но това не спада към словоред)
На какво ниво немски си?
Немски без колебание! 100% няма да съжаляваш. Аз го уча вече 10 месеца. Трудничък е, вярно е, обаче дава възможности...
По този въпрос ще кажа само едно нещо :
NEIIIIIIIIIN
Немския повежда. 6:3