.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Подразбира се, че става въпрос за видеото. Умник.
    Защо не си носи черженце да си постели, защо не се моли така по 5 пъти.

Смел Гибсов и дълновиден познавач на религията. Истински религиозен старейшина.
    Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 15:19

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Защо не си носи черженце да си постели, защо не се моли така по 5 пъти.

Смел Гибсов и дълновиден познавач на религията. Истински религиозен старейшина.
    1. Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони (Изход 34:8 )

2. И Ездра благослови Господа великия Бог; и всичките люде отговориха: Амин, амин! като издигнаха ръцете си; и наведоха се та се поклониха Господу с лицата си до земята. (Неемия 8:6)

3.А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим? (Езекиил 9:8 )

4. Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. (2 Летописи 20:18 )

5.А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество? (Числа 16:22)

Мисля, че това е достатъчно.

Мега фен

2. И Ездра благослови Господа великия Бог; и всичките люде отговориха: Амин, амин! като издигнаха ръцете си; и наведоха се та се поклониха Господу с лицата си до земята. (Неемия 8:6)

3.А те като поразяваха и аз останах, паднах на лицето си, извиках, и рекох: Горко, Господи Иеова! ще изтребиш ли всичките останали от Израиля като изливаш гнева Си върху Ерусалим? (Езекиил 9:8 )

4. Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. (2 Летописи 20:18 )

5.А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество? (Числа 16:22)

Абе ти наистина ли мислиш, че в християнството как си застанал е от първостепенно значение, аз съм ходил по пътя и пак съм се молил, правил съм лицеви опори и пак съм се моли.

Няма правилно, важното е да става с благоволение и вяра, а как ще го изразиш е до човека - може и да лазиш ако искаш.

Мани ги тия мюсюлмански казарми, религията да не е карцер или да си застанал в манекенска стойка.

Мега фен

това за "лицето" до "земята" са специфични библейски изрази, които посочват самото смирение на поклонниците, а не че е трябвало задължително да се кланяли с физическите си тела на колене или по корем до земята, понеже важна е вътрешната нагласа, докато физическото ритуално само по себе си е нищо, но ако вярващият наистина обича човеците и иска от все сърце всички те да имат изобилен живот, който трае до края на вечността, тогава би търсил, призовавал и вярвал само (в) Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог(защото само Той би могъл да осъществи това), и би бил готов да направи всичко не за своето собствено, но за тяхното спасение/осигуряване в Него, именно за такова смирение се говори в библейските писания там където се казва, че един или друг се (е) поклонил на истинския Бог с "лицето" си до "земята" и т.н., ето защо Исая и Исус говорят за безсмислието на физическото ритуално поклонение и изтъкват нуждата от праведно отношение във вярата, чрез което се допринася ефективно за истинското спасение:

"Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа? Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни?" Исая 58: 5-7,

"Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе". Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него. А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват. Защото всичките пророци и законът пророкуваха до Иоана; и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде. Който има уши да слуша, нека слуша." Матей 11: 7-15,

"иде час, и сега е, когато истинските поклонници ще се покланят на Отца с дух и истина; защото такива иска Отец да бъдат поклонниците Му. Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят." Йоан 4: 23-24
    Последно редактирано от npp : 08-02-2015 на 18:20

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си