.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Talking Най-добрата специалност?

Според вас коя е най-добрата специалност от тези 6 и защо
    1.Международни икономически отношения
    2.Туризъм
    3.Бизнес икономика с английски език
    4.Бизнес икономика
    5.Икономика и търговия
    6.Индустриален бизнес и предприемачество

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Я, бъдещ колега.
    Бизнес икономиката дори преподавателите казват, че е измислена специалност. От тези МИО-то според мен.

Повече от фен Аватара на GoodEnough
    УНСС. Познах ли ?

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от YSMF Виж мнението
    Бизнес икономиката дори преподавателите казват, че е измислена специалност.
    Че то повечето икономически специалности са измислени, тъй като за да станеш икономист трябва да учиш едни и същи предмети, които се изучават във всички икономически специалности. Та дали пред думата "икономика" ще стои бизнес, микро, макро, търговска, медия, индустриална, туристическа и т.н. е все едно. На практика ще учиш два-три допълнителни предмета според направлението и това е.

От тези, които написа бих избрал тази с английския, защото освен знания по специалността ще ти даде и една отлична подготовка по чужд език. А това със сигурност ще ти е от голяма полза. Докато в другите езика се претупва между другото.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    да избереш специалност, водейки се основно от езика е тъпо. отиваш на курсове, ако толкова ти трябва.

Мега фен Аватара на RapExotic
    ^Аз ти казвам, че всички тези специалности с изключение на Туризъм учат почти едни и същи предмети. Тъй че езика се явява като бонус към едната, за това му препоръчвам нея.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Първите 3 семестъра ще учи абсолютно същите неща във всички специалности, само в тази на английски ще има по - различни избираеми. Ако иска да учи "чист" туризъм трябва да ходи в колежа.
    Бизнес икономиката вероятно няма да има никаква промяна в учебния план на английски, но ще има бонуса да виси пред ксерокса и да дава по 60 лева за учебник, защото няма достатъчно учебници на английски в библиотеката дори за нас, които сме 2 групи ~ 40 човека, а тази година ще има поне 4 групи.
    Поне не мисли за счетоводство
    Последно редактирано от YSMF : 06-30-2015 на 22:51

а какво мислите за Международни икономически отношения

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    мисля че тия като завършат не си намират работа по специалността
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    както каза RapExotic учат се едни и същи неща първите 2 години, така че отвори учебния план на тия специалности и виж кое ти допада най-много (след 2 година)../никой не може да определи в кое ще си добра и в кое не .... Ако на 18г. Не можеш да определиш какво ти е интересно и какво не, то тогава не ти е мястото в университета.

чакам още мнения

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си