.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Hybrid View

http://www.bath-o-matic.com

Произвеждаме high-end вани и душове както и подобни продукти, които имат микроконтролери вътре, така че могат да се управляват или конфигурират чрез уеб интерфейс без предварителна настройка - пишеш IP-то на устройството в браузъра и ти изкарва уеб апликацията. Искаме да направим така, че това да бъде достъпно и извън локалната мрежа, тъй като ваната отнема време да се напълни, така че като се прибереш вкъщи да ти е пълна вече примерно, а и поради други причини.

Не искаме да правим конфигурация на рутера на всеки клиент, затова системата трябва да работи даже и когато устройството е с вътрешно IP. Проблема е, че искаме да пращаме съобщения от сървъра до устройството, а не обратно.

Също така ъпдейт от вчера: проучвах още и засега най-доброто ми решение е да не поддържаме SSH сесии, а вместо това да има команда ShellExec, чрез която пращаш Bash код който устройството ("клиента") изпълнява. А връзката между тях мисля да направя чрез някакъв socketing API, просто инициирам от клиента енкриптирана връзка (обновявам всеки път като се прекъсне) и слушам за съобщения.

Въпросите ми обаче още важат, мисля че може да се получи по-добре ако можех да пращам неща от сървъра до клиента.

Edit: Забравих да кажа, че да, хората ще управляват устройството си чрез сървъра. Обаче това няма значение - ако мога да направя така че сървъра да управлява устройството, знам как да реша останалото.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 06-17-2015 на 12:01
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си