- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може би Бог съществува?
Нали ние сме извадка на милионната еволюция. Защо тогава не ни стига мозък да съзсадем изкуствена клетка живот
Повярвай ми, няма нищо общо с това. Не те карам да ми доказваш нищо. Още ти се чудя , като не можеш да кажеш нещо смислено по темата, защо продължаваш да коментираш? Аз не съм вярващ, направил съм темата за да чуя мнения по въпроса, а не такива охлюви като теб да я осират.
Какви например освен за ограничнеността на скоростта?
Пример 1: https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_paradox
Но има цяла страница ако ти се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Critic..._of_relativity
За да видя дали разбираш от физика.
Smith_6, струва ли ти се приемлива теорията за сапунените мехури?
Аз ги наричам сапунени мехури, иначе са просто мехури. Свързано е с паралелните Вселени.
"Учените предполагат, че може би Сътворението се осъществява непрекъснато във вечния океан от нирвана. Според тази нова идея нашата вселена може да се уподоби на мехур, носещ се в много по-голям „океан“, в който непрекъснато се образуват нови мехури. Според тази теория вселените, подобно на мехурите в кипящата вода, се образуват непрекъснато и пребивават на много по-голямата арена — нирваната на единадесетмерното хиперпространство. Все повече физици предполагат, че нашата вселена наистина се е появила при ужасния катаклизъм, известен като Големия взрив, но и че тя съществува в един вечен океан редом с множество други вселени. Ако това е така, големи взривове се случват дори и в момента, в който четете това изречение."
"Паралелни светове" М. Каку
Мислех че това е теорията за мултивселената..... Е както и да е, мисля че това е най-правдоподобната теория, за която се сещам. Не съм сигурен дали при нея беше идеята, че тези вселени ако си ги представим като листи хартия, когата два листа се докоснат се получава голям взрив.
Значи към момента съм склонен да се съглася с нея. От друга страна тя също не може да бъде доказана или оборена затова трябва автоматично да бъде отхвърлена....но все трябва да има нещо, в което да вярва човек.