.
Отговор в тема
Страница 11 от 18 ПървиПърви ... 789101112131415 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 444
    Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Твърдението ти се основава на вяра.
    Вяра? Да си учил мулекулярна биология( дори в гимназията се изучава, доста шибан предмет). Всичко в клетката са просто химични процеси, нищо повече. Информацията и всичко се запазва като химични връзки.

Тогава темата няма да е за този раздел.

Струнната теория също не обяснява напълно възникването на Вселената. Учените още не знаят как е възникнала Вселената.
    Теорията за мултивселената го обяснява.

Какви глупости говориш!? Времето не е създадено от Бог, такова нещо не се казва и в Библията. Библията споменава на няколко места, че Бог е извън времето, т.е. Той не остарява, не се променя с течение на времето, а остава един и същ вовеки защото е извън него.
    Това звучи като фотон(извън времето, не се променя...т.н)

Цитирай Първоначално написано от RazorEyes Виж мнението
    Ето ви още един отговор. Хората за Бог, са нещо като животните за човека. Да кажем си имаш кученце вкъщи, то не знае че ти работиш за да му купуваш храна и така нататък. Мисли си че храната всеки ден му се появява на готово. То си няма никаква представа за тоя свят. Не му е дадено толкова ум че да го разбере това. Същото е и с нас. Ние хората не знаем как точно Бог е създал тоя свят, библията казва че го е направил само със своето слово. Вие ще се питате сега, това слово да не би да е нещо материално че да образува света? В библията която аз чета не е писано за това какво точно е словото му. Може би не ни е казано защото просто не можем да разберем? Замислете се малко.

Нали ние сме извадка на милионната еволюция. Защо тогава не ни стига мозък да съзсадем изкуствена клетка живот

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Нали ние сме извадка на милионната еволюция. Защо тогава не ни стига мозък да съзсадем изкуствена клетка живот
    1. Защото не е толкова просто.
    2. Нужни са били милиони години за да се еволюира до птиците. Това че те не могат да решават математически уравнения не означава че те не са плот на многомилионна еволюция.

Повече от фен Аватара на Pos7_
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Ето защо авторът изведнъж се е обърнал към Бог:
    http://www.teenproblem.net/forum/sho...BE%D1%81%D1%82
    Добрия стар страх. Насираш ли се мойто, момче? Всичко ще бъде наред, there there. Отиди си в креватчето и се скрий под завивчиците, и нещата ще се оправят.

Ти повдигаш темата за съществуването на Бог, тежестта да го докажеш пада в/у теб. А не да ми искаш ние да ти доказваме, че не е така. Дейба нахалника малоумен.
    Повярвай ми, няма нищо общо с това. Не те карам да ми доказваш нищо. Още ти се чудя , като не можеш да кажеш нещо смислено по темата, защо продължаваш да коментираш? Аз не съм вярващ, направил съм темата за да чуя мнения по въпроса, а не такива охлюви като теб да я осират.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Smith_6 Виж мнението
    Теорията за мултивселената го обяснява.
    Теорията за мултивселената се разглежда от теоретичната физика и следователно е обект на интерпретации. Не знам какво си чел, но тя също има някои пропуски/неточности.

Теорията за мултивселената се разглежда от теоретичната физика и следователно е обект на интерпретации. Не знам какво си чел, но тя също има някои пропуски/неточности.
    И теорията на относителността има някой пропуски и неточности но засега не разполагаме с нещо по-добро.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Какви например освен за ограничнеността на скоростта?

Какви например освен за ограничнеността на скоростта?
    Пример 1: https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_paradox
    Но има цяла страница ако ти се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Critic..._of_relativity

Град
    Sedes Sancti Petri
    Пример 1: https://en.wikipedia.org/wiki/Twin_paradox
    Но има цяла страница ако ти се чете: https://en.wikipedia.org/wiki/Critic..._of_relativity
    Нямат общо с възникването на Вселената.

Нямат общо с възникването на Вселената.
    Теорията на относителността не може да обясни как за 13 милиарда години Вселената е станала повече от 13 милиарда светлинни години широка.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Теорията на относителността не може да обясни как за 13 милиарда години Вселената е станала повече от 13 милиарда светлинни години широка.
    Не може и не е нужно. Тя не е теория на всичко. Разширяването на Вселената се обяснява с други закони.

Не може и не е нужно. Тя не е теория на всичко. Разширяването на Вселената се обяснява с други закони.
    Тогава защо пожела да ти дам пример конкретно за грешките на теорията на относителността и възникването на вселената?

Град
    Sedes Sancti Petri
    За да видя дали разбираш от физика.

За да видя дали разбираш от физика.
    И до какво заключение стигна?

Град
    Sedes Sancti Petri
    И до какво заключение стигна?
    Няма как да съм сигурен ако не ми кажеш. Може би се интересуваш, но не знам.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    ахуахаухауахауа, 4:22 е и всички сте млъкнали, не мога да повярвам, защото по принцип когато няма кьорав човек у този форон, вие се джафката за някакакъв пълен носенсе

бтв имах любимец от хората във философия и религия, ама му забраих никнейма, беше някакъв отворко, дето каквото кажете, ви казва напук, их забравих го.
    имало е и диспути до 4-5 през ноща(всъщност сутринта)

да нямаш предвид гандалфито(gandalfepi4)?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Smith_6, струва ли ти се приемлива теорията за сапунените мехури?

Smith_6, струва ли ти се приемлива теорията за сапунените мехури?
    Явно не съм чак толкова запален по теоретична физика. Какво е това?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Явно не съм чак толкова запален по теоретична физика. Какво е това?
    Аз ги наричам сапунени мехури, иначе са просто мехури. Свързано е с паралелните Вселени.

"Учените предполагат, че може би Сътворението се осъществява непрекъснато във вечния океан от нирвана. Според тази нова идея нашата вселена може да се уподоби на мехур, носещ се в много по-голям „океан“, в който непрекъснато се образуват нови мехури. Според тази теория вселените, подобно на мехурите в кипящата вода, се образуват непрекъснато и пребивават на много по-голямата арена — нирваната на единадесетмерното хиперпространство. Все повече физици предполагат, че нашата вселена наистина се е появила при ужасния катаклизъм, известен като Големия взрив, но и че тя съществува в един вечен океан редом с множество други вселени. Ако това е така, големи взривове се случват дори и в момента, в който четете това изречение."
    "Паралелни светове" М. Каку

Аз ги наричам сапунени мехури, иначе са просто мехури. Свързано е с паралелните Вселени.

"Учените предполагат, че може би Сътворението се осъществява непрекъснато във вечния океан от нирвана. Според тази нова идея нашата вселена може да се уподоби на мехур, носещ се в много по-голям „океан“, в който непрекъснато се образуват нови мехури. Според тази теория вселените, подобно на мехурите в кипящата вода, се образуват непрекъснато и пребивават на много по-голямата арена — нирваната на единадесетмерното хиперпространство. Все повече физици предполагат, че нашата вселена наистина се е появила при ужасния катаклизъм, известен като Големия взрив, но и че тя съществува в един вечен океан редом с множество други вселени. Ако това е така, големи взривове се случват дори и в момента, в който четете това изречение."
    "Паралелни светове" М. Каку
    Мислех че това е теорията за мултивселената..... Е както и да е, мисля че това е най-правдоподобната теория, за която се сещам. Не съм сигурен дали при нея беше идеята, че тези вселени ако си ги представим като листи хартия, когата два листа се докоснат се получава голям взрив.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Тази е.

Значи към момента съм склонен да се съглася с нея. От друга страна тя също не може да бъде доказана или оборена затова трябва автоматично да бъде отхвърлена....но все трябва да има нещо, в което да вярва човек.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си