.
Отговор в тема
Страница 13 от 18 ПървиПърви ... 391011121314151617 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 444
    Голям фен Аватара на Smith_6
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Всички искаме и желаем да е добре на всички, но повече ако може за нас самите?
    Всеки се стреми към собственото си щастие, независимо дали чрез чуждото щастие или чрез лични блага.

Супер фен Аватара на RiB
    Естествено, че Бог съществува. Друг е въпросът за неговата форма... дали е материя или анти-материя.

Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора. Имаше една комедия, в която се разправяше затова какъв би бил света, ако хората не лъжеха и главният герой от нищото се научи да лъже. Просто... хубаво... обясняват ни началото на света, но реално да не е така изобщо. Казват ни, че живеем на планета... откъде знаете? Философско е много това, което казвам, но пък, когато си правим изводи без да сме убедени, в това, в което говорим. Все едно да вляза в съда и да доказвам убийство, защото някой си свидетел го е казал )

Хората са казали... "далеч от очите, далеч от ума"...Та, въпросът ми е... какво по-точно сте виждали, че да твърдите тези неща?
    Последно редактирано от RiB : 08-02-2015 на 15:34

Цитирай Първоначално написано от Smith_6 Виж мнението
    Всеки се стреми към собственото си щастие, независимо дали чрез чуждото щастие или чрез лични блага.
    Въпросът е крайно съществен особено при налагането на нова система.
    Такак както комунистите са правили равенство за всичко, но за тях самите малко повече.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от RiB Виж мнението
    Естествено, че Бог съществува. Друг е въпросът за неговата форма... дали е материя или анти-материя.

Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора. Имаше една комедия, в която се разправяше затова какъв би бил света, ако хората не лъжеха и главният герой от нищото се научи да лъже. Просто... хубаво... обясняват ни началото на света, но реално да не е така изобщо. Казват ни, че живеем на планета... откъде знаете? Философско е много това, което казвам, но пък, когато си правим изводи без да сме убедени, в това, в което говорим. Все едно да вляза в съда и да доказвам убийство, защото някой си свидетел го е казал )

Хората са казали... "далеч от очите, далеч от ума"...Та, въпросът ми е... какво по-точно сте виждали, че да твърдите тези неща?

Кръглосттан на земята, както и нейният радиус може да се докаже и намери с два кораба в морето => е нещо, което всеки е виждал и нещо, което всеки може да докаже.
    Галактиките...ъм виждал съм ги с телескоп, няма по-близко доказателство. Всичко научно може да се докаже с опит.
    От друга страна, покажи ми едно доказателство за съществуването на бог.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора.
    Как може да твърдиш, че няма Вселена и галактики? Има преки доказателства за това. И как твърдиш, че Вселената няма начало?

Незнам дали учиш, но ако учиш и някои ти даде диплома това ще е най- голямата грешка в живота на този човек.

И разбира се, anathema!!!

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Незнам дали учиш, но ако учиш и някои ти даде диплома това ще е най- голямата грешка в живота на този човек.
    хахахах
    още ли прикаждате с тамян тая тема

Супер фен Аватара на RiB
    Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър. Та... аз не съм твърдял дали има или не Галактики, Вселени и т.н. Но понеже вие сега твърдите, че има... дайте ми тези преки доказателства, че ми стана интересно. Браво за телескопа - страхотно доказателство. И между другото... научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.

Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър. Та... аз не съм твърдял дали има или не Галактики, Вселени и т.н. Но понеже вие сега твърдите, че има... дайте ми тези преки доказателства, че ми стана интересно. Браво за телескопа - страхотно доказателство. И между другото... научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър...научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.
    Tu quoque.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    хахахах
    още ли прикаждате с тамян тая тема
    Само в неделя.

Супер фен Аватара на RiB
    Какво, ако разберете смисълта на живота, но в същото време разберате колко сте тъпи? Да/не?

Супер фен Аватара на Corb1225
    Какво, ако разберете смисълта на живота, но в същото време разберате колко сте тъпи? Да/не?
    Ти няма да разбереш и двете, макар че едното е особено очевидно.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Едното е по- силно от другото. За второто няма да ти пука ако откриеш първото.

P.S. Corb е прав.

аз съм станал такъв негативен, че за мен смисъл на живота няма :Д

Супер фен Аватара на RiB
    Хахахахах, само забавни тук!!! Да не сте от на Къци академията в някой канал в Русе?

Когато правите секс да изпитвате два пъти повече удоволствие, но в същото време партньорката ви да изпитва два пъти по-малко? Да/не

Град
    Sedes Sancti Petri
    Хахахахах, само забавни тук!!! Да не сте от на Къци академията в някой канал в Русе?

Когато правите секс да изпитвате два пъти повече удоволствие, но в същото време партньорката ви да изпитва два пъти по-малко? Да/не
    Ако годините на профила ти са реални е много жалко. Някои деца на 10 години са по- умни от теб.

Мега фен Аватара на LoadRunner
    Вярно ли е че Дядо Коледа съществувал?

Повече от фен Аватара на Mozzela
    понеже ми бъгва и не мога да кача направо снимката

Супер фен Аватара на RiB
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Ако годините на профила ти са реални е много жалко. Някои деца на 10 години са по- умни от теб.
    Уууу, още един професор, който от две думи може да каже всичко за теб и да ти предскаже бъдещето. Да не би ТИ да си Бог!?!??!?!

Град
    Sedes Sancti Petri
    Да не би ТИ да си Бог!?!??!?!
    Ко? Не!

Супер фен Аватара на RiB
    Така и си знаех... не мога да очаквам повече от един търговец на едро.

Супер фен Аватара на BeautyCupcake
    Така и си знаех... не мога да очаквам повече от един търговец на едро.

Иначе според мен Бог съществува..

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Цитирай Първоначално написано от Pos7_ Виж мнението
    След дълги размисли , стигнах до извода, че може би Бог наистина съществува. Кой е създал всичко? Големия взрив? Как от нищото ще стане нещо?Създаването на вселената е описано в библията , точно така както и учените ни казват.Това много ме шокира и замисли. Защо сме тук? Не мисля, че хората сме плод за еволюция. Ние сме отделен вид, нямаме почти нищо общо с животните. Имаме различни емоции за разлика от тях. Смеем се, плачем, неща които те не могат никога да изпитат. Дали наистина живота на земята , не е просто един тест за нашите души. За това какви сме и дали заслужаваме следсмъртен вечен и щастлив живот.
    Дългите ти размисли се ограничават до съдържанието в твоето пространство наречено глава.
    Как можеш да извлечеш смисъла и ползата на всичко съществуващо, ако се затваряш в конкретно една посока, а и познанията, които ни се иска да имаме са непотвърдени официални данни.

Бог съществува под формата на твоя плод на въображение, съзнанието, което притежаваш е силата, която прави връзки между правилно и нередно (възпитанието, майка) и нарушаването между това кое е ПРАВИЛНО за мен и съответно - обратнопропорционалното му действие - Да речем - днес се смееш на бездомник, утре ти си бездомен.
    Вътрешният съд, който прави тези угризения на съвестта реални е начинът, по който си възпитан. Колкото по-идентичен е с този на друг човек, толкова повече се заблуждавате, че Исус е вашият месия и си организирате секта и печатате брошурки за изцеление Господне.
    Този кръговрат на събития при прекрачване на условно поставената морална граница, се дължи от твоята съвест, и нищо повече.

Учените не ни казват нищо, за създаването на Вселената, тъй като всичко е само теория, която претърпява градация с времето. Описаното в Библията са предавани митове и легенди, вечер под звездите, топлейки си краката на огъня и броейки овцете в кошарата.
    Хората са търсели смисъл, откакто са започнали да осъзнават света около себе си като повече от примитвно-прието средство за набавяне на храна и изхвърляне на естествени отпадъци.
    Колкото повече знания са натрупвали за заобикалящия ги свят, толкова повече са били способни да осмислят случващото се. Няма разсъждения без знания, и тези двете неща са зависими едно от друго.

Защо сме тук? Няма официално приет отговор на този въпрос. Да го наречем случайност, която е в основата на всичко. Случайността е велика, поставяне на random опция за извличане на комбинация от цяла база с данни.

Нямаме общо с животните, така е, до моментът, в който по-разумните ядячи на бамбук и кокос и фурми са започнали да мислят как да пазят тази храна за един ден напред. Оттам те развиват своят вътрешен свят, и съзнанието, което започват да развиват чрез своите придобити с времето познания и разсъждения, изгражда един много по-висш интелект от просто-сенситивно-устроеното животно. Точно така, животните боравят с инстинкти, "усещат" събития - шестото чувство се развива от борбата за оцеляване.
    Все пак и кучетата си заравят кокалите, за утре, вдругиден - догодина.
    В този ред на мисли идва и разликата в ЕМОЦИИТЕ, тъй като не съм сигурна колко емоции имат животните, имат някакви попадения, но доколко свързани са те с техния разум, макар и не толкова висш колкото нашия, и колко с инстинктите, които са по-надделяващи. Именно затова са животни. По - простата им устроеност ги прави по-добри приятели за един сложно-интелектуален организъм - подсещам се за цитата на Марк Твейн - "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните."

Вечен живот има - защото ние сме Вселенски прашинки от избухнали звезди, тези прашинки остават в почвата, почвата си е във Вселената, което си е вечно. А тестът на твоите мисли си е лично твой, за това как ти възприемаш света и до колко можеш да се наквасиш във дълбоките води на сектанството и умозаблудата. Казано по прост начин - човек винаги е имал нужда да живее в група, в стадо, с общи интереси и разбирания за света, но когато тази група започне да се гаври с останалите хора по света, не е на добре.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си