- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може би Бог съществува?
Естествено, че Бог съществува. Друг е въпросът за неговата форма... дали е материя или анти-материя.
Но има и още едно нещо... което отправям към автора. Бро, не вярвай на всичко, което са ти казали. Как може да твърдиш, че има Вселена, че е имало Голям взрив и е нямало нищо... че има галактики... и се оповаваш на всичко това по думите на хора. Имаше една комедия, в която се разправяше затова какъв би бил света, ако хората не лъжеха и главният герой от нищото се научи да лъже. Просто... хубаво... обясняват ни началото на света, но реално да не е така изобщо. Казват ни, че живеем на планета... откъде знаете? Философско е много това, което казвам, но пък, когато си правим изводи без да сме убедени, в това, в което говорим. Все едно да вляза в съда и да доказвам убийство, защото някой си свидетел го е казал)
Хората са казали... "далеч от очите, далеч от ума"...Та, въпросът ми е... какво по-точно сте виждали, че да твърдите тези неща?
Последно редактирано от RiB : 08-02-2015 на 15:34
Кръглосттан на земята, както и нейният радиус може да се докаже и намери с два кораба в морето => е нещо, което всеки е виждал и нещо, което всеки може да докаже.
Галактиките...ъм виждал съм ги с телескоп, няма по-близко доказателство. Всичко научно може да се докаже с опит.
От друга страна, покажи ми едно доказателство за съществуването на бог.
Очаквах да срещна интелигентни хора тук, но явно е поредната сбирщина умници, достойни за участив е Биг Брадър. Та... аз не съм твърдял дали има или не Галактики, Вселени и т.н. Но понеже вие сега твърдите, че има... дайте ми тези преки доказателства, че ми стана интересно. Браво за телескопа - страхотно доказателство. И между другото... научете се да уважавате чуждото мнение и съждения и самият факт, че обиждате някого, който е изразил нещо по-различно от вашето мнение, показва вашето високо интелектуално ниво и постовете си, в обидните части, може да ги насочите към вас.
Какво, ако разберете смисълта на живота, но в същото време разберате колко сте тъпи?Да/не?
аз съм станал такъв негативен, че за мен смисъл на живота няма :Д
Хахахахах, само забавни тук!!! Да не сте от на Къци академията в някой канал в Русе?
Когато правите секс да изпитвате два пъти повече удоволствие, но в същото време партньорката ви да изпитва два пъти по-малко? Да/не
Така и си знаех... не мога да очаквам повече от един търговец на едро.
Дългите ти размисли се ограничават до съдържанието в твоето пространство наречено глава.
Как можеш да извлечеш смисъла и ползата на всичко съществуващо, ако се затваряш в конкретно една посока, а и познанията, които ни се иска да имаме са непотвърдени официални данни.
Бог съществува под формата на твоя плод на въображение, съзнанието, което притежаваш е силата, която прави връзки между правилно и нередно (възпитанието, майка) и нарушаването между това кое е ПРАВИЛНО за мен и съответно - обратнопропорционалното му действие - Да речем - днес се смееш на бездомник, утре ти си бездомен.
Вътрешният съд, който прави тези угризения на съвестта реални е начинът, по който си възпитан. Колкото по-идентичен е с този на друг човек, толкова повече се заблуждавате, че Исус е вашият месия и си организирате секта и печатате брошурки за изцеление Господне.
Този кръговрат на събития при прекрачване на условно поставената морална граница, се дължи от твоята съвест, и нищо повече.
Учените не ни казват нищо, за създаването на Вселената, тъй като всичко е само теория, която претърпява градация с времето. Описаното в Библията са предавани митове и легенди, вечер под звездите, топлейки си краката на огъня и броейки овцете в кошарата.
Хората са търсели смисъл, откакто са започнали да осъзнават света около себе си като повече от примитвно-прието средство за набавяне на храна и изхвърляне на естествени отпадъци.
Колкото повече знания са натрупвали за заобикалящия ги свят, толкова повече са били способни да осмислят случващото се. Няма разсъждения без знания, и тези двете неща са зависими едно от друго.
Защо сме тук? Няма официално приет отговор на този въпрос. Да го наречем случайност, която е в основата на всичко. Случайността е велика, поставяне на random опция за извличане на комбинация от цяла база с данни.
Нямаме общо с животните, така е, до моментът, в който по-разумните ядячи на бамбук и кокос и фурми са започнали да мислят как да пазят тази храна за един ден напред. Оттам те развиват своят вътрешен свят, и съзнанието, което започват да развиват чрез своите придобити с времето познания и разсъждения, изгражда един много по-висш интелект от просто-сенситивно-устроеното животно. Точно така, животните боравят с инстинкти, "усещат" събития - шестото чувство се развива от борбата за оцеляване.
Все пак и кучетата си заравят кокалите, за утре, вдругиден - догодина.
В този ред на мисли идва и разликата в ЕМОЦИИТЕ, тъй като не съм сигурна колко емоции имат животните, имат някакви попадения, но доколко свързани са те с техния разум, макар и не толкова висш колкото нашия, и колко с инстинктите, които са по-надделяващи. Именно затова са животни. По - простата им устроеност ги прави по-добри приятели за един сложно-интелектуален организъм - подсещам се за цитата на Марк Твейн - "Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните."
Вечен живот има - защото ние сме Вселенски прашинки от избухнали звезди, тези прашинки остават в почвата, почвата си е във Вселената, което си е вечно. А тестът на твоите мисли си е лично твой, за това как ти възприемаш света и до колко можеш да се наквасиш във дълбоките води на сектанството и умозаблудата. Казано по прост начин - човек винаги е имал нужда да живее в група, в стадо, с общи интереси и разбирания за света, но когато тази група започне да се гаври с останалите хора по света, не е на добре.