- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може би Бог съществува?
Ако бог е живял вечно, от сътворението на света а и дори преди това, защо са му отнели 4 милиарда години да създаде човека. Доказано е че на земята има скали на по 4 милиарда години, а някои комети са на дори повече, как може на едно всемогъщо, всезнаещо и всеприсъстващо същество да му отнемат 4 милиарда години да създаде човека. Освен това в тоалетната хартия(библията) е написано че светът е създаден преди по-малко от 100 000 години. Тогава как имаме вкаменелости на динозаври, които са бродели по земята преди милиони години?
Прави ми впечатление, че като конфронтираш религиозните, си признават, че все пак може би Бог не е този, описан в книжлетата им. Да ги пита човек защо са последователи на конкретната религия.
Нека да го обясня на малкото ти останали мозъчни клетки отново. Има глупаци от всички възрасти. Младите глупаци могат да вярват в бог, могат и да не вярват, но всички млади хора вярващи в бог са глупаци. Старите може да са вярващи или невярващи, но понеже тях вече ги е страх от смъртта не всеки стар вярващ е глупак(въпреки че е почти така).
Първо: В тоалетната хартия никъде не се пише за точно време на съществуване на земята, камоли за преди колко години е създаден човекът. Някои хора изчисляват, че може би е на около 5-6 хиляди години, но това не може да е сигурно. Едни смятат, че дните на сътворението на света, описани в библията, са буквални 7 дни, а други смятат, че това са 7 дълги периода от време, с които постепенно се създава всичко. Обаче и това не е сигурно, тъй като е хипотеза без категорично доказателство в библията. Специално за скалите, начина на датировка на скалите не може да бъде на 100 процента сигурна, дори самите учени го казват, така че е възможна грешка, и то доста. Това е горе долу да насочи хората за периода, но без сигурност. За вкаменелостите мога да кажа, че някои богослови казват за тях, че климата на земята преди потопа е предразполагал за по-голям размер на животните, обаче след потопа по един или друг начин са изчезнали, една част поради потопа, друга част поради лова на човека след потопа. Дори в момента се откриват човешки следи в скала, която би трябвало да е на възраст колкото динозаврите. Демек следа на динозавър редом със следа на човек.
В заключение мога да кажа, че не можеш да знаеш дали му е отнело 4 милиарда години или не, тъй като всичко е хипотеза.
Естествено без това, което пише в "тоалетната хартия".
Последно редактирано от bReAk3R : 07-24-2015 на 22:50
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
1. Грешката в датировката е няколко процента.
2. Няма значение дали са му отнели 7 минути, дни, месеци, години или каквито искаш там периода. Библията не разглежда еволюцията като съществуващо понятие. Фактът че тя съществува(моге да се наблюдава с един определен вид птици, чиито криле станали по-малки поради увеличения трафик. Уви не се сещам как се казваха) автоматично отрича верността на тоалетната хартия защото:
1. Ако сме създадени от 4 милиарда години, защо през последните 500 човешкото тяло се променило повече отколкото за останалите 4 милиарда
2. Ако сме създадени наскоро, защо изобщо най-съвършенното творение на бог се променя към по-добро?
А защо има толкова много религии, като Господ е само един? Или има по един за всяка религия?
1. Смятам че само старите се страхуват от смъртта като цяло, не единиче случай.
2. Може да съм млад, може и да не съм, смъртта ще дойде и да се страхувам, и да не се страхувам, изпитвам по-скоро омраза към нея, ядосаност, но не е страх, от това няма смисъл.
3. ПОследното ти изречение подкрепя теорията ми че хората стават вярващи заради страх от смъртта.
Пич, кви ми ги лафиш ? :д Кви пак 4 милиарда, като ти казах, че тва не е вярно, най-малкото защото е хипотеза.
Какво разбираш под "се променя към по-добро" ? Ако може по-конкретно, за да те разбера и да ти отговоря.
Тва за птиците дори няма да го коментирам, все едно да ми кажеш, че хората еволюират, защото лятото на морето стаат по-черни.Те просто се адаптират към околната среда, за оцеляване. Закво например в страни като Норвегия, Швеция са бели, а по Африка са черни? Еволюция ли е това, друг вид ли са в Африка?
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd