- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Може би Бог съществува?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
В този сайт съм имал над 10 профила, всеки репресентиращ определен начин на мислене и отделни идеи. Факта че този го използвам последно означава че той съвпада най-много с вътрешното ми аз. На профила ми е показана програма, ядосана, но все пак програма. Затова да, смятам се за по-рационален от повечето хора на земята.
Сега си представи, че ще провеждаш важен изпит в един клас, който познаваш много добре.
Работил си с тези ученици от дълго време, знаеш им силните и слабите страни, знаеш как се справят по предмета, който преподаваш - накратко... знаеш възможностите им.
Би могъл да напишеш оценка на всеки един ученик без да ти се налага да ги изпитваш, защото ги познаваш много добре.
Знаеш, че момчето на предпоследния ред ще изкара двойка или тройка, знаеш, че онова на третия ред до прозореца ще има пълен отличен или най-малко 5.50...
Представи ли си го?
Преспокойно можеш да си направиш услуга, да не проведеш изпита и да напишеш оценките...
Сега си представи реакциите на учениците, когато научат, че имат оценки за непроведен изпит.
Какво ще направи момчето на предпоследния ред, няма ли да се чувства онеправдано, няма ли да се чувства подценен, да каже "Ама аз щях да изкарам по-висока оценка, много бях учил, ама този дръвник ме е нарочил... блаблабла.".
Няма ли отличникът, напълно заслужил оценката с цялостното си присъствие в занятията, в пристъп на неувереност и самокритика, да се пита дали не е бил надценен, дали не е получавал оценки на лека ръка от въпросния учител...