- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Работа за студенти
Когато е в ситуацията, която АЗ описах, да.
Във Фантастико обаче?
къде точно си в "различни бизнес сфери" или си развиваш социалните умения? Когато хамалстваш из магазина или когато "общуваш" с клиентите, казвайки добър ден и връщайки ресто? Моля ти се.
Преди някой да ми изскочи с някоя дума, чието значение не разбира, да си кажа - не казвам, че никой не трябва да работи във фантастико. Като опре ножа до кокала, навсякъде ще работиш. Идеята е да си говорим реално и да не си измисляме несъществуващи плюсове за личностното ни развитие.
Ами не мисля така.
Разбира се, че е много по-добре с някоя престижна длъжност, но въпросът е, че до там не се стига изведнъж. Поне познавам някои хора, забогатели точно по-този начин.
Каквато и да е позицията, която ще заемеш, ако ти се паднат земни работодатели (което е важно условие също) - проличава се бързо, кой има качества, кой е работлив и кой мисли. Така от привидно дребна позиция бързо можеш да бъдеш забелязана.
Освен това ти се сблъскваш с мисленето на различни слоеве от обществото, сблъскваш се с най-малките и дребни проблеми (които също са важна градивна единициа от едно предприятие или търговски обект).
Подоборяваш си и трудовите качества и издръжливост.
Всичко това ти помага в бъдещен план за по-добри преценки и очаквания.
И никъде не съм казвал, че е по-добре с по-малко пари?
И ти като Бойко, дето по националната тв прати програмистите да работят на полето.
Безмозъчно прасе е той и докато има хора с подобно мислене и 2 висши и примиряващи се с "бизнес" средата във Фантастико, все ще сме си зле.
Пак ще се повторя. Като не сте доволни отивайте, правете революция, връщайте социализма, измислете нова система, станете премиери. Какво значи примиряваш се? А не се ли примиряват тези дето напускат България?
Иначе и аз познавам един с 3 висши, момчете с мозъчни увреждания, ама примирил се горкия.
В зависимост от гледната точка-да.
Просто казах, че на мислене "аз няма с висше да бачкам за 500лв", когато е подплатено разбира се, не е ок да отговориш "ще бачкаш и ушите ще ти пукат". Пораженческо е, смачкващо е и докато пращаш съгражданите си и народа си да го правят, си оставаш едно голямо лайно.
Хайде бе. Сега изкара всички под твоята власт. Най-малкото подобен тип ''шефове'' могат да те препоръчат при някой техен познат с желанаа от ТЕБ работа и да имаш препоръка?
Вместо да търсиш в джобс бг.
А знаеш ли, че сега най-модерно при нова работа да ти се обаждат на бившия работодател?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Nачалник не се ставя ей така. Примерно завършил си мениджмънт - Кой наивник ще те вземе тебе за управител току-що дипломирал се новак.
![]()
Позволи ми да съм скептична относно препоръка от началник смяна във Фантастико. Аз подобен тип работа няма да си напиша в сериозното CV, пък те да звънят на когото искат.
Едит: А с този начин на мислене с бизнес средата във Фантастико и шуробаджанащината още много има да теглим и да сме си зле, както го каза therichbitch.
Последно редактирано от PinkPan7her : 08-03-2015 на 21:10
аз пък си мисля, че е по-добре от нищо....... кво си работил--- ми нищо. 26 години не работя нищо, защото не ми харесва, а аз съм умен... така ли е?
на никой не му трябва философ магистър
естествено изключваме някои професии като докторската
Сега шуробаджанащина кое е?
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-03-2015 на 21:16
Слава Богу, не съм на 26 и няма да съм с "дупка" в биографията.
Докато свършите с ваща дискусия, мацката ще се е пенсионирала вече...
Иначе всяка една работа би ти дала някакъв опит и би те научила на нещо, дори и тази във Фантастико...
Но найстина не е много удачно, ако кандидатстваш да кажем в софтуерна компания, да си пишеш в CV-то примерно че си работил като продавач на обувки...Просто изглежда супер несериозно..
Да ама като видят че си копал канали, те няма да те наемат, следователно няма да ти възложат и проект...
Ако мислиш, че дадена предишна позиция ще се отрази негативно на кандидатстването ти за работа, не трябва да я пишеш в автобиографията си...
Да дадем пример..
Ти си мениджър и имаш двама кандидати за 1 позиция, със едно и също образование... В на единия св-то пише че е работил като коминочистач, а в на другия има дупка от 2 месеца... Питаш втория кво е правил тия два месеца и той ти отговаря "работих върху уменията си, ходих на курсове и т.н," вместо да ти каже истината " ами работих като мияч на чинии в заведението на комшииката Пенка".. И ти кой ще наемеш ( не знаеш че втория те лъже)...
Момче, ти ако смяташ, че с лъжи се по този начин се пробива..
Напротив, тоя дето е ''работил с уменията си'' сигурно няма да има 5 лв в джоба си и още по-смешен ще излезе.
Сега, има различни ситуации, в някои случаи наистина е по-добре да работиш сам в къщи, отколкото да се разсейваш с друга дейност, но по тази логика може да излъжеш и че си бил космонафт, ама за това е телефона на предишния работодател, май не си запознат.
А примера беше съвсем хипотетичен...
Идеята ми беше че много мениджъри в БЪЛГАРИЯ, биха предпочели втория кандидат, тъй като се предполага че първия е нямал достатъчно време да осъвършенства своите професионални умения, поради факта, че е работил... А за това колко можеш да просперираш с лъжа в БЪЛГАРИЯ, просто се поогледай..
.
Последно редактирано от Dwyd96 : 08-05-2015 на 14:21
Пооглеждам се и виждам как само 1 от 10 фирми оцеляват. Едно е да се лъжеш с конкуренцията, друго със себе си .
лъжеш шефа.