.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението

1) създаваш връзки и придобиваш повече социални умения
    2) откриват ти се нови възможности за развитие, придобиваш нови и различни умения, сблъскваш се с реалните условия в различните бизнес сфери
    Когато е в ситуацията, която АЗ описах, да.

Във Фантастико обаче?
    къде точно си в "различни бизнес сфери" или си развиваш социалните умения? Когато хамалстваш из магазина или когато "общуваш" с клиентите, казвайки добър ден и връщайки ресто? Моля ти се.

Преди някой да ми изскочи с някоя дума, чието значение не разбира, да си кажа - не казвам, че никой не трябва да работи във фантастико. Като опре ножа до кокала, навсякъде ще работиш. Идеята е да си говорим реално и да не си измисляме несъществуващи плюсове за личностното ни развитие.

Ами не мисля така.

Разбира се, че е много по-добре с някоя престижна длъжност, но въпросът е, че до там не се стига изведнъж. Поне познавам някои хора, забогатели точно по-този начин.

Каквато и да е позицията, която ще заемеш, ако ти се паднат земни работодатели (което е важно условие също) - проличава се бързо, кой има качества, кой е работлив и кой мисли. Така от привидно дребна позиция бързо можеш да бъдеш забелязана.

Освен това ти се сблъскваш с мисленето на различни слоеве от обществото, сблъскваш се с най-малките и дребни проблеми (които също са важна градивна единициа от едно предприятие или търговски обект).
    Подоборяваш си и трудовите качества и издръжливост.
    Всичко това ти помага в бъдещен план за по-добри преценки и очаквания.

И никъде не съм казвал, че е по-добре с по-малко пари?

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    И ти като Бойко, дето по националната тв прати програмистите да работят на полето.
    Безмозъчно прасе е той и докато има хора с подобно мислене и 2 висши и примиряващи се с "бизнес" средата във Фантастико, все ще сме си зле.

Пак ще се повторя. Като не сте доволни отивайте, правете революция, връщайте социализма, измислете нова система, станете премиери. Какво значи примиряваш се? А не се ли примиряват тези дето напускат България?
    Иначе и аз познавам един с 3 висши, момчете с мозъчни увреждания, ама примирил се горкия.

anonymous708973
    Guest
    Ами не мисля така.

Разбира се, че е много по-добре с някоя престижна длъжност, но въпросът е, че до там не се стига изведнъж. Поне познавам някои хора, забогатели точно по-този начин.
    - Нещо, което знам, и не е по темата.

Каквато и да е позицията, която ще заемеш, ако ти се паднат земни работодатели (което е важно условие също) - проличава се бързо, кой има качества, кой е работлив и кой мисли. Така от привидно дребна позиция бързо можеш да бъдеш забелязана.
    - Дребна позиция тип стажант в малък клон на международна корпорация - да. Във Фантастико? Забелязана къде? За какво? Бизнесменът, който си купува салата със зеле и моркови в обедната почивка, ще се впечатли от приветливостта на касата ми или от това как мъкна каси с бира и ги нареждам по щандовете?
    Не ми давай примери за хора, които не са ги взели да бачкат в Макдоналдс, пък по-късно стават директори. Това са единици.

Освен това ти се сблъскваш с мисленето на различни слоеве от обществото, сблъскваш се с най-малките и дребни проблеми (които също са важна градивна единициа от едно предприятие или търговски обект).
    - Сблъсквам се с мисленето, да. Като поредната кисела лелка, дето ще си излее незадоволените очаквания от мъжа/децата/шефа си към мен. Или на студента, който в 10 сутринта вече си купува алкохол за вечерта и мимоходом решава да се опита да ме забърше.
    Подоборяваш си и трудовите качества и издръжливост.
    - Трудовите качества, които НЯМА да ми трябват в една нормална работа, тип следване на преки команди като "избърши при фризера, че един си изтърва буркана с лютеница" или "отвори каса 3". Какво мислене...

Всичко това ти помага в бъдещен план за по-добри преценки и очаквания.
    - Помага ми да стана човек в смисъла на това да не насирам касиерката при най-малката грешка или да знам, че и тя си има лоши дни. Което всеки човек със сносно възпитание го знае и без да бачка във Фантастико.
    С две думи: Говориш все едно си принуден да пишеш теза по етика и право за ясно губещата страна, което се прави за отбиване на номера.
    Тва е.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    А не се ли примиряват тези дето напускат България?
    В зависимост от гледната точка-да.

Просто казах, че на мислене "аз няма с висше да бачкам за 500лв", когато е подплатено разбира се, не е ок да отговориш "ще бачкаш и ушите ще ти пукат". Пораженческо е, смачкващо е и докато пращаш съгражданите си и народа си да го правят, си оставаш едно голямо лайно.

Хайде бе. Сега изкара всички под твоята власт. Най-малкото подобен тип ''шефове'' могат да те препоръчат при някой техен познат с желанаа от ТЕБ работа и да имаш препоръка?

Вместо да търсиш в джобс бг.

А знаеш ли, че сега най-модерно при нова работа да ти се обаждат на бившия работодател?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    А знаеш ли, че сега най-модерно при нова работа да ти се обаждат на бившия работодател?
    А добър ден.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    В зависимост от гледната точка-да.

Просто казах, че на мислене "аз няма с висше да бачкам за 500лв", когато е подплатено разбира се, не е ок да отговориш "ще бачкаш и ушите ще ти пукат". Пораженческо е, смачкващо е и докато пращаш съгражданите си и народа си да го правят, си оставаш едно голямо лайно.
    Ама чакай.. аз никого не пращам... и не съм виновен, че някои хора нито са учили, нито са се подготвяли и не им предлагат повече. Също обаче не мога да увелича заплатите , защото всеки втори работодател е стиснат до дупка.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    А добър ден.
    добър вечер

Повече от фен Аватара на GoodEnough
    Nачалник не се ставя ей така . Примерно завършил си мениджмънт - Кой наивник ще те вземе тебе за управител току-що дипломирал се новак.

Цитирай Първоначално написано от GoodEnough Виж мнението
    Nачалник не се ставя ей така . Примерно завършил си мениджмънт - Кой наивник ще те вземе тебе за управител току-що дипломирал се новак.
    именно

anonymous708973
    Guest
    Хайде бе. Сега изкара всички под твоята власт. Най-малкото подобен тип ''шефове'' могат да те препоръчат при някой техен познат с желанаа от ТЕБ работа и да имаш препоръка?
    Позволи ми да съм скептична относно препоръка от началник смяна във Фантастико. Аз подобен тип работа няма да си напиша в сериозното CV, пък те да звънят на когото искат.

Едит: А с този начин на мислене с бизнес средата във Фантастико и шуробаджанащината още много има да теглим и да сме си зле, както го каза therichbitch.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 08-03-2015 на 21:10

аз пък си мисля, че е по-добре от нищо....... кво си работил--- ми нищо. 26 години не работя нищо, защото не ми харесва, а аз съм умен... така ли е?

на никой не му трябва философ магистър

естествено изключваме някои професии като докторската

Сега шуробаджанащина кое е?
    Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 08-03-2015 на 21:16

anonymous708973
    Guest
    Слава Богу, не съм на 26 и няма да съм с "дупка" в биографията.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Докато свършите с ваща дискусия, мацката ще се е пенсионирала вече...
    Иначе всяка една работа би ти дала някакъв опит и би те научила на нещо, дори и тази във Фантастико...

Но найстина не е много удачно, ако кандидатстваш да кажем в софтуерна компания, да си пишеш в CV-то примерно че си работил като продавач на обувки...Просто изглежда супер несериозно..

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Слава Богу, не съм на 26 и няма да съм с "дупка" в биографията.
    значи сега, или другата година ще работиш някаква професионална работа по специалността си? докато учиш? И аз искам .

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Докато свършите с ваща дискусия, мацката ще се е пенсионирала вече...
    Иначе всяка една работа би ти дала някакъв опит и би те научила на нещо, дори и тази във Фантастико...

Но найстина не е много удачно, ако кандидатстваш да кажем в софтуерна компания, да си пишеш в CV-то примерно че си работил като продавач на обувки...Просто изглежда супер несериозно..
    Ти напиши проекта, който ще ти дадат след интервюто, пък ако ще канали да си копал.

Ти напиши проекта, който ще ти дадат след интервюто, пък ако ще канали да си копал.
    Да ама като видят че си копал канали, те няма да те наемат, следователно няма да ти възложат и проект...
    Ако мислиш, че дадена предишна позиция ще се отрази негативно на кандидатстването ти за работа, не трябва да я пишеш в автобиографията си...
    Да дадем пример..
    Ти си мениджър и имаш двама кандидати за 1 позиция, със едно и също образование... В на единия св-то пише че е работил като коминочистач, а в на другия има дупка от 2 месеца... Питаш втория кво е правил тия два месеца и той ти отговаря "работих върху уменията си, ходих на курсове и т.н," вместо да ти каже истината " ами работих като мияч на чинии в заведението на комшииката Пенка".. И ти кой ще наемеш ( не знаеш че втория те лъже)...

Да ама като видят че си копал канали, те няма да те наемат, следователно няма да ти възложат и проект...
    Ако мислиш, че дадена предишна позиция ще се отрази негативно на кандидатстването ти за работа, не трябва да я пишеш в автобиографията си...
    Да дадем пример..
    Ти си мениджър и имаш двама кандидати за 1 позиция, със едно и също образование... В на единия св-то пише че е работил като коминочистач, а в на другия има дупка от 2 месеца... Питаш втория кво е правил тия два месеца и той ти отговаря "работих върху уменията си, ходих на курсове и т.н," вместо да ти каже истината " ами работих като мияч на чинии в заведението на комшииката Пенка".. И ти кой ще наемеш ( не знаеш че втория те лъже)...
    Момче, ти ако смяташ, че с лъжи се по този начин се пробива..
    Напротив, тоя дето е ''работил с уменията си'' сигурно няма да има 5 лв в джоба си и още по-смешен ще излезе.
    Сега, има различни ситуации, в някои случаи наистина е по-добре да работиш сам в къщи, отколкото да се разсейваш с друга дейност, но по тази логика може да излъжеш и че си бил космонафт, ама за това е телефона на предишния работодател, май не си запознат.

Да дадем пример..
    Заблуждаваш се, поне относно сферата в която си се насочил. Нали знаеш, че думата "образование" в ИТ окръга не фигурира ?
    П.П Въпроса беше риторичен

Заблуждаваш се, поне относно сферата в която си се насочил. Нали знаеш, че думата "образование" в ИТ окръга не фигурира ?
    П.П Въпроса беше риторичен
    А примера беше съвсем хипотетичен...
    Идеята ми беше че много мениджъри в БЪЛГАРИЯ, биха предпочели втория кандидат, тъй като се предполага че първия е нямал достатъчно време да осъвършенства своите професионални умения, поради факта, че е работил... А за това колко можеш да просперираш с лъжа в БЪЛГАРИЯ, просто се поогледай..
    .
    Последно редактирано от Dwyd96 : 08-05-2015 на 14:21

Пооглеждам се и виждам как само 1 от 10 фирми оцеляват. Едно е да се лъжеш с конкуренцията, друго със себе си .

Пооглеждам се и виждам как само 1 от 10 фирми оцеляват. Едно е да се лъжеш с конкуренцията, друго със себе си .
    Еми в моя пример се лъжеш с конкуренцията...

лъжеш шефа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си