- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Православие
Глей са, Ефенди, според мен ти си типичен либертарианец - тоест, ти си ултра либерален ама не искаш да си признаеш че си либераст.
Мисля че беше Достоевски - голям християнин, с голяма патка - който беше писал в братя Карамазови, че личния грях е споделен грях. Има само един начин за спасение, а това е да си отговорен за всички човешки грехове. Веднага щом се поставиш отговорен за всичко и за всички, ще видиш че това наистина е така и че всъщност си виновен за всичко и за всички неща.
Твойта лична воля, изразена в това да не се ваксинираш против определини вируси и заболявания, отнема свободната воля на други които ще умрат в следствие от твойта безотговорност. Хем се наричаш християнин - колективист - хем си ултра либераст.
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Между либералите и християните има много общо, само че любовта е свободата на християните се върти около Бога и живота на душата, а на либерала се върти около живота на тялото, като самоцел.
С това си мое решение не отнемам свободната воля на никого, а просто изострям страховите им неврози и други психични отклонения, като ги изкарвам на повърхността. А реакциите им след това, да ме накарат насила да се ваксинирам са красноречиви.
Просто групата на ваксърите действа, като терористи, които насилствено, задължително трябва да обърнат неверниците в "правия" път, че да не бъдат наказани от техния бог - едно към едно.
Другото, което е, че доста вирусолози се изказаха, че е нужно 70% от популацията да има имунитет или да се ваксинира, за да се изгради стаден имунитет. Така че мисля, че спокойно 20-25% могат да не се ваксинират.
Последно редактирано от defender : 05-17-2020 на 09:02
Опитваш се да бъдеш себе си като проповядваш мантрата и идеологията на един колектив от анти-ваксери ли? Това не звучи много като да бъдеш себе си. Пък и да бъдеш себе си не те прави задължително прав. Виж, Ефенди, човек е социално животно. Фондацията на едно общество е неговата сплотена колективност като социална единица. Този твой "екстремен индивидуализъм" може да съществува само в определени параметри, които бъдат ли надвишени се превръщат в заплаха за социалната кохезия на това общество. Няма такова нещо като пълна свободия.
Погледни само какъв хаос е в сърцето на този такъв екстремен индивидуализъм в Щатите. Тия които си мислят че Ковид е като нормален зимен грип са щастливи да жертват на олтара стотици хиляди само и само икономиката да не пропадне. Това не е да бъдеш себе си. Това си е чисто раково образование в начина на мислене.
Глей са, брат. Тука май страдаш от когнитивен дисонанс. Истината е че анти-ваксърите са тези страдащи от параноя и невроза. Не забравяй че анти-ваксърите са същите тези които намират причинно-следствена връзка между 5G мрежите и Ковид - но не могат да обяснат защо в Иран има толкова много случаи на заболели въпреки че там са още на 3G.
Малко като християнските мисионери през вековете значи? Е*и им майката на тия доктори и учени, до сущ терористи - как смеят най-нагло да разработват химични вещества с които да лекуват и предпазват децата ни, а? Превърнаха ги всичките в либерални аутисти. Да не са и теб ваксинирали случайно?
Здрава логика брат, ще спасим 70%, другите 30% са свободни да разпространяват вируса и да мрат безразборно щото - FREEDOM! Нали знаеш че вирусите мутират? Това твойто е същото като да кажеш "абе къщата ми гори ама огъня не е толкова голям за тва ще ходя да налея още малко нафта"...
Последно редактирано от Zlennox : 05-17-2020 на 10:39
His lack of education is more than compensated for by his keenly developed moral bankruptcy.
Параноята не е при мене, защото аз спокойно мога да понеса вашия избор без да ме тресе треска от нерви, без да ви обиждам, без да ви насилвам, без ви натяквам да решите какво е добре за вас. Ако искате се ваксинирайте, каквото решите. Моите убеждение са насочена само към мене и моя си избор.
По принцип не съм срещу 5G, но и да бях против него, няма да организирам въстания и граждански войни или да ходя да преча и да целя с камъни, тези дето искат да го построят за да си го построят. Въпреки, че това би носило риск за мене, според убежденията ми, ако настина бях срещу 5G.
Разбираш ли как вътрешния човек контролира страхове на плътта за да не се превърне в душата демон, терорист и други подобни или не разбираш.
Пак казвам, човек чиято любов и свобода са концентирани в плътта не е точно човек, а прикрит демоно-човек. Той затова има такава външна нужда да говори шумно за свобода и любов, ако може и да се качи на керемидите на кооперацията, че повече хора да го видят, колко е любвеобилен.
Последно редактирано от defender : 05-17-2020 на 11:09