- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2015/2016
Мали как се изложихме i моя клас..не е истина. А и класната как ги беше подбрала тия задачи не знам. След матурата отидох на урок и господина като видя задачите каза,че някой от нещата никога не са се падали на матура а други не са задължителна подготовка. Явно ни е надценила ама аз много здраво се изложих и ми е супер тъпото. Знаех си,че не трябва да ходя ама...![]()
^Спокойно, щом такива неща няма да как да паднат, не трябва да се притесняваш.
Ох, на мен изобщо не ми се занимава с тоя бал. Поръчах си две рокли от интернет, защото много ми харесаха и бяха мнооого по-евтини от тези, които се предлагат тук, но сега едната май отпада като вариант. Другата уж ми харесва и най-вероятно ще съм с нея на бала, трябва й малко скъсяване само. Тази, за която не съм сигурна, е прекалено официална да я облека на изпращането, ама пък е нестандартна и нежна. Не знам...
Другото е, че повечето часове за грим бяха свършили (тези хора са луди) и си запазих рано-рано за сутринта. Буквално трябва да се задържи към 15 часа.Не ми се занимаваше да търся други, а и за тази гримьорка има добри отзиви. Фризьор тези дни трябва да запазя, дано намеря удобен. Щеше да е добре прическата да е първа, но поради ранния час на грима няма как. Сигурно ще отида и на козметик и маникюр, но ще е няколко дни преди бала с някой ваучер. Да не говорим, че изобщо не знам цялата организация кога, къде и какво ще се прави.
![]()
Днес най-после и аз тръгнах за рокля. Очаквах да е пълен кошмар, но всъщност беше много приятна дейност. Принципно реших да се шие, но все пак трябваше да пробвам, за да си избера модел. Много исках да е бюстие, без презрамки, но се притеснявам, че непрекъснато ще си придърпвам роклята и няма да ми е комфортно, та затова се бях отказала и се бях спряла на модел с едно рамо. Обаче ме успокоиха, че поддръжката ще бъде стабилна, а и ми предложиха страхотен вариант, при който модела пак е бюстие и една много ситна и нежна мрежа играе ролята на горна част с едно рамо. Животът е прекрасен и за всички има надежда!![]()
Хей, много е готино, че си имаме тема.На мен бала ми е най-малкия проблем, хубав човек и парцал да облече на бала, пак ще е прекрасен! (Скромността краси човека.)
Имам записани часове за грим фризьор и маникюр, останаха ми само козметика и пробните. Хвърлих стотака за ядене и пиене в приказната вечер... Имам чувството, че ще е поредното събиране с класа, нищо особено, ще мине и ще замине. Не се правя на зубър, ама матурите и кандидатстването са по-важни. Аз съм решила само каква ще ми е втората матура, не знам нито какво, нито къде ще уча. Пловдив ми е по-близо, София ме кефи повече и има с кой да живея... Вие решихте ли окончателно какво и къде?
Роклята и за парцал не става, хубавите дрехи като се износят стават за бърсане на прах, това не става.
Не знам. Кажете къде има голям избор на приемливи цени![]()
а какво ти е мнението за http://fmi-plovdiv.org/ и трудно ли се влиза там ?
аз също съм в процес на шиене, само за обувки и чантичка трябва да мисля какъв цвят да са и да си ги купя. за бижутата най-вероятно ще съм само с обеци и гривна евентуално, модела няма нужда от колие. а обувките ви затворени ли ще са или сандали?
и аз познавам много деца, които отиват само заради родителите си. разбирам примерно мама да е нямала бал и да иска да види дъщеря си или сина си на този ден, но всяка друга причина според мен е излишна показност. решението трябва да зависи единствено от абитуриента. бала трябва да е приятно събитие, а ни да си там по принуда.
а какво е асемблиране?![]()
Подготвяте ли се за матури и изпити? Аз нещо тотално съм се занемарила и си мисля как ще се изложа и в същото време пак нищо не предприемам...
Никой не може да те задължи да отидеш на бал. Аз на бала не отидох и се гордея че успях да си отстоя това решение. Това беше моя начин да им тегля една майна на боклуците които за 5 години ми отровиха живота. Влязох в гимназията една, а излязох оттам скъсана струна. И на учители и на съученици. То се навряло селянчето буквално във врата ти и говори гадости против теб, или против някого другиго. Това по цял час, всеки ден, в часовете по български, в продължение на една година. Как да не се побърка човек!? И тоя урод искаше да ходя на бал с него, и пари за рокля бяха тръгнали да ми събират селянките. Сума ти и нерви изхабих да се занимавам но в крайна сметка никой не можа да ме задължи или принуди. Чудя се какви мъже ще ставате щом едно такова елементарно решение не можете да заявите и да си отстоите. И какви граждани, какви хора, то не се отнася само за момчетата това...