- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бежанската вълна -преселение на народите.
факт е, че ако Англия не беше отишла на война с Хитлер, днес България щеше да е 2-на по размери, а Русия нямаше да същетсвува.
Т'ва не означава, че англичаните не са били прави в действията си, точно както САЩ са прави в затриването на диктатури.
RTV и вестник ли имат ? там ли да прочета ? Па и к'во значение има - фактите са си факти :аде чети за кримската война и как влияе на българите и си заври целия коментар знаеш къде
1.Русия е завоевател, не освободител и
2. Ако не беше Русия, Европа нямаше да пази османците
К'вото искаш си философствай, това не можеш да обориш по никакъв начин. Още повече, че не е мое мнение - споделя се от абсолютно всеки български революционер и/или интелектуалец от онези времена
Впрочем кво за Хирошима и Нагасаки ? Ти имаш ли идея каква е по размер Япония и с какво население е ? Трябвало е стотици хиляди американски военни да измрят ли ?
Имаш ли представа Японците как са водили война тогава ? Скачали са от скали, че да не бъдат заловени като военнопленници. Самоубивали са се със самолетите си, врязвайки се във вражески бомбардировачи или кораби. Тичали са срещу вражеската войска, хвърляйки гранати....
Дори след 2-те атомни бомби са отказвали да се предадат докато се намесва императора, който ги принуждава.
Самият факт, че не затриват и Съветския съюз (имало е такива планове) още през '45-та е повече от показателен.
аурисе, първо на руския войник му е казвано, че отива да освобождава България, а не да завоюва и с това съзнание много от тях са загинали в битката.
второ, повечето революционери са били масони (особено тия дето ти така обичаш да цитираш, като почнем от Раковски, например).
Последно редактирано от defender : 09-20-2015 на 23:52
Е ?
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2912761
Нещо против личността му ли имаш или си мислиш, че като чуя 'масон' и ми настръхва козината ? Тая дума дори не знам как на толкова хора им е в устите, пък на мен съвсем лишена от смисъл ми се вижда.
Се там
Последно редактирано от haritov : 09-21-2015 на 04:47
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
викаш колко са две ядрени над цивилно население нищо работа
София как ще коментираш?
остави ли цветя на паметника на загиналите американски пилоти бомбардирали София?
и не затриват СССР щото като казват на Сталин че си имат ядрено оръжие
Сталин просто се обръща и казва
"какво пък и ни си имаме" и това е най-големия блъф в Историята
учи се в училище това нещо надявам се го знаеш
същия ден Жуков иска 6 милиона за да смаже США
но Сталин отказва понеже не е правилно да бъдеш агресор
Последно редактирано от haritov : 09-21-2015 на 04:45
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Хайайхахахха
В Украйна не било преврат - няма народна революциа в историята. Същото като в Арабските страни- поставят още по колониални и робуващи правителства на врага.
Да. Да
Да... За това повечето живеете още в соц блокове, нищо не е направил Ссср...
Либия и Сирия сами си били виновни хаххаха
Аурисе. Толкова си жалък, че не може да ти се прости.
Хахаха. 5 годишно дете вижда, че всичко е добре организирано и подготвено да се случи. Финансирано изцяло от САЩ в продължение на години.
То направо септемврийския преврат 1944 и последващите го митинги повече мязат на спонтанна народна революция от тези. Малко мисли.
на тоя етап всъщност вече съм съгласен с теб.
Не защото смятам, че шепа промити мозъци имат правото просто да отцепят парче то държавата, а защото въпросните дебили просто не си струват.
За всички щеше да е по-добре ако Украйна се беше разделила на две - западна, в ЕС и източна - с Русия.
Дано да се случи, макар да се съмнявам Путака да се навие.
неук точно от теб да идва е иронично
Моля гледайте тоя клип:
https://www.youtube.com/watch?v=RvOnXh3NN9w
"Френският президент Франсоа Оланд предлага на страните, които се съпротивляват на квотната система за разпределение на мигрантите, да бъдат наложени санкции"
ПП: Не искаш да приемаш повече бежанци, тогава на ти санкции. Тц-тц, не я разбирам тая демокрация и тва е.
ауриса да разясни ако може, къде в случая е суверенитета на всяка страна, това не е ли намеса във вътрешните работи.
Последно редактирано от defender : 09-23-2015 на 12:27
Ми той и Оланд очевидно не я разбира.
Ако вземат наистина да налагат санкции пак ще си говорим. Някой си какво предложил не е от значение засега. То и други хора из Европа им хрумваха подобни гениални идеи - една шваба беше предложила да спират еврофондовете на източна европа задето не искат икономически мигранти.
ПП: не ги наричай 'бежанци', писна ми да я гледам тая дума.
ПП2: не разбирам що все аз съм ти в устата. Вероятно 'щото тигърчо и търнала се саднаха от вас и спряха да пишат
ПП3: нещо си нещо си путка :Д:Д
Всъщност и двете атомни бомби са били безсмислени, първата не толкова, но втората е отвсякъде. Япония се предава защото САЩ са в съюз с Русия, а след като 2-рите приключат на източния фронт, ще тръгнат към Япония. САЩ преценили, че след края на войната, Русия ще има твърде много влияние, от териториите, над които ще имат някакъв контрол, за това решават да нападнат по-рано Япония. Сталин научава, че САЩ са тръгнали към Япония и за да не остане, без "парче от тортата", той също тръгва към Япония. Японците виждат, че няма да имат шанс, а при капитулация пред Русия и приемане на комунизма, те нямат да могат да имат император, а те не желаят това. За това решават да капитулират пред САЩ, с условие да си запазят държавното управление в тогавашния му вид.
По темата за бягащите камилари, странно какви бежанци са, след като стъпят в Европа, кой ги гони в Турция, Гърция, Италия? Масово бягащите са млади мъже, които бягат, за да не се вкл. в армията и да защитават държавата си, ей това щеше да се случи и с нашите "патриоти на маса", ако ни бяха нападнали (което е не само малко вероятно, но и безсмислено). На тях не им се работи, чакат им се помощи и така, странно, напомнят на част от местното население, не само черно, но и бяло. В София като отида, редовно ги виждам, безплатно в градския, правят се, че не разбират като мине проверка, но иначе с по един телефон в ръцете. За мен това е ислямизацията на Европа, а двата основни виновника са САЩ и Русия. 1-вите, че за да угодят на арабите (Саудитска Арабия(СА), Катар и останалите в групичката, като първите са основните спонсори на всичките "арабски терористи"), тъй като те не искат Асад на власт, честно казано и аз не съм му фен, дълги години той си правеше патки в Ливан, а вторите (Русия) за да запазят лични интереси от продажби на оръжия и тн, не искат да го махат, се стигна до това положение. Изведнъж се появява "ислямска държава", спонсорирана от СА, а това са араби, кур да им покажеш, да им кажеш, че е вълшебен банан, до обяд са се избили да го лапат и да си пожелават едногърби камили, че една влиза по-добре. Докато се усетят ИД е извън контрол. "Патриотите" от Сирия решават, че не искат да се бият за страната си, а да отглеждат задниците си, докато стрийте стигнат до сгъвката на коляното, решават да бягат, ок тяхно право е, много държави са в ООН и ги приемат. Само че те решават, че няма как да отглеждаш задник, ако нямаш пари и хукват към по-богатите държави от ЕС. А тук идва третия виновник - Меркел, колкото и да съм я уважавал като политик, да кажеш нещо от сорта на - налазвайте, има за всички, е пълна глупост. Русия и САЩ се изнизаха по тоя въпрос, като пръдня, те си останаха на ниво "Сирия", всичко останало е ок, да ама не е, тук се напълни с материал за био дизел, половината дори не са от Сирия.
Наскоро четох, че някаква 12 годишна чалмарка, не искала да ходи на плуване, което било задължително в конкретното училище (в Германия), та искала всички да са с цели бански, че било обидно за нейната религия, стигнало се до съд, но съда я пратил бързо да плува. Ако трябва ще плува по монокини, но ще плува, макар че едва ли някой иска да и гледа косматите гърди. Та тези хора нямат нищо общо с нас, имат различен начин на мислене, различни разбирания за нормално, та те ходят облечени като чували за смет... Според мен до 1-2 години ще започнат проблемите с бежанците в Германия, неща от сорта на кражби, наркотици, изнасилвания и тогава ще се видят в чудо. Както каза един мъдър човек - навремето и индианците подцениха проблема с бежанците.
За мен решението е едно - обща коалиция от намесилите се държави (Русия + САЩ) + Турция (те имат и проблеми с кюрдите, но все пак) и държавите от ЕС, които имат възможност (ние не можем да си пратим и двата изтребителя, че по закон трябва да си пазим и въздушното пространство, а имало мач и Бойко ще ходи с хеликоптера). Нападат ги, за 3-4 месеца ги изтласкват, след което се правят избори в Сирия. Създава се някаква временна коалиция която да остане известно време в района. След което се изнасят от там. Още не се е надигнал "четвъртия райх", само докато видят рекламите на "Бухенвалд" между рекламите на бира и фолксваген, ще тичат наобратно.
n00bs
Якуза.. Гражданска война.. Какъв държавен патриотизъм... То това с нахлуването трябва май и в Либия и в Ирак да се направи , ама ще трае мир само докато не се махне, щото американската демокрация нещо не върви... И не, няма да стане този сценарии, а ЕС няма ресурси. Русия сега ще навлезе сухопътно, ЕС само хуманитарно ще момага, ама имигрантите вече са тръгнали..
Аллах е велик! Той изпрати Русия! Руснаците идват!
"В битката за бъдещето на Сирия, която е и битка за бъдещето на Близкия изток, се очертават два изконни противникови лагера – САЩ и Русия. От една страна, амбицията на Путин е да построи нова военна база в Сирия, която да разшири сферата му на влияние. Чуват се някои смели прогнози, според които Русия, с военна база, позиционирана на средиземноморското крайбрежие на Сирия, в град Латакия, от една страна, и Иран, от друга, биха имали властта заедно да прекроят границите на Ирак, Саудитска Арабия и Кувейт.
И точно тук интересите на Русия влизат в остър конфликт с интересите на САЩ, които от края на Студената война свикнаха да живеят със самочувствието на световен хегемон. В този вид конфликти има само битка за влияние, няма добри и лоши страни. В интерес на истината обаче, Путин не е агент на хаоса, за разлика от САЩ, които от атентатите на 11 септември нямат правилна стъпка в Близкия изток. Преди дни в интернет беше разпространен клип как сирийци от град Хомс приветстват прелитащи руски военни самолети с възгласи: „Бог е велик. Той изпрати Русия. Руснаците идват!“ Да сте чули подобни радостни възгласи сред населението на Ирак, когато войските на Буш отидоха да ги „освобождават“ през 2003г?"
http://svetoven.pogled.info/news/678...snatsite-idvat
Последно редактирано от defender : 09-23-2015 на 20:02
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.