Една моя приятелка приспа с гаджето си. На 16 години е. Сега май е бременна (така ми каза гаджето й). Той ме питаше какво да прави и какво да и каже. Така и аз Ви питам същото, защото не знам какво да й кажа. Нямат и двамата пари за аборт, а родителите на приятелката ми няма да и дадът, защото са супер строги и най-много да я изгонят. Какво да прави момичето сега?
Да вземе едно хапче ескапел струва 30-35лв.Разбирам,че няма пари за аборт,но за хапче трябва да намери,хапчето се взима до 72 часа след половия акт.Ескапел е спешен контрацептив (противозачатъчно средство за използване в спешен случай), който се прилага след непротектиран полов акт или при неуспешно приложен метод на контрацепция.Следователно, Ескапел спира бременността преди да е настъпила. Таблетката не действа, ако вече е бременна!
Ако вече е бременна хапчето "Escapelle" няма да помогне...А щом няма 18год, няма право да направи аборт без да уведоми родителите й, съответно остават 2 варианта : родителите да помогнат и да се направи аборт, което ще разруши връзката на 100% с приятеля й, или да го задържат и да мислят как ще го гледат.
Не приятна ситуация при мен също имаше фал но приятелката ми беше на 22 и от личен опит казвам мнението си.
Въпросът е, че не знам какво да я съветвам. Говорих с нея и се оказа истина и не знам какво да й кажа.... а може ли друг възрастен да я придружи за аборт?
Извинявам се за мнението си, но тази тема за мен е пародия според мен трябва да го роди знам, че да гледаш дете не е лесно та става дума дете да гледа дете. . . ако ме разбирате, това е циганска работа трябва да мислите малко тези глави за кво ви са? като вие мислите само за секс. . . да плача ли? или да се смея?