Не спомена с какво се храниш? Сигурна съм, че са ти казвали за здравословните храни, с които няма да те занимавам сега.
За сенките под очите си вземи освен телесен коректор и такъв, който да ги неутрализира - зелен, жълт. Всеки цвят си има значение и можеш да провериш в интернет кой за какво е.
По описанието - кожата ти е смесена и е хубаво да започнеш грижата за нея с едно професионално почистване при добър козметик. Комедоните няма как да ги махнеш иначе. За Т-зоната можеш нещо изсушаващо да вземеш, като предложения Акне Аут, само че аз харесвам лосиона, а за хидратация - Eucerine е добро решение, Bioderma - също.
Миглите можеш да ги мажеш с разни масла, серуми за растеж, но не знам колко помагат. Друг вариант е така известното присаждане косъм по косъм.
Ежедневния грим ти е много! Намали го до bb кремче, пудра (минералните са добър вариант), черен молив/очна линия и не забравяй грижата за устни! (особено сега през зимните месеци)
За тъмните кръгове - свикни с тях, лягай нормално, ползвай по-малко източници на изкуствена светлина.
За черните точки по носа - мий си лицето по-често.