.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

SSD vs HDD – Мнения

Здравейте.

Понеже обмислям подмяна на съществуващия ми диск, пък и доколкото чувам,
    тези били доста надеждни, исках да попитам, дали някой има впечатления от тях? Попаднах и на тази тема - SSD vs HDD - дали наистина мога да постигна такива резултати?
    Някой ползва ли такъв диск, за да знам дали изобщо си заслужава?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    ами виж параметрите на едно после и на другото и сам си отговори
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    SSD превъзхожда по всичко HDD, освен по две неща. Обем и цена. SSD дисковете са ужасно бързи и много надеждни, защото нямат движещи се части, но са скъпи и все още с малки обеми.

SSD са наистина по-надеждни,защото нямат движещи се части а и са по-бързи от стандартните механични дискове,но са с много по-малък капацитет и са сравнително по-скъпи.Ако имаш някаква огромна Steam библиотека с игри или се занимаваш с обработка на видео/снимки с висока резолюция,тогава едва ли би искал да си вземаш SSD.Цената на SSD с капацитет 1TB е 995лв а цената на един стандартен твърд диск с капацитет 6TB е 614лв.

Reference:

http://nikem-bg.net/computer-compone...-1TB-3D-VNAND/
    http://nikem-bg.net/computer-compone...scription.html

Супер фен Аватара на JDeel
    Е, ако на някой му трябва 1GB бърза временна памет за нещо, бих предложил да си задели малко от RAM-а (ако има доста де) и да си направи Ramdisk. Кой нормален ще вземе тоя SSD за 1000 лв Но такъв на който да се инсталира Windows си е оферта, дори стара и измъчена машина ще живне доста. В идеалния случай два харда - един SSD, един класически и си свиркаш

Мега фен
    за рам драйв трябва да си с ups и да излизаш само със sleep от операционната система, иначе всеки път ще трябва да чакаш да презарежда всичко
    Последно редактирано от npp : 12-26-2015 на 07:57

Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Кой нормален ще вземе тоя SSD за 1000 лв
    Някой който има доста пари и ще си прави overkill компютър

Никой не ползва само SSD.SSD не е по надеждно от HDD,никой нормален не прави бекъп върху SSD.
    Иначе за ОС+приложения е супер.
    The time's for sobieski

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    SSD дисковете са ужасно бързи и много надеждни, защото нямат движещи се части, но са скъпи и все още с малки обеми.
    Бързи са и нищо повече, а липсата на механични части ги правят само тихи, надежността им е много по-ниска от нормалните HDD.
    Освен това сега навлизат много по-бързи нещица, ще са масово производство след 3-4 години и никой няма и да помисля за SSD

SSD не са по надеждни. При тях информацията се записва електронно, докато при HDD се намагнитва. Сам си прави изводи какво ще стане ако изгори SSD то и HDD to

Голям фен Аватара на HardJ
    Значи относно тази тема съм коментирал и на доста други места
    SSD превъзхожда HDD по това,че е доста по-тихо и по-бързи
    Но HDD са по-надеждни и по-обемни
    Цената на едно SSD 1TB Е -700 лева
    Цената на едно HDD 1TB E -100/150 лева
    HDD е по-надеждно заради това,че е не се записва електронно а намагнитващо KondioVarvarina го спомена
    Така,че всеки може да си прави сметките

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Подкрепям:
    Цитирай Първоначално написано от vankata5555555 Виж мнението
    Никой не ползва само SSD.SSD не е по надеждно от HDD,никой нормален не прави бекъп върху SSD.
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Бързи са и нищо повече, а липсата на механични части ги правят само тихи, надежността им е много по-ниска от нормалните HDD.
    Освен това сега навлизат много по-бързи нещица, ще са масово производство след 3-4 години и никой няма и да помисля за SSD
    Цитирай Първоначално написано от KondioVarvarina Виж мнението
    SSD не са по надеждни. При тях информацията се записва електронно, докато при HDD се намагнитва. Сам си прави изводи какво ще стане ако изгори SSD то и HDD to
    Цитирай Първоначално написано от HardJ Виж мнението
    Значи относно тази тема съм коментирал и на доста други места
    SSD превъзхожда HDD по това,че е доста по-тихо и по-бързи
    Но HDD са по-надеждни и по-обемни
    Цената на едно SSD 1TB Е -700 лева
    Цената на едно HDD 1TB E -100/150 лева
    HDD е по-надеждно заради това,че е не се записва електронно а намагнитващо KondioVarvarina го спомена
    Така,че всеки може да си прави сметките
    Казаха ви го вече, ще добавя и аз нещо което пропускате - при SSD капацитета деградира след определен брой цикли на запис и като цяло SSD живее много по-кратко от HDD.

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Казаха ви го вече, ще добавя и аз нещо което пропускате - при SSD капацитета деградира след определен брой цикли на запис и като цяло SSD живее много по-кратко от HDD.
    (facepalm) Тая глупост от къде я измисли ?
    The time's for sobieski

Голям фен Аватара на HardJ
    vankata5555555
    Прав е
    Един HDD живее около 5-7 години,а твоят SDD около 3(Ако издържи)

Град
    София
    Един HDD живее около 5-7 години
    Само 5-7 години? Това трябва да е някое много скапано HDD ! Имам две (физически) HDD на по 15 години, които още работят (в стария ми компютър) !
    SDD около 3(Ако издържи)
    Общо взето издържа колкото му е гаранцията, а понякога и по-малко !
    Последно редактирано от Грозния : 01-04-2016 на 18:00

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Зависи за какво изпошзваш компютъра..
    Ако ти трябва скорост, SSD е за теб.
    Ако ти трябва много памет - HDD

vankata5555555
    Прав е
    Един HDD живее около 5-7 години,а твоят SDD около 3(Ако издържи)
    "...капацитета деградира след определен брой цикли на запис"
    Кое му е правото,той е написал,че след определен брой цикли на запис КАПАЦИТЕТА НАМАЛЯВА.Моето SSD е с капацитет 250GB,я кажи колко ще стане след определен брой цикли,120GB ?
    Или не може да пише правилно ?
    The time's for sobieski

Супер фен Аватара на JDeel
    Абе, кога ви минаха гаранциите на SSD-тата та вече имате наблюдения за колко време изгарят?

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Този форум се напълни с пишман разбирачи, които още ЕГН-та нямат. Струва ми се, че никога не сте виждали наживо ССД и просто ви е кисело гроздето.
    Относно темата най-добрия вариант е SSD за OS и програми, които използваш (евентуално някоя игра) и HDD за масова памет
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Град
    София
    Моето SSD е с капацитет 250GB,я кажи колко ще стане след определен брой цикли,120GB ?
    Твоето SSD ще даде фира, доста преди капацитетът му да е паднал значително, но тоя процес също е факт!
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    Относно темата най-добрия вариант е SSD за OS и програми, които използваш (евентуално някоя игра) и HDD за масова памет
    Допълнителна RAM никога не е излишна и е винаги по-добър, по-надежден и по-евтин вариант от SSD, ако искаш да ускориш компютъра.

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Допълнителна RAM никога не е излишна и е винаги по-добър, по-надежден и по-евтин вариант от SSD, ако искаш да ускориш компютъра.
    За жалост освен грозен си с аутизъм :с
    Я сметни 64 гб рам със HDD за колко време ще ги напълниш
    И за колко време ще напълниш 32гб рам от SSD след това ще запишеш съдържанието и отново ще напълниш рамта
    Мога да ти кажа, че харда няма да е напълнил и половината рам преди ссд-то да си свърши работата
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Твоето SSD ще даде фира, доста преди капацитетът му да е паднал значително, но тоя процес също е факт!
    Значи да разбирам,че след определен брой цикли,моето SSD от 250GB,ще стане 240(примерно) (facepalm).....

Clear evidence of flash wear appeared after 200TB of writes, when the Samsung 840 Series started logging reallocated sectors. As the only TLC candidate in the bunch, this drive was expected to show the first cracks. The 840 Series didn't encounter actual problems until 300TB, when it failed a hash check during the setup for an unpowered data retention test. The drive went on to pass that test and continue writing, but it recorded a rash of uncorrectable errors around the same time. Uncorrectable errors can compromise data integrity and system stability, so we recommend taking drives out of service the moment they appear.

After receiving a black mark on its permanent record, the 840 Series sailed smoothly up to 800TB. But it suffered another spate of uncorrectable errors on the way to 900TB, and it died without warning before reaching a petabyte.

Тааа,я кажи кога ще ми умре SSD-то при положение,че имам OS+игри.С една дума като за теб,кога ще направя 900TB или само 300TB ?И това е пример с SSD от най-ниския клас.Ми я виж как се представя Neutron-a на Corsair.
    The time's for sobieski

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper Виж мнението
    Я сметни 64 гб рам със HDD за колко време ще ги напълниш
    И за колко време ще напълниш 32гб рам от SSD...
    Каква е тая програма/игра дето е 64 GB, та да "пълниш" толкова?! С какво ще го пълниш толкова RAM? Това да не ти е надуваема кукла че да "пълниш" така ?!
    Като програмата я стартираш и е веднъж в рамта, трансфера към харддиска не е от толкова голямо значение за скоростта. Едно хубаво SATA2 HDD с достатъчно buffer cache се справя перфектно !
    Ако си мислиш че харддиска може и трябва да се ползва като или вместо рам - объркал си се пич и то много яко ! Това са две различни устройства и с различно предназначение. Но всеки има правато да си дава парите за глупости !
    С една дума като за теб,кога ще направя 900TB или само 300TB ?
    Ако цъкаш игрички от тоя хард и OS-то ти е лицензирано и си го пуснал да се ъпдейтва ще стигнеш тия "гигантски терабайти" много по-скоро отколкото си мислиш. Я си погледни SoftwareDistribution фолдера във уиндоуса, прочети какво прави и за какво служи и ела пак !

Супер фен
    епа моя софтуер като зареждам някой файл 2-3 гигабайта го чакам да го дърпа от ХДД-то и да го зарежда в паметта по 10-20 секунди.

Я смятай сега 200 кадъра ако искаш да ги прегледам колко време трябва да го чакам

През ССД отнема по 4-5.

Мега фен Аватара на an7raks
    Грозен, вярно си И тъп...
    Дори няма какво да допълня, те са ти го казали. Дори и 2ГБ да зареждаш в рамта, ти чакаш харда. А това с намаляването на капацитета... Нали се сещаш, че точно при HDD има дори резервни сектори понеже е предвидено, че умират секторите.

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си