.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 60

Hybrid View

Допускам и знам, и съм доста внимателен в това, което споделям. Тук обаче не ми се налага да го правя, защото шансът моята воля по някакъв начин да зависи от теб е доста малък.
    То и тук не си откровен, но е достатъчно ясно, че ако такъв мъртвешкохладен, циничен, и съзнателно ампутиращ остатъците от човешки черти в себе си лидер получи власт, то историята показва до какви кръвища и масови ексцесии се стига. С Хитлер, Пол Пот и подобни изроди сте един дол дренки. Очевидно защо властта ти е мания, но не приписвай на мен такива желания, тези бръмбари са си твои. Пак добре, че човек със суперелитарни претенции и презритеилно отношение към всички останали е неспособен да привлече значима бройка хора, които да измами, за да застане пред тях и да стане значим фактор. Какво би могъл да дадеш на някого, а и защо би поискал нещо подобно?. В твоя свят няма място за други, освен ако не са сведени до прашинки от звезден прах. В този смисъл приличаш на нпп, който се изживява за единствения известен от двамата пророци и за други просто няма място в сектата му, която няма и как да създаде. Само че ти май си като вълк-единак, на който не му трябва дори глутница, на която да е водач.
    Последно редактирано от Pitancho : 03-04-2016 на 18:36

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Pitancho Виж мнението
    нпп, който се изживява за единствения известен от двамата пророци и за други просто няма място в сектата му, която няма и как да създаде.
    колкото до вярата, аз слушам само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, ти слушаш твоята човешка религия, следователно сектант по-скоро си ти

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    колкото до вярата, аз слушам само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, ти слушаш твоята човешка религия, следователно сектант по-скоро си ти
    Глава на Православната църква не е човек, а Христос, разбра ли сектант и твоята човешка секта666. При католиците глава на църквата е човек (демек папата) и при исляма е човек (демек Мохамед). Така, че няма да ни говориш за "човешка религия".
    Последно редактирано от defender : 03-06-2016 на 20:25

Голям фен Аватара на Zlennox
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    Може ли да попитам по най-любезен начин, кой от всички богове е този все така привилигерован 'истински' господ бог? От листа с богове като яхве, баал, алах... кой според теб е с по-голям ВИП пас за да се счита като сам по себе си така нареченият 'истински бог'? Или ти сам по себе си се считаш много голям късметлия че твоят истинки бог те е родил точно в християнската религия а не като евреин или мюсюлманин и все така все-обичният твой бог загърбва всяка друга религия или доктрина защото библията както всяка друга религиозна скрипта проповядва че точно тяхната религия и идеология е сама по-себе си божия идеал за човека ? Не намираш ли поне малка ирония че този твой единствен бог отрича всички други религии, както по същия начин по който тези не божий религии отричат по-същия толкова безпрецедентен начин твоят бог и християнската религия колкото и ти тяхната ? О, какъв голям късметлия си да си роден в единствената християнска религия която порповядва думата божия която сама по-себе си не бива да сме скептични към АБСОЛЮТНИЯ факт че тя е единсвтената истинска господна дума...

Ето какво и аз мисля за такива нарцистични ексцентрици като твоят род: попринцип хипотезата ми спада в два варианта, или този твой единствен господ бог страда от раздвоение та може би дори и дватесет и пет-двоения на личноста чрез които той самият отрича себе си и свойте учения или ти сам по себе си, си егоистичен шизовреник с невеж възглед към вселената. Попринцип, доказателствата и фактите сочат повече към втората ми теза но има още път да се извърви за да направим един разумен прогрес ако не до атеизма поне до агностицизма, въпреки че и агностицизма не е правилния подход за такъв фундаметализм

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Zlennox Виж мнението
    Може ли да попитам по най-любезен начин, кой от всички богове е този все така привилигерован 'истински' господ бог? От листа с богове като яхве, баал, алах... кой според теб е с по-голям ВИП пас за да се счита като сам по себе си така нареченият 'истински бог'? Или ти сам по себе си се считаш много голям късметлия че твоят истинки бог те е родил точно в християнската религия а не като евреин или мюсюлманин и все така все-обичният твой бог загърбва всяка друга религия или доктрина защото библията както всяка друга религиозна скрипта проповядва че точно тяхната религия и идеология е сама по-себе си божия идеал за човека ? Не намираш ли поне малка ирония че този твой единствен бог отрича всички други религии, както по същия начин по който тези не божий религии отричат по-същия толкова безпрецедентен начин твоят бог и християнската религия колкото и ти тяхната ? О, какъв голям късметлия си да си роден в единствената християнска религия която порповядва думата божия която сама по-себе си не бива да сме скептични към АБСОЛЮТНИЯ факт че тя е единсвтената истинска господна дума...

Ето какво и аз мисля за такива нарцистични ексцентрици като твоят род: попринцип хипотезата ми спада в два варианта, или този твой единствен господ бог страда от раздвоение та може би дори и дватесет и пет-двоения на личноста чрез които той самият отрича себе си и свойте учения или ти сам по себе си, си егоистичен шизовреник с невеж възглед към вселената. Попринцип, доказателствата и фактите сочат повече към втората ми теза но има още път да се извърви за да направим един разумен прогрес ако не до атеизма поне до агностицизма, въпреки че и агностицизма не е правилния подход за такъв фундаметализм
    ще отговоря по този въпрос като цитирам от Библията една от най-великите проповеди съществували досега:

"Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни. Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам. Бог, Който е направил света и всичко що е в него, като е Господар на небето и на земята, не обитава в ръкотворени храмове, нито Му са потребни служения от човешки ръце, като да би имал нужда от нещо, понеже сам Той дава на всички и живот и дишане и всичко; направил е от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, като им е определил предназначени времена и пределите на заселищата им; за да търсят Бога, та дано биха Го поне напипали и намерили, ако и Той да не е далеч от всеки един от нас; защото в Него живеем, движим се и съществуваме; както и някои от вашите поети са рекли: "Защото дори Негов род сме". И тъй, като сме Божий род, не бива да мислим, че Божеството е подобно на злато или на сребро, или на камък изработен с човешко изкуство и измишление. Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят, тъй като е назначил ден, когато ще съди вселената справедливо чрез Човека, Когото е определил; за което и е дал уверение на всички, като Го е възкресил от мъртвите. А като чуха за възкресението на мъртвите, едни се подиграваха, а други рекоха: За тоя предмет пак ще те слушаме. И така Павел си излезе измежду тях. А някои мъже се прилепиха при него и повярваха, между които беше и Дионисий Ареопагит, още и една жена на име Дамар и други с тях." Деяния 17: 22-34

каква е била религията на Св. Павел, след като той е говорил за съвсем жива вяра в Бога?!, гърците(в горния случай атиняните) също са били много набожни, като религията им е била съчетание от строга философска дисциплина и поклонение на божества, които най-малкото са олицетворявали разните теистични философски основи, при все това всичкото им онова предание и до ден днешен остава доста неразгадано, въпреки толкова многото тълкуватели и аналитици, измежду които също и доста теистични философи последователи на аристотел, платон и тям подобните считани за авторитети на древногръцката религия, някога ареопагът е бил място където са се събирали най-големите мъдреци на древногръцката религия, именно те, които сега са известни като велики древногръцки философи, обаче ето как истинските Светии, а именно Светиите на истинския Господ Бог, говорят за правилно упражняване на вярата в Онзи, Който наистина е истинският Бог, понеже именно вярата е в основата на всички религии, затова и Апостолът казва: "И тъй, като сме Божий род, не бива да мислим, че Божеството е подобно на злато или на сребро, или на камък изработен с човешко изкуство и измишление", но на първо място Той говори за непознат Бог, понеже истинският Бог е най-непознатият сред всички богове, защото е най-невидим и неосезаем за човешките и другите одушевени същества, дотолкова щото, както казва и Св. Апостол, дори съществуваме, живеем и се движим в Него, без обаче да Го забелязваме, при все че Той е по-близо до нас отколкото каквото/който и да е друг(о нещо), дори и от тази проповед се вижда, че истинският Господ Бог е Господарят на вярата, без значение религия(та), защото ето как един от Неговите Светии проповядва покаяние от духовно беззаконие, защото ги увещава да не вярват в други богове и да не си създават подобия на Бог т.е. на Божието веро-учение, понеже не напразно цялото онова предание е наричано в наши дни "древногръцка митология", защото това са всякакви подобия на учението на истинския Господ Бог за вяра в Него, които не дават реална представа за истината, но по-скоро в естеството си на явления на "тъмнината" са в състояние да подведат (своите) последователи и поклонници

до тук добре, но най-важното е фактът, че истинският Господ Бог е абсолютно добър, което и означава, че в Него няма зло, никога не Е вършил, и никога няма и да извърши зло, това е, което Го отличава от останалите т.нар. "богове", които по природа всъщност не са никакви богове, но явления на "тъмнината", която е другият "бог", т.е. нещото, което, имайки потенциал за огромен разум и способности от категорията на самия Бог, би могло да се яви под всякакви форми на отклонение и заблуда от истинската "Светлина", дотолкова щото нейното явление е повлияло дори и на думите, които са били използвани за написването/в превода на Библията, това и е една от причините, поради която много от вярващите, които се водят от написаното в нея се оказваха в заблуди и отклонение от правия път на вярата, понеже "тъмнината" се опитва да заблуди колкото се може повече вярващи/духовни човеци да вярват на нейното познание вместо на Божието, с което прави опит да съсипе доброто и да докара зло за целия свят - ето защо не бива да има духовно беззаконие, понеже Бог е Дух, и Неговото Царство е Духовно в своята същност, обаче лукавият(сатана) също е дух, и неговото царство също е духовно в своята същност, а духовното е в основата на всяко нещо във вселената, един куршум би могъл да покоси до няколко човека, докато дейността на духовното беззаконие би могла да засегне неблагоприятно дори цялата вселена за кратък срок, но "тъмнината" не би могла да стори това без достатъчно човеци служещи задълбочено и систематично в качеството (си) на духовни служители на неправдата, това е и причината, поради която Светиите на "Новия" Завет са проповядвали покаяние най-вече на вярващи, духовни, окултисти, набожни, религиозни, теистични философи, и пр.

вярата, средство дадено първоначално да служи за всеобщо спасение в истинския Господ Бог, но оказало се и средство за съсипване на живота чрез духовните служители на неправдата, подобно на нож с две остриета - едното острие е спасително, другото - пагубно, не трябва да се върши духовно беззаконие, иначе последствията могат да бъдат адски пагубни дори и за милиони, а после Бог е много вероятно да накаже човеците, чрез които духовното беззаконие е действувало (най-)активно
    |
    |
    v
    Последно редактирано от npp : 03-12-2016 на 21:20

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    То и тук не си откровен, но е достатъчно ясно, че ако такъв мъртвешкохладен, циничен, и съзнателно ампутиращ остатъците от човешки черти в себе си лидер получи власт, то историята показва до какви кръвища и масови ексцесии се стига. С Хитлер, Пол Пот и подобни изроди сте един дол дренки.
    Хахаха, не се надявах чак толкова лесно да се вържеш на трола ми. Дори не се налагаше да кажа много - капацитетът към филмиране си го имаш, трябваше само леко да подхраня делюзиите ти и ти веднага ми отреди място в колекцията си от анти-идоли, като напълно пренебрегна всичко останало.
    Очевидно защо властта ти е мания, но не приписвай на мен такива желания, тези бръмбари са си твои.
    Тук просто проектираш. Харесва ми колко си сигурен обаче, като ми приписваш някакви сатанински бленувания за власт и прочие . А аз дори не говорех за такава власт. Идеята за воля за власт дори не е моя, но като философска концепция, очаквах да я вземеш малко по-насериозно. А ти прочете по диагоналната схема и за каквото ти се залепиха очите, веднага премина в maximum shitposting mode.
    Пак добре, че човек със суперелитарни претенции и презритеилно отношение към всички останали е неспособен да привлече значима бройка хора, които да измами, за да застане пред тях и да стане значим фактор
    Обявяваш ме за неспособен за нещо, за което нито съм имал претенцията че съм способен, нито дори претенцията че думите ми са предназначени да привличат хора. Ако не си забелязал думите ми имат по-скоро отблъскващ масите характер. Ако думите ми привличаха хората, тогава щях да съм истински притеснен.
    Само че ти май си като вълк-единак, на който не му трябва дори глутница, на която да е водач.
    Правилно. И няма как да има глутница от вълци-единаци, нали?

Защо тогава тръгна да ме слагаш на едно с Хитлер?

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си