- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Асоциалност, зависимост, изпадане "на дъното"
Не, просто за да се изказваш по тема за наркотиците, следва да имаш някакво познание за това как влияят върху хората, особенно пък за психаделици като марихуаната. Преживяването е изцяло субективно, и колкото и да четеш за това, никъде няма да добиеш представа как точно действа. И тук не говорим за това да си зависим, а да си пробвал няколко пъти, колкото да добиеш представа. Аз например не използвам амфетамини и кокаин, въпреки че съм пробвал.
Защото се интересувам от много неща и познанието като цяло, и вярвай ми, ако имаш правилен подход, големи дози марихуана, на тъмно, заедно с някаква минималистична музика, разкриват много повече от една книга примерно. И най-важното, разкриват се неща за теб, точно и конкретно за теб. Това е естествено ако имаш очите да видиш това, което ти се разкрива.
На доктора му трЕбва марихуана, музика и тъмнина. Звучиш като някаква накипрена фльорца за чалга бар, за да достигне максимално удоволствие.
Единственото, което се питам сега, защо за да се чувсваш нормален, са ти нужни толкова много условия. И може би отговора е защото си малко "чалгар", въпреки че в случая не е изразено в прекия му вид.
Значи доктора не можел да разсъждава без да си сложи "ботокс".
Последно редактирано от defender : 02-15-2016 на 12:48
но промяната започва от вътрешна несигурност, защо иначе ще се променяш?
т.е. промяната е пряко свързана с нормалността пред себе си, от която ти не си бил изпитвал нужда, но пък тя била разковничето на битието. Следиш ли мисълта, човече.
Доообре, съгласен съм, ама разбира се, пак заповядай.
Удоволствие ли? Преживяванията ми когато съм напушен са далеч от удоволствие, в началото дори избиваха на крайна параноя. Сега естествено няма параноя, защото няма такава идея, или такова схващане, което да наруши представата ми за себе си. Просто нямам такава унифицирана, егова представа за себе си, която заляга в разбирането че аз съм нещо точно и определено. Но в началото, мамка му, бях почнал да се филмирам много здраво. Но това е добре, необходимо е. Всеки трябва да се изправи срещу най-дълбоките си страхове и самозаблуждения - в това е смисъла на това да растеш в себе си и извън себе си. Правя го така или иначе, всеки го прави. Но като инструмент, марихуаната е много полезна в това отношение. И затова впрочем не защитавам използването й като наркотик за удоволствие.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-15-2016 на 13:08
надявам се, ти си изживяла състоянието на цитирам великия: "преживяванията ми когато съм напушен са далеч от удоволствие, в началото дори избиваха на крайна параноя. Сега естествено няма параноя, защото няма такава идея, или такова схващане, което да наруши представата ми за себе си.", но си твърдо убедена, че всичко това е така.
Доктора иначе бил против Бог, ама в същото време изживява някакви едва ли не окултни състояния на мъдростта, извън света и обществото, после се държи като бог, като спуска извънмерните си поучения и изводи на простосмъртните, а после хвърля гръмотевици, на който не му вярва.
Поредното му недоразумение.
Последно редактирано от defender : 02-15-2016 на 13:34
талибан666, абсолютен религиозен гуру, никакви разлики, освен формално-представителни.