- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Отмъщението е справедливост.
Не разбрах каква поука си взимат тези, които причиняват злото и не биват наказвани в реалния живот.
Ако човек е създаден да може да мисли така, да има чувство за справедливост, значи не би трябвало всичко да се оставя на съдбата.
Защо тогава има затвори и правосъдие? Адвокати и съдии? Излиза, че спорд теб измислените им наказания са грях. И че престъпници трябва да са на свобода?
А как разбираш, че си направил зло, когато не си го изпитал? Тогава ще правиш зло, а те добро. Или казваш друго?
колкото до това, не е ли достатъчно, че Бог е допуснал да има официални органи на реда и правосъдието, които да съдят злосторниците?!, при това тоя закон дори е бил неведнъж ощетяващ нищожни и въобще разни нарушители, примерно беден бездомник откраднал нещо от магазин за хранителни стоки на стойност лев-два, а вкаран в затвора за години?!, или пък собственик на фирма ударил плесник на рекетьор, след което пребит от мутрата, пък опандизен за нанасяне на тежки телесни повреди?!
питаш ме защо съм говорил за духовни неща в предишния ми пост, все пак си пуснал темата в раздел философия и религия, като дори си задал въпрос дали справедливостта трябва винаги да се оставя в ръцете на невидимите сили демек имайки предвид Бог