Ти може и да твърдиш, че няма значение матералната база, или че имаме достатъчно, но според мойте наблюдения- има огромно значение. Именно, че ние не разполагаме с достатъчно нова апаратура, която струва много скъпо за държавата. От друга страна имаме недостиг на преподаватели, особено на млади.
Съгласен съм с държавните поръчки, но имай предвид, че парите, които ние плащаме за държавно образование са една десета от това, което държавата финансира. Много повече пари държавата влага, отколкото ние плащаме. Разгледайте паричните такси в частните университети или за чужденците. Тоест за всеки 2ма студенти, ако сметнем примерно, че плащат по 200лв, държавата инвестира по 1000. Ако съкратим един, ще се прибави към втория сума от 1200 лв. Общо - 2400лв. Държавата реално губи само 200лв, за сметка на по-доброто качество.
Може и да греша. Проблемът е, че ако се приложи по-висок стандарт на затегнати колани, не една, ами цели аули ще се стопят. Дузина специалности ще се съкратят. Започва да ми лъха, че едва ли не действително унивеверситета разчита на нищожните ни такси, за да не фалира. Но всичко може и точно умишлено да се прави. Народ без образование. На управляващите не им трябват научни кадри, специалисти за разбитата индустрия, говорил съм го вече. Целта е умишлен геноцид и циганизация.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 02-28-2016 на 22:50