.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 80
    Повече от фен Аватара на stalker681

Исус да мре

Исус да мре да му осквернят гроба
    Аллах да живее
    Исус да мре
    Елате при Мюсюлманските ви приятели
    Аллах разбира страданието ви и ще ви помогне
    Не като Исус който е жесток и ви изпраща на сигурна смърт
    Аллах е велик и винаги е бил велик
    Аллах ще ви помага във всичко във всяко ваше начинание
    Аллах е добрия Исус е лошия
    Исус да мре Аллах е велик

Обърнете внимание на долните редове :

Тази тема не подкрепя тероризма
    ние само мразиме Исус
    Ние не сме лоши хора
    Ние само богохулстваме
    и искаме Исус да бъде забравен а християните будистите и протестантите да се молят на Бог Аллах

Мега фен Аватара на solo_
    ДА МРЕ !!!

Мега фен
    какво зло ви е причинил Исус?!

лигочи

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    какво зло ви е причинил Исус?!

лигочи
    Веднага ти казвам лигоч

1.ДАДЕ МИ СЕСТРА НЕ БРАТ
    2.НЕ СЪМ ТУРЧИН (ТОВА НАЙ МНОГО МЕ ЗАБОЛЯ)
    3.МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН УМРЯ

ТОВА СТИГА ЛИ ТИ ЛИГОЧ

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от stalker681 Виж мнението
    Веднага ти казвам лигоч

1.ДАДЕ МИ СЕСТРА НЕ БРАТ
    2.НЕ СЪМ ТУРЧИН (ТОВА НАЙ МНОГО МЕ ЗАБОЛЯ)
    3.МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН УМРЯ

ТОВА СТИГА ЛИ ТИ ЛИГОЧ
    а не ти ли е хрумвало, че както много хора са се оказвали в затруднение, поради което не са могли да направят/постигнат едно или друго, така и Господ може да е срещал затруднения - защо си мислиш, че Той нарочно би причинил зло на някого?!

скапаната човешка религия е онази, която ви научи да си вярвате, че Господ е винаги в състояние да направи всичко за вас, което ви се иска, без да допринасяте за всеобщото спасение в Него - проклета да е!

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

скапаната човешка религия е онази, която ви научи да си вярвате, че Господ е винаги в състояние да направи всичко за вас, което ви се иска, без да допринасяте за всеобщото спасение в Него - проклета да е!
    Малко си се пообъркал тука. "Човешката религия" я има тъкмо защото някой иска Бог да е в състояние да направи всичко за тях. Точно по същия начин както твоята религия я има защото искаш да има добър и справедлив Бог, но не си в състояние да игнорираш всичките очевидни противоречия в съществуването на такъв Бог. Затова, вместо да въртиш и сучиш фактите, по-лесно е просто да промениш Бог, като кажеш че той съществува, но не е в състояние да осигури спасение за всички. Добре, но тази смяна те остава с един статичен бог, който дефакто няма значение дали го има или не, защото няма никакви сили да "спасява". А това оставя теб и вярата ти безполезни. Та за да заобиколиш това, си създаваш допълнителна уговорка - че Господ не е в състояние да промени нищо сега, но с достатъчно молитви и вяра, той ще придобие силата да променя и да осигури на всекиго каквото му трябва. Така няма логически противоречия, а личната ти роля и значимост в цялата работа не се обезсмисля. Доста добра историйка, а? Удобна, точно там където трябва.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-26-2016 на 08:49

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Малко си се пообъркал тука. "Човешката религия" я има тъкмо защото някой иска Бог да е в състояние да направи всичко за тях. Точно по същия начин както твоята религия я има защото искаш да има добър и справедлив Бог, но не си в състояние да игнорираш всичките очевидни противоречия в съществуването на такъв Бог. Затова, вместо да въртиш и сучиш фактите, по-лесно е просто да промениш Бог, като кажеш че той съществува, но не е в състояние да осигури спасение за всички. Добре, но тази смяна те остава с един статичен бог, който дефакто няма значение дали го има или не, защото няма никакви сили да "спасява". А това оставя теб и вярата ти безполезни. Та за да заобиколиш това, си създаваш допълнителна уговорка - че Господ не е в състояние да промени нищо сега, но с достатъчно молитви и вяра, той ще придобие силата да променя и да осигури на всекиго каквото му трябва. Така няма логически противоречия, а личната ти роля и значимост в цялата работа не се обезсмисля. Доста добра историйка, а? Удобна, точно там където трябва.
    в Библията ненапразно пише, че човекът е създаден по Божий образ и подобие, а може ли човек да избегне съня?!, не, защото е имало случаи човек да заспи дори прав в опитите си да остане буден в продължение на дни, следователно има вероятност и Бог да не може да избегне съня напълно, а срещал ли е човек трудности в живота, поради които не е могъл да осъществи една или друга цел веднага?!, да, защото знаеш как и ти си искал да постигнеш нещо, но не си успял, най-малкото защото не си имал парите за да можеш да си го позволиш в онзи момент, следователно може да се окаже, че Бог също среща трудности, поради които не може да осигури всички с изобилен и вечен живот веднага, всъщност това и е причината, поради която Той даде вярата, за да допринасят духовните служители за всеобщото спасение в Него чрез нея, Бог е всемогъщ, но не винаги е бил напълно в състояние да направи всичко, затова обаче можем да сме съпричастни на Неговата дело по спасяване на човечеството, с което да Му помогнем да го извърши докрай по-скоро

Бог можеше да направи да няма нощ на земята, обаче не напразно е направил света така, че да има ден и нощ, които се редуват, защото знаеш как земята се върти около оста си и има само едно слънце, което да я осветява от определен ъгъл, така щото от осветената и страна е денят, но след него настъпва нощ, защото земята се върти около оста си непрестанно, с което Бог сякаш загатва за това, че Той също не може да избегне стълкновението с "нощта(тъмнината)", освен това една от Неговите заповеди гласи: "пазете съботата, за да я освещавате, да не вършиш своята работа в събота, понеже вашият Бог създаде света за шест дена, но в седмия ден си почина, затова Той го освети и благослови"(Изход 20:8-11), какво означава това?!, защо не е трябвало израилтяните да вършат своята работа в събота, след като тази заповед е била дадена векове след седмия ден?!, ако Той е бил напълно буден тогава (по времето когато тази заповед е била дадена), защо те не е трябвало да вършат своята си работа в събота, понеже заповедта казва, че те трябва да постъпват така защото Той си е починал в седмия ден, след като е бил напълно буден през шестте дена на сътворението?!, следователно Бог все още е бил в състояние на непълна будност за всеки тогава когато тази заповед им е била дадена, а това е било векове след седмия ден, а и само с това тълкувание заповедта е напълно смислена, иначе с друго тълкувание би била абсурдна ако Бог е бил напълно буден тогава но ги е карал да почитат деня, в който Си е починал?!?!, защото ако Той и дотогава е бил в кондиция на (така да се каже) "полусън-полубудност", поради което не е бил напълно в състояние да се погрижи съвършено за всеки, тогава би било съвсем логично духовните служители да трябва да внимават да не оскверняват Неговото създание/творение докато/когато Той е в онова състояние, и дори да го освещават(включително възстановяват, в случай че е необходимо), ето Господ, Исус, знаел е, че има хора, които се нуждаят от спасение, и е отишъл да ги (по)търси и ги е намерил, като е изгонил бесовете от обладаните им, излекувал е болните сред тях, и дори е възкресил някои от мъртвите им, така Той е освещавал/възстановявал Божието създание

лесно е да кажеш "дай, искам всичко, и то веднага", но дали онзи, от който (го) искаш е напълно в състояние да ти го осигури веднага?!, а ако не е и ти можеш да му помогнеш за да го направи, тогава ще можеш да ускориш това като му помогнеш (за) да ти реши проблема по-скоро, а именно системата на човешката религия е, която учеше хората на това, че Бог е едва ли не напълно буден през цялото време и те няма нужда да вършат истинска правда, понеже (разбираш ли) Той сам ще им реши проблемите веднага?!?!, а ето че и ти си един от безумците...
    Последно редактирано от npp : 02-26-2016 на 09:47

Мега фен
    в Библията ненапразно пише, че човекът е създаден по Божий образ и подобие, а може ли човек да избегне съня?!, не, защото е имало случаи човек да заспи дори прав в опитите си да остане буден в продължение на дни, следователно има вероятност и Бог да не може да избегне съня напълно,
    По тая логика Бог старее, разболява се и умира.

ПП: Всяка ерес предава на носителите си кретенизъм.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    По тая логика Бог старее, разболява се и умира.

ПП: Всяка ерес предава на носителите си кретенизъм.
    ако за Бог нямаше край, тогава нямаше ли всички да сме сега в Рая на вечния живот а не в този свят под грях?!

"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13

Той пръв се явява на вселената, и последен си отива, за да се яви после пак...

"Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато." Еклесиаст 3: 15
    Последно редактирано от npp : 02-26-2016 на 18:34

Мега фен
    "Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13
    Светът е започнал с Иисус (Бог Слово) т.е. "В началото бе Словото" и света ще завърши с второто пришествие на Иисус - това означава Аз съм началото и краят, първия и последния т.е. относно този свят.

А не означава това дето го казваш ти: "Той пръв се явява на вселената, и последен си отива, за да се яви после пак.."

А къде точно си отива, нали той е навсякъде?

Също то така едва ли не си фен на прераждането.
    Последно редактирано от defender : 02-26-2016 на 19:10

Мега фен Аватара на Dwyd96
    "Причината, поради която знам, че съм Господ, е защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си."
    Никълъс Патерсън

Не Бог е създал човека, а точно обратнтото..
    В своето си отчаяние и безпомощност да се справят с проблемите, хората са си създали фалшива опора, на която да се уповават и която да им дава надежда..
    Богове има още от зората на човечеството и ще има до момента в който човечеството не започне да разчита на себе си...

npp може ли да питам от коя секта си?

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    "Причината, поради която знам, че съм Господ, е защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си."
    Никълъс Патерсън

В своето си отчаяние и безпомощност да се справят с проблемите, хората са си създали фалшива опора, на която да се уповават и която да им дава надежда..
    Богове има още от зората на човечеството и ще има до момента в който човечеството не започне да разчита на себе си...

Готов си да приемеш, че цялото ти съществуване е една чисто и никаква случайност?

Мега фен Аватара на solo_
    Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Готов си да приемеш, че цялото ти съществуване е една чисто и никаква случайност?
    неговото да, но на тези тук не е случайност - https://www.youtube.com/watch?v=qwwccgjmK-A

Никълъс Патерсън

и на мен ми е много интересно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Светът е започнал с Иисус (Бог Слово) т.е. "В началото бе Словото" и света ще завърши с второто пришествие на Иисус - това означава Аз съм началото и краят, първия и последния т.е. относно този свят.

А не означава това дето го казваш ти: "Той пръв се явява на вселената, и последен си отива, за да се яви после пак.."

А къде точно си отива, нали той е навсякъде?

Също то така едва ли не си фен на прераждането.
    тъпо разсъждаваш както си правеше и преди, говори се за начало и край на вечността, която официално е започнала със сътворението:

начало Бог създаде небето и земята." Битие 1: 1

а след като свърши, ще започне отначало, като събитията ще бъдат същите едно към едно в същия ред и последователност каквито са били в предишната вечност т.е. в настоящата, това се казва и в горепосочения стих, ето го пак:

"Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато." Еклесиаст 3: 15

каквото е станало в предишната вечност, това е и което е станало и ще стане в настоящата, затова се казва, че онова, което вече е станало е било оттласнато, и че Бог го издирва наново т.е. че се случва/ще се случи отново, защото вечността е кръговрат, иначе ако Той можеше да не допусне да има край, тогава нито един от родените до сега в този свят човеци нямаше да се роди тук под грях, защото и Бог нямаше да има нужда да сътворява този свят, но ето как краят на вечността за съжаление се оказва неизбежен дори и за Него
    Последно редактирано от npp : 02-27-2016 на 04:45

Мега фен
    Никълъс Патерсън

не съм сектант

ще те сакам на лунна светлина

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Целият живот във вселената е породен от случайна комбинация на благоприятни за живота условия и процеси.

Освен това спора с религиозни фанатици може да се реши само с 1 изречение " Папата си яде сополите "

http://m.youtube.com/watch?v=w5XxaHadkDo
    Последно редактирано от Dwyd96 : 02-27-2016 на 07:35

anonymous990763
    Guest
    Целият живот във вселената е породен от случайна комбинация на благоприятни за живота условия и процеси.

Освен това спора с религиозни фанатици може да се реши само с 1 изречение " Папата си яде сополите "

Ако за теб папата е единствения пример за християнин, виждам защо мислиш по този начин.
    Спорът може да се реши само с едно изречение. Би ли отрекъл, че човекът има душа?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri

Не говори така за Светия Отец, че...
    Същото се отнася и за Indistinct и всички останали девиации.

anonymous990763
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Не говори така за Светия Отец, че...
    Същото се отнася и за Indistinct и всички останали девиации.
    Откъде си абсолютно сигурен в святостта му?

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    тъпо разсъждаваш както си правеше и преди, говори се за начало и край на вечността, която официално е започнала със сътворението:

а след като свърши, ще започне отначало, като събитията ще бъдат същите едно към едно в същия ред и последователност каквито са били в предишната вечност т.е. в настоящата, това се казва и в горепосочения стих, ето го пак:

каквото е станало в предишната вечност, това е и което е станало и ще стане в настоящата, затова се казва, че онова, което вече е станало е било оттласнато, и че Бог го издирва наново т.е. че се случва/ще се случи отново, защото вечността е кръговрат, иначе ако Той можеше да не допусне да има край, тогава нито един от родените до сега в този свят човеци нямаше да се роди тук под грях, защото и Бог нямаше да има нужда да сътворява този свят, но ето как краят на вечността за съжаление се оказва неизбежен дори и за Него
    Чакай сега, ако всяка следваща "вечност" е точно копие на предната, това не означава ли че няма никакво значение кой какво прави? Доколкото съм разбрал, ти казваш че всеки грях ще се върне, тъй като всяка душа ще се окаже на мястото на всички останали в някоя от следващите вечности. Но това предполага че ние живеем в първата вечност, тоест ние правим съдбата на всички следващи, защото иначе, ако не сме в първата, то значи всичко, което се случва в тази вечност е копие на отминала вечност и следователно ничии дела нямат никакво значение и всичко вече е предначертано, а само душите се сменят. Но ако това е първата вечност, то къде отива цялата идея за вечност изобщо? Вечността, както я описваш ти, може да е цикъл от вечности, но не може да има първа и последна вечност. А ако няма първа и последна вечност, то тогава коя е онази вечност, която определя какви ще бъдат следващите? Или като казваш че всяка следваща ще е копие на предната, имаш предвид че по-скоро ще е отражение на предната - т.е. каквото се акумулира в предната, това ще се "разгърне" в следващата - т.е. има натрупване във всяка следваща.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-27-2016 на 10:59

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Откъде си абсолютно сигурен в святостта му?
    Ти откъде си сигурна в учението на един католик-изменник?

Мега фен

Как може творението да е преди твореца?

„В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото. 2. То беше в начало у Бога. 3. Всичко чрез Него стана и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.“

„и царството Му не ще има край.“ – т.е. няма никакви периоди от вечности и някакви нови начала и край. Все едно Бог да върши някакви суетни неща на повторения на едно и също, все едно е зациклил.

А това, което си цитирал от Еклесиаст си го извадил от смисъл на Библията.

Ти си хващаш някакво изречение, после го изкарваш от логическия смисъл на цялото Слово и почваш да си фантазираш върху него идиотщини.
    Последно редактирано от defender : 02-27-2016 на 10:38

Мега фен
    ПП: Отделно, погледни, че Еклесиаст разсъждава като цяло за суетата на живота, а ти къде оИде у рЯкЪта.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си